Sport

Astrele se întorc spre Halep

Ziarul de Vrancea
1 iun 2019 1187 vizualizări

Simona a învins-o rapid, pe “clienta” ei Lesia Țurenko și joacă astăzi în optimi la Roland Garros cu o jucătoare puțin cunoscută, poloneza Iga Swiatek * Naomi  Osaka și Serena Williams  au fost eliminate

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, sâmbătă, cu 6-2, 6-1, pe Lesia Țurenko din Ucraina (27 WTA).  Simona Halep conducea cu 7-0 îniantea acestei partide, în întâlnirile directe cu Țurenko, pierzând doar un singur set în fața ucrainencei. Nu avea ce să se schimbe în tenisul celor două jucătoare de la ultimele lor partide, disputate în februarie și câștigate de Halep în minimum de seturi, pentru a avea, sâmbătă, un alt deznodământ. Mai mult, Țurenko a venit după un meci jucat în două zile cu Aleksandra Krunic, în turul anterior, astfel că a opus o palidă rezistență în fața Simonei Halep. Ucraineanca a greșit enorm de mult, mai ales la serviciu, pe care nu și l-a fructificat niciodată.  Halep nu a jucat extraordinar, a evoluat economicos chiar, nefiind supusă la vreo presiune. A fost un moment bun pentru ea să mai exerseze niște lovituri, “cea scurtă”, și venirile la fileu, însă serviciul ei la acest turneu continuă să nu fie la cel mai înalt nivel. Toate jocurile pe care le-a pierdut fostul lider WTA au fost pe serviciul ei. Următoarea partidă a Simonei are loc astăzi contra unei adversare pe care nu a întâlnit-o niciodată, poloneza Iga Swiatek (104). Iga, care a împlinit chiar vineri 18 ani, a învins-o cu 0-6, 6-3, 6-3 pe experimentata portoricană Monica Puig (58). Jucătoarea poloneză nu a câștigat niciun titlu WTA în palmares. La nivel de junioare, ea a obținut însă performanțe la turnee GS. În 2018, Swiatek a câștigat turneul de la Wimbledon la simplu și Roland Garros la dublu. De asemenea, ea a jucat în 2017 în finala de dublu la Australian Open.

Ziua de sâmbătă a produs două mari surprize: liderul mondial, Naomi Osaka și eterna Serena Williams fiind eliminate. Japoneza a pierdut cu scorul de 4-6, 2-6 în 77 de minute în fața jucătoarei cehe Katerina Siniakova (42 WTA), iar Serena, într-o formă foarte modestă, a fost învinsă de compatrioata ei de 20 de ani, Sofia Kenin (42 WTA), scor 2-6, 5-7. Sâmbătă seara, a jucat și Irina Begu (116 WTA), care, deși a rezistat uneori frumos, a fost dominată de altă speranță americană, Amanda Anisimova (SUA), 17 ani, 51 WTA.

La dublu, o victorie strălucită a obținut perechea Jean-Julien Rojer / Horia Tecău, care a învins, sâmbătă, echipa formată din gemenii americani Bob și Mike Bryan, scor 6-3, 7-6, calificându-se în sferturile de finală. Astăzi, de la ora 12:00, Horia și Juls vor juca pe terenul Simonne Mathieu, cu echipa argentiniană Guido Pella/Diego Schwartzman. Perechea formată din indianul Rohan Bopanna și Marius Copil a fost eliminată ieri de către cuplul sârb Dusan Lajovic / Janko Tipsarevic, scor 6-1, 5-7, 6-7.

Primele rezultate din optimi: Marketa Vondrousova (Cehia) – Anastasia Sevastova (Letonia) 6-2, 6-0, Petra Martic (Croația) – Kaia Kanepi (Estonia) 5-7, 6-2, 6-4; Johanna Konta (Marea Britanie) – Donna Vekic (Croația) 6-2, 6-4 – la feminin; Roger Federer (Elveția) – Leonardo Mayer (Argentina) 6-2, 6-3, 6-3; Stanislas Wawrinka (Elveția) – Stefanos Tsitsipas (Grecia) 7-6, 5-7, 6-4, 3-6, 8-6; Rafael Nadal (Spania) – Juan Londero (Argentina) 6-2, 6-3, 6-2 – la masculin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.