Sport

Barty a pornit anul cu stângul

Ziarul de Vrancea
8 ian 2020 1318 vizualizări

Liderul mondial WTA a pierdut primul meci din 2020 în fața numărului 53 mondial * Australia și Rusia sunt primele semifinaliste ale ATP Cup

*Sportiva australiană Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, a fost învinsă, în primul său meci disputat în 2020, în turul doi la turneul de la Brisbane. După ce a trecut de Maria Șarapova în turul anterior, Jennifer Brady, locul 53 mondial, venită din calificări, a reușit să învingă pentru prima oară în carieră o jucătoare din primele 10 din lume. Brady a câștigat cu scorul de 6-4,7-6.Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, favorită nr. 3, s-a calificat și ea în sferturile de finală ale turneului dotat cu premii totale în valoare de 1,5 milioane de dolari, după ce a eliminat-o pe americanca Sofia Kenin cu 6-7, 6-3, 6-1. În sferturi a acces și favorita nr. 6, olandeza Kiki Bertens, care a învins-o pe estona Anett Kontaveit cu 6-3, 2-6, 7-5.Petra Kvitova (Cehia) a trecut cu 6-3, 6-2 de rusoaica Ludmila Samsonova, iar compatrioata ei, Karolina Pliskova, numărul 2 mondial a depășit-o pe australianca Ajla Tomljanovic, cu scorul de 6-4, 6-7, 6-1.

Elena Rîbakina (Kazahstan) și Kristyna Pliskova (Cehia) s-au calificat, în semifinalele turneului WTA de tenis de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 775.000 de dolari. Rîbakina (cap de serie numărul 7), care anul trecut a câștigat primul său titlu WTA din carieră, la București, a dispus în sferturi de a treia favorită, belgianca Elise Mertens, cu 6-4, 4-6, 6-2.Pliskova s-a impus, la rândul său, în fața ucrainencei Katerîna Bondarenko în două seturi simetrice, 6-4, 6-4.Rîbakina și Pliskova vor fi adversare în premieră în circuitul profesionist. În cealaltă semifinală se vor înfrunta spaniola Garbiñe Muguruza, a șasea favorită, care a trecut de kazaha Zarina Dias cu 6-4, 2-6, 6-4, și rusoaica Ekaterina Aleksandrova (cap de serie numărul cinci), victorioasă în fața chinezoaicei Wang Qiang (a patra favorită), cu 3-6, 6-4, 6-3.

* Serena Williams, favorita numărul unu, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Auckland (Noua Zeelandă), dotat cu premii totale de 275.000 dolari, învingând-o cu 3-6, 6-2, 6-3 pe compatrioata sa Christina McHale, după exact două ore de joc. Următoarea adversară a Serenei va fi germana Laura Siegemund, care a reușit să o elimine tot în trei seturi, 5-7, 6-2, 6-3, pe noua speranță a tenisului din Statele Unite, Cori Gauff. Tot ieridaneza Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 5, a dispus cu 6 -1, 4-6, 6-4, de americanca Lauren Davis, iar în sferturile de finală o va înfrunta pe germanca Julia Goerges (nr.4), care a trecut la rândul ei, cu 6-3, 6-2, de elvețianca Jil Teichmann.

* Ieri, s-au disputat primele două sferturi de finală ale ATP Cup, competiție pe echipe masculine. La Sydney, într-un meci extrem de dramatic, Australia a eliminat Marea Britanie. Înainte de meciul decisiv de la dublu, scorul era 1-1. Nick Kyrgios a adus punctul gazdelor (6-2, 6-2 cu Cameron Norrie), iar Daniel Evans a egalat după ce a trecut de Alex de Minaur (7-6, 4-6, 7-6. Partida de dublu dintre perechile Alex de Minaur / Nick Kyrgios și Jamie Murray / Joe Salisbury a fost spectaculoasă, cu ritm, cu multe lovituri minunate și cu o desfășurare care a ținut publicul cu sufletul la gură.După ce a salvat patru mingi de meci, Australia a obținut calificarea pe o gafă a lui Jamie Murray, scor 3-6, 6-3, 18-16, obținând astfel biletul pentru semifinale. Partida a durat o oră și 35 de minute.Cea de-a doua echipp calificată ieri, a fost Rusia. În prima partidă, Karen Hacianov l-a învins pe argentinianul Guido Pella, scor 6-2, 7-6, după un prim sert câștigat net și unul mai echilibrat. „Sentința” victoriei argentiniene a fost semnată de Daniil Medvedev, după 6-4, 4-6, 6-3 cu Diego Schwartzman. Timp de două ore și 23 de minute, Daniil și Diego s0au bombardat cu lovituri puternice.Diferența de 28 de centimetri dintre cei doi jucători (Medvedev - 1,98 metri, Schwartzman - 1,70 metri) nu a s-a resimțit. Rusul a avut de partea sa serviciul puternic și precis, dreapta violentă și reverul stabil care a și punctat în lungul de linie, dar a transpirat serios pentru a-l învinge pe mult mai scundul său adversar, unul dintre cei mai combativi jucători din circuit, Rusia și-a rotunjit victoria la dublu: Teimuraz Gabașvili / Konstantin Kravciuk – Maximo Gonzalez /Andres Molteni 7-6, 6-4. În semifinale, Australia se va duela cu învingătoarea partidei dintre Belgia și Spania, iar Rusia cu Serbia sau Canada. Celelalte două semifinale vor avea loc astăzi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.