Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: A murit un fost coleg al lui Chivu

Ziarul de Vrancea
1 nov 2017 540 vizualizări

Fostul international ghanez Abubakari Yakubu, care a fost coleg la Ajax Amsterdam cu Cristian Chivu, Bogdan Lobonț și Nicolae Mitea, a încetat din viață, la vârsta de 35 de ani, a anunțat federația din Ghana, ieri pe contul oficial de Twitter.

  Potrivit presei din Ghana, Abubakari Yakubu suferea de o boală gravă și era internat în spitalul din Tema. Yakubu a fost component al echipei Ajax Amsterdam în perioada 1999-2005. Pentru Ajax au jucat și Nicolae Mitea (2003-2008), Cristian Chivu (1999-2003) și Bogdan Lobonț (2000-2006). După plecarea de la Ajax, Yakubu a jucat la Vitesse Arnhem, până în 2009. Pentru naționala Ghanei, Abubakari Yakubu a evoluat în perioada 2002-2006, în 16 meciuri.

Două etape în tribune

Tehnicianul echipei Astra Giurgiu, Edward Iordănescu, a fost suspendat două meciuri și penalizat cu 2.900 de lei, după partida cu ACS Poli Timișoara, din Liga I, la care a fost trimis în tribună. Comisia a mai decis suspendarea pentru două jocuri a antrenorului secund al Astrei, Radu Alexandru, și penalizarea acestuia cu 320 de lei, și suspendarea pentru un joc a fotbalistului Anatole Abang și penalizarea acestuia cu 740 de lei. Formația Astra Giurgiu a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, de echipa de ACS Poli, scor 1-2, în Liga I. Antrenorul giurgiuvenilor Edward Iordănescu a fost trimis în tribune pentru proteste, moment în care i-a arătat mâinile legate arbitrului Sebastian Colțescu. Astra a jucat din minutul 33 cu un om în minus, după eliminarea lui Abang.

 

Drăgoi demisionează de la Poli

Președintele ACS Poli Timișoara, Sorin Drăgoi, care a pierdut săptămâna trecută alegerile pentru conducerea LPF, a anunțat, ieri că a demisionat din funcția de la gruparea timișoreană. Drăgoi va rămâne provizoriu conducător al ACS Poli, până în iarnă, când va fi desemnat un nou președinte.  " Voi rămâne provizoriu în funcție până la întreruperea campionatului, în iarnă, moment până la care membrii Consiliului Director vor desemna o altă persoană în funcția de președinte", a precizat Drăgoi într-un comunicat. Săptămâna trecută, Sorin Drăgoi a candidat pentru postul de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), dar a pierdut alegerile. La conducerea LPF a fost reales Gino Iorgulescu, cu 13 voturi pentru și unul împotrivă.

Bölöni, sancționat în campionat

Comisia de litigii a federației belgiene a deschis o procedură disciplinară împotriva antrenorului echipei Antwerp, Ladislau Bölöni, după ce tehnicianul român i-a criticat pe arbitri și, în special, pe centralui meciului cu Standard Liège, Bram Van Driessche. Joi, Antwerp, formație antrenată de Ladislau Boloni, a remizat, acasă, scor 0-0, cu Standard, în etapa a XII-a a campionatului belgian. Tehnicianul român a fost deja pedepsit în urma acelui meci, cu o amendă de câteva mii de euro, pentru că a fost trimis în tribună, după ce a aruncat un al doilea balon în teren, în minutul 63. După partidă, Bölöni nu i-a menajat pe arbitrii belgieni și pe Van Driessche în particular. Afirmațiile antrenorului nu au rămas fără urmări, fiind sesizată Comisia de litigii, care îl va audia pe tehnician și posibil suspenda, la 10 noiembrie.

“Sensei” Niculae, la Mediaș

Tatăl fostului fotbalist Marius Niculae a fost cooptat,ieri , în staful echipei Gaz Metan Mediaș, în calitate de preparator fizic. Constantin Niculae se va ocupa de pregătirea jucătorilor alături de Ferenc Bajko. Niculae, în vârstă de 62 de ani, este fost campion european și vicecampion mondial la judo. Ultima dată, el a fost preparator fizic la Dunărea Călărași

Suspendat pe viață

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat,ieri, că sportivul rus Alexander Legkov, medaliat cu aur în 2014 în proba de 50 km liber la schi fond, la Soci, a primit interdicție pe viață de participare la JO și va trebui să returneze medalia. Legkov a fost sancționat pentru încălcări ale regulilor antidoping. Aceeași interdicție a fost decisă și în cazul altui sportiv rus, Evgheni Belov, de asemenea pentru dopaj. Cei doi au fost sancționați ca urmare a reanalizării eșantioanelor de la testările antidoping de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014, de la Soci. Legkov a fost descalificat din probele în care a participat la Soci (50 km liber – locul 1; 4x10 kilometri – locul 2 și skiathlon – locul 10). Pentru că la 4x10 kilometri din ștafetă a făcut parte și Legkov, echipa Rusiei a fost descalificată din această probă. Alexander Legkov nu va mai putea participa la nicio ediție a Jocurilor Olimpice și va trebui să înapoieze medaliile și diplomele obținute la Soci.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.