Sport

Alergie la pandemie

Ziarul de Vrancea
14 iun 2020 816 vizualizări

Restricțiile dure ale organizatorilor US Open o îngrijorează pe Simona Halep determinând-o să renunțe anul acesta la turneul american

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA, intenționează să nu participe la US Open, turneu de Grand Slam programat să înceapă la 31 august, în condiții sanitare stricte, din cauza pandemiei de coronavirus. „Cu siguranță am îngrijorări puternice cu privire la a merge acolo în aceste condiții. Nu numai pentru că ne aflăm în mijlocul unei pandemii globale. Dar și din cauza riscului de călătorie, a unei potențiale carantine și a modificărilor din cadrul turneului”, a spus Halep pentur New York Times. Potrivit eurosport.ro, Halep nu va participa la niciun turneu din Asia și SUA, ci doar la competiții din Europa. Cel mai probabil, ea va lua startul la Madrid Open și Roland Garros, în luna septembrie.

În urmă cu câteva zile, antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, a declarat că protocolul Covid-19 propus de organizatorii US Open este „incredibil de dificil” și, probabil, nu va funcționa pentru numărul 2 mondial. Turneul american este programat să înceapă la 31 august. „Restricțiile sunt dure. Sunt incredibil de dificile și fiecare jucător va avea propria opinie cu privire la faptul cum va funcționa pentru ei. Sunt destul de sigur că nu va funcționa pentru Simona.Dacă ești într-o echipă de baseball sau într-una de fotbal... cel puțin călătorești, socializezi, mănânci și te antrenezi cu coechipierii. Tenisul este puțin diferit, deoarece este un sport individual”, a spus Cahill pentru Reuters. El a mai menționat că organizatorii au în vedere ca jucătorii să călătorească spre New York din întreaga lume cu zboruri charter și să-i păstreze într-o bulă de izolare, cu teste regulate pentru Covid-19. „Din punctul de vedere al Simonei, trebuie să călătorească din România, trebuie să petreacă patru săptămâni în acel hotel din New York și poate să aducă doar o persoană. În mod normal, ai un fizioterapeut, un sparring-partner, un masor și poate un antrenor sau doi. Practic, trebuie să rămâi în această bulă cu o singură persoană, timp de trei sau patru săptămâni și trebuie să fii profesionist și să concurezi la cel mai înalt nivel. Vor fi mulți jucători care au o problemă cu asta, cu siguranță”, a explicat antreorul campioanei române. Toate competițiile din circuitele ATP și WTA sunt suspendate cel puțin până la finalul lunii iulie, din cauza pandemiei de coronavirus. US Open a rămas singurul turneu GS prevăzut să se dispute la datele inițiale. Turneul de la Roland Garros programat inițial între 24 mai și 7 iunie, a fost amânat pentru 20 septembrie - 4 octombrie, în timp ce turneul de la Wimbledon a fost anulat. Și liderul mondial ATP, Novak Djokovic, a spus deja că ar fi „imposibil” să joace în conformitate cu protocoalele care ar limita staff-ul ce însoțește jucătorii în hotelurile lor la o singură persoană.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.