Sport

A treia finală la Cincinnati

Ziarul de Vrancea
19 aug 2018 604 vizualizări

Simona Halep le-a învins pe rînd pe Lesia Țurenko și Arîna Sabalenka, continuând șirul victoriilor de la Montreal * finală clasică în turneul masculin: Djokovic - Federer

Simona Halep se află într-o formă de individiat după pauza prelungită de după eșecul de la Wimbledon. Jucătoarea numărul 1 a lumii s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului “Western and Southern Open” de la Cincinnati, deși ploaia a dat programul peste cap, iar între meciurile din optimi și sferturi s-au derulat doar câteva ore. Și chiar dacă uneori au intervenit eclipse în evoluțiile Simonei, ea a avut tăria de a le depăși și a reveni mai puternică. Mai întâi, a fost meciul cu ucraineanca Lesia Țurenko (44 WTA), câștigat de constănțeancă în 77 de minute. Simona Halep a câștigat primul set în 48 de minute, scor 6-4, revenind de la 1-4. La 4-1 pentru jucătoarea ucraineană, Darren Cahill a coborât pe teren și i-a dat câteva sfaturi liderului WTA. După acest moment, Halep a câștigat cinci game-uri consecutiv. Românca a făcut break de trei ori în primul set și Țurenko de două ori. În setul doi, Țurenko a acuzat unele probleme fizice și Halep a făcut break de patru ori, impunându-se categoric, scor 6-1, în 29 de minute.  Și  sportiva ucraineană a câștigat o dată pe serviciul româncei, la penultimul game. “Lesia este o adversară dificilă, este greu să joc împotriva ei. Am jucat mai demult împotriva ei și nu știam la ce să mă aștept”, a spus Simona Halep în interviul de la finalul meciului, cu gândul la următoarea adversară, Arîna Sabalenka (Belarus, 34 WTA), care a învins-o cu 6-3, 6-4 pe americanca Madison Keys (13 WTA).

Simona a mai întâlnit-o o singură dată pe Sabalenka, chiar la începutul anului și a învins-o cu 6-2, 6-2 în sferturile turneului de la Shenzhen. Înaltă de 1,82 m, Arîna are un serviciu formidabil, iar în joc arată ca o Jelena Ostapenko ceva mai cizelată. Ea a început puternic meciul, dar Simona nu s-a lăsat descumpănită și nu a făcut pasul înapoi. Dimpotrivă, ea a răspuns la fel de agresiv, a jucat precis, punctând chirurgical, când a avut poziții favorabile. Cu inteligență și cu o defensivă impenetrabilă, Halep a distrus încrederea jucătoarei de 20 de ani. Românca a menținut ritmul și când Sabalenka și-a ridicat nivelul de joc, penalizând câteva erori neașteptate ale sportivei din Belarus. În setul I, după 1-1 au urmat trei game-uri în care jucătoarele au câștigat pe serviciul adversarei. Halep a luat două dintre ele, apoi și-a menținut serviciul, până la 5-3, când a reușit un nou break, punând setul în dreptul ei pe tabelă, cu 6-3, după 33 de minute. În setul al doilea, tot liderul WTA a făcut prima break, la 2-1. Sabalenka a jucat însă din ce în ce mai bine și a răspuns cu rebreak, egalând apoi la 3 cu un game la zero, pe propriul serviciu. La 4-4, Sabalenka, a condus cu 40-15 pe serviciul Simonei Halep, dar românca a egalat, a salvat o a treia minge de break și a luat jocul. Ea a cerut apoi sfatul lui Cahill, care i-a spus să nu mai riște, să aibă răbdare și să lungească schimburile. Halep a ajuns la minge de meci, pe serviciul rivalei, anulată cu as de Sabalenka. La mingea următoare, jucătoarea din Belarus a ratat un smash din poziție favorabilă și apoi Halep a închis meciul, cu 6-4, după o oră și 16 minute de joc. Simona Halep  a mai jucat două finale la Cincinnati, ambele pierdute: 3-6, 6-7 cu Serena Williams, în 2015 și 1-6, 0-6 cu Garbiñe Muguruza, în 2017.

În cealaltă semifinală, olandeza Kiki Bertens (17 WTA) a dispus cu 3-6, 6-4, 6-2 de jucătoarea cehă Petra Kvitova (Cehia). Simona Halep a câștigat trei din cele patru partide jucate cu Bertens. Singura victorie a olandezei a fost în 2012, pe zgură, la Fes (Maroc), scor 3-6, 4-6 în semifinale. Ultimul meci s-a disputat la Roma, anul trecut, în semifinale, scor 7-5, 6-1. De remarcat că Halep și Bertens nu s-au întâlnit anterior niciodată pe hard.

Finala feminină de la Cincinnati a avut loc în cursul nopții și a fost urmată de cea masculină între Roger – Federer și Novak Djokovic. Federer (2 ATP) s-a calificat ca urmare a abandonului belgianului David Goffin (11), la scorul de 7-6, 1-1 (accidentare la umăr), iar Djokovic a trecut cu 6-4, 3-6, 6-3 de croatul Marin Cilic (7). A fost a 46-a confruntare între cei doi (la ora finalei, scorul era 23-22 pentru “Nole”). Sârbul a jucat cinci finale la Cincinnati, dar le-a pierdut pe toate, trei în fața lui Federer, ultima în 2015. La rândul său, elvețianul a jucat șapte finale și le-a câștigat pe toate.

La dublu, perechea Jean-Julien Roger / Horia Tecău (Olanda / România) a învins în sferturi cu scorul de 6-3, 7-5 cuplul spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez, dar a fost învinsă în semifinale, scor 7-6, 2-6, 6-10 de echipa Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia).

* Următorul turneu feminin, ultimul înainte de US Open, a început aseară la New Haven (Connecticut), de asemenea de categorie Premier. Simona Halep intră direct în turul al II-lea, în care va întâlni o jucătoare venită din calificări. Irina Begu (55 WTA)  a evoluat în cursul nopții în primul tur, contra australiencei Daria Gavrilova (23 WTA). În calificări, Ana Bogdan (78 WTA) a învins-o mai întâi pe Viktoria Kuzmova (Slovacia 56 WTA), apoi  a trecut de vechea sa cunoștință, rusoaica Anna Blinkova (101), 6-3, 6-0 și trage pentru un  loc pe tabloul principal cu suedeza Rebeka Peterson (72), care a învins-o pe americanca Sofia Kenin, scor 5-7, 7-5, 6-3. Monica Niculescu (62 WTA) a fost eliminată din prima: 6-7, 3-6 cu portoricana Monica Puig (70 WTA).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.