Sport

Barometrul este la Wimbledon

Ziarul de Vrancea
30 mar 2020 857 vizualizări

Dacă turneul din Londra va fi anulat, aproape sigur anul 2020 va fi șters din tenis

Președintele turneului de tenis de la Madrid (Mutua Open), Gerard Tsobanian, spune că este necesar să se decidă dacă în acest an va mai avea loc vreo competiție și să se stabilească dacă punctele distribuite până acum sunt anulate. „Trebuie fixat un termen limită până la care ATP și WTA ar putea merge înainte de a declara un an competițional anulat. Îl ștergem din calendar și începem din nou. Ceea ce ar trebui făcut este să oprim totul la data de 31 decembrie 2019 și să reluăm anul competițional începând cu 1 ianuarie 2021. Atunci nu ar mai exista puncte care să fie distribuite”, a spus Tsobanian într-un interviu publicat marți de L'Equipe.

El a opinat că în cazul în care și turneul de la Wimbledon (29 iunie-12 iulie) va fi anulat, atunci acesta ar fi reperul care ar indica faptul că anul nu mai poate fi continuat.

 „Acolo este templul tenisului, este de neatins. Dacă și acest turneu este anulat, va însemna că nimic nu mai este sigur”, a spus Tsobanian. Mutua Madrid Open, turneu patronat de Ion Țiriac, se desfășoară în mod normal la începutul lunii mai.

Săptămâna trecută, organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon, singurul dintre cele patru de Grand Slam ale sezonului care se dispută pe iarbă, au anunțat că vor studia „toate scenariile, inclusiv amânarea sau anularea”, din cauza pandemiei de coronavirus, urmând să aibă miercuri o „reuniune de urgență”.

Anunțul a fost făcut de All England Tennis Club, organizatorul turneului, care a precizat că va „continua să evalueze minuțios toate scenariile pentru ediția 2020 de la Wimbledon”, fiind luată în calcul inclusiv posibilitatea ca turneul să nu se mai dispute în acest an.

Provocarea fără precedent pe care o reprezintă criza Covid-19 continuă să afecteze stilul nostru de viață în moduri pe care nu ni le-am putut imagina, iar gândurile noastre sunt alături de toți cei afectați în Regatul Unit și în întreaga lume”, a comentat Richard Lewis, directorul executiv al All England Club.

Turneul de la Wimbledon ar trebui să se desfășoare, conform calendarului actual, între 29 iunie și 12 iulie, iar pregătirile ar urma să debuteze „la sfârșitul lunii aprilie”, conform organizatorilor. Simona Halep este campioana en titre la Wimbledon. În urmă cu două săptămâni, organizatorii turneului de la Roland Garros, prevăzut între 24 mai și 7 iunie, au anunțat spre surpriza generală reprogramarea sa în toamnă, între 20 septembrie și 4 octombrie.

WTA dorește premii compensatorii

WTA dorește mărirea premiilor la turnee, atunci când sezonul se va relua, pentru a le ajuta pe jucătoarele ale căror venituri sunt afectate de suspendarea competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus. „WTA lucrează din plin cu organizatorii de turnee pentru a mări premiile la nivelul maxim posibil, când circuitul profesionist de tenis se va putea relua și ia în considerare o extindere a sezonului de 44 de săptămâni pentru a permite disputarea a mai multor turnee. Sperăm sincer să revenim pe teren cât mai curând posibil. Când sănătatea și siguranța jucătoarelor, fanilor și staff-ului poate fi garantată, vom reveni în competiție”, se arată într-un comunicat al WTA.

Sezonul a fost suspendat la începutul lunii martie, lăsându-le pe jucătoarele din afara grupului de top fără mijloace de existență. „Dorim să fi fost o cale ca fiecare jucătoare, mai ales cele care au nevoie cel mai mult, să fi putut fi compensată la nivelul pe care îl așteaptă, dar nevoile sunt atât de mari și WTA, din nefericire, nu este într-o poziție financiară să facă asta. Jucătoarele profesioniste de tenis sunt contractori independenți și nu angajați ai WTA. Ca urmare, retribuția unei jucătoare este bazată pe competiția de pe teren și când turneele nu se țin asta pune o pauză principalei surse de venit. WTA recunoaște pe deplin provocările cu care se confruntă sportivii, precum și cele similare cu care se confruntă milioane de oameni din lume, în această situație fără precedent”, a mai arătat WTA.

În acest moment, din cauza pandemiei de coronavirus, sezonul este suspendat până la 7 iunie. Turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, a fost mutat din perioada 24 mai - 7 iunie în intervalul 20 septembrie - 4 octombrie. La vârf, sezonul WTA se termină cu Turneul Campioanelor, programat între 1 și 8 noiembrie. După 8 noiembrie, se mai dispută turneee WTA mici și competiții ITF.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.