Sport

Audit în surdină

Ziarul de Vrancea
17 feb 2020 642 vizualizări

În 2016, o expertiză comandată de Gianni Infantino,la instalarea sa în fruntea FIFA, nereguli mari financiare în perioada Blatter *auditul nu a fost făcut public

Giani Infantino a comandat în 2016, când a ajuns la președinția FIFA, cabinetului Deloitte, un audit financiar pentru perioada 2005-2015, în care Sepp Blatter s-a aflat la conducerea forului mondial, pentru a vedea plățile efectuate către peste o sută de oficiali și membri ai administrației federației internaționale. Un raport preliminar și confidențial a fost realizat, însă acesta nu a fost făcut niciodată public până în prezent, când jurnaliștii de la Le Monde au intrat în posesia lui. Auditul a relevat eludarea sistemului de aprobare în vigoare pentru procedurile de plăți și un slab control al rambursărilor de cheltuieli.

În centrul neregulilor financiare se află Sepp Blatter, fost președinte între 1998 și 2015, care a benficiat de suma de 322.375 de dolari pentru o asigurare de viață, între 2006 și 2009, 477.000 de dolari, contribuție la un fond privat de pensii, între 2006 și 2007, și 650.000 de dolari pentru propria fundație. Și fostul secretar general al FIFA Jérôme Valcke a beneficiat de o sumă nejustificată, 232.800 de dolari, reprezentând chiria unui apartament din Rio, pe șapte luni, dar și de 31.396 de dolari, cadouri sau cumpărături dintr-un magazin de lux.Contactat de Le Monde, Valke s-a apărat spunând că aceste cheltuieli profesionale au fost aprobate de compartimentul financiar al FIFA.

Și alți oficiali, între care Issa Hayatou, fost președinte interimar al FIFA (2015-2016), Worawi Makudi și Reynald Temarii, apar în acest raport. Oficial, raportul nu a fost făcut public din motive contractuale și de confidențialiate. Dar Le Monde susține că un apropiat al actualului președinte Infantino, Colin Smith, figurează în acest document.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.