Sport

Baschet cu tremolo în Vest

Ziarul de Vrancea
18 nov 2021 914 vizualizări

UBT Cluj a învins după două reprize de prelungiri echipa israeliană Hapoel Holon și conduce grupa din Liga Campionilor *CSM Oradea a învins tot cu mari emoții echipa maghiară Szolnok și s-a calificat în faza următoare a FIBA Europe Cup

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins miercuri, pe teren propriu, după două reprize de prelungiri, formația israeliană Hapoel Holon, scor 106-101 (37-46, 83-83, 94-94), în etapa a 4-a din grupa G a Basketball Champions League.

Începutul a fost dificil pentru campioana României, antrenată de Mihai Silvășan, care era condusă cu 9 puncte diferență după 20 de minute. „U” a reușit o revenire frumoasă și Patrick Richard a reușit egalarea 83-83, cu un coș de trei puncte când mai erau 9 secunde de joc. Tot internaționalul român de origine americană a salvat-o pe U-BT și în finalul primei reprize de prelungiri, tot de la 3 puncte, când mai erau 6 secunde. În a doua repriză de prelungiri, după mai multe aruncări ratate de ambele părți, Brown a ajutat echipa antrenată de Mihai Silvășan să se desprindă, cu un „lay-up” și două aruncări libere transformate (101-97), apoi echipa israeliană a ratat șansa egalării, iar Guzman și Brown au parafat victoria gazdelor. Alături de Patrick Richard, evoluții foarte bune au avut bosniacul Andrija Stipanovic și Brandon Brown. Pentru U-BT au evoluat Brandon Brown 20 puncte, Karel Guzman 8, Patrick Richard 17, Elijah Stewart 14, Andrija Stipanovic 29, Stefan Bircevic 6, Luca Colcea, Ștefan Grasu, Dustin Hogue 12 p. Clujenii au suferit singura înfrângere din grupă chiar în meciul tur cu Hapoel Holon (68-78). În cealaltă partidă a grupei, între Happy Casa Brindisi și Darüșșafaka Basketbol, gazdele au câștigat cu 72-63. După patru runde, clujenii au 7 puncte și sunt pe primul loc în grupăm urmați de cei de la Hapoel și Brindisi, cu câte 5 puncte. Darüușșafaka este pe locul 4, cu 4 puncte. Hapoel Holon are o restanță de jucat, în deplasare cu turcii de la Darüșșafaka.

În runda următoare, U BT Cluj va evolua pe teren propriu, cu Happy Casa Brindisi, în 15 decembrie. U BT Cluj evoluează în premieră în grupele BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Ei au câștigat turneul preliminar al competiției din acest sezon, în septembrie, la Peristeri. Câștigătoarele grupelor se califică direct în faza a doua a grupelor, în timp ce echipele de pe locurile 2 și 3 joacă baraje (cel mai bun din trei meciuri) pentru intrarea în faza următoare.

*Un alt rezultat excelent: CSM CSU Oradea s-a calificat dramatic și cu multă șansă în faza a doua a grupelor competiției masculine de baschet FIBA Europe Cup, după ce a învins formația maghiară Szolnoki Olajbanyasz, cu scorul de 78-70 (19-20, 14-20, 12-18, 21-8, 12-4), după prelungiri, miercuri seara, în Arena „Antonio Alexe”, în ultimul său meci din Grupa H. Vicecampioana României a beneficiat și de un rezultat favorabil, Legia Varșovia câștigând cu 82-81 pe terenul echipeiFC Porto, după prelungiri.

La Oradea, echipa antrenată de Cristian Achim a fost dominată în primele trei sferturi, și cu zece minute înainte de finalul tipului regulamentar era condusă de Szolnoki la o diferență de 13 puncte. Internaționalul român de origine americană Kris Richard a reușit egalarea, 66-66, când mai erau 12 secunde, iar apoi ambele echipe au ratat câte o aruncare de 3 puncte. Orădenii au avut o serie remarcabilă în prelungiri, desprinzându-se la 74-66 și câștigând cu 78-70. La CSM CSU Oradea au evoluat Kris Richard 12 puncte, Stephen Holt 10 , Dovis Bickauskis 15, Tudor Fometescu 3, Bogdan Nicolescu 6, Cătălin Baciu 2, Alex Gavrilovic 11, Nikola Markovic 9. În clasamentul final al grupei, pe primul loc s-a clasat Legia, cu 12 puncte, urmată de CSM CSU Oradea, 9 puncte, FC Porto, 8 puncte, și Szolnok, 7 puncte. CSM CSU Oradea va evolua în Grupa K, alături de Trefl Sopot (Polonia), Sporting Lisabona și Parma-Parimatch sau Benfica Lisabona.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.