Sport

A început „Grand Slam numărul 5”

Ziarul de Vrancea
5 oct 2021 967 vizualizări

Prima zi a prestigiosului turneu de la Indian Wells a început noaptea trecută în California *a patra jucătoare română pe tabloul principal, Gabriela Ruse, va juca și la dublu alături de Simona Halep

Gabriela Ruse (92 WTA) s-a calificat pe tabloul principal al turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells, Ea a învins-o, marți, cu scorul de 6-3, 6-2, pe olandeza Lesley Pattinama Kerkhove (153 WTA) după un meci care a durat o oră și 15 minute. În turul I, românca va da piept cu franțuzoaica Alizé Cornet (67 WTA). Odată calificarea Gabrielei Ruse pe tabloul principal, s-a stabilit deja parteneriatul la dublu cu Simona Halep, pentru participare Ruse și Halep depunând și primind cerere pentru wildcard. Simona și Gabi vor juca primul tur cu perechea Darija Jurak/Andreja Klepac (Croația/Slovenia), cap de serie numărul 7. Simona Halep evoluează pentru prima dată la dublu din martie, de la turneul de la Miami, unde a avut-o coechipieră pe germana Angelique Kerber. În aceeași probă este înscrisă și Raluca Olaru, în echipă cu Nadia Kicenok din Ucraina. Adversarele lor din prima manșă sunt americancele Asia Muhammad și Jessica Pegula. O altă echipă cu o jucătoare română, Irina Begu și Renata Voracova din Cehia, va da piept în primul tur cu temutul cuplul Leylah Fernandez/Cori Gauff (Canada/SUA).

Meciurile de la Indian Wells au început deja în prima sesiune a zilei de miercuri, ceea ce înseamnă noaptea trecută pentru România. Irina Begu și Gabi Ruse au jucat la simplu (prima, cu franțuzoaica Fiona Ferro, iar Raluca Olaru și Nadia Kicenok la dublu.

Mari absențe la Indian Wells

Lista absențelor de la Indian Wells 2021 este una importantă: Ashleigh Barty (liderul mondial), Arîna Sabalenka (2 WTA), Naomi Osaka (câștigătoare a patru turnee de Grand Slam), Sofia Kenin (campioana de la Australian Open 2020) și Serena Williams (una dintre cele mai importante jucătoare din istoria tenisului). Conform ierarhizării WTA, principala favorită va fi Karolina Pliskova, următoarele pe listă fiind Iga Swiatek, Barbora Krejcikova și Elina Svitolina. Turneul se desfășura de obicei în luna martie, dar anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19, iar în acest an s-a amânat până în octombrie. BNP Paribas Open, turneu de categorie „WTA 1000”, va avea loc pe „hard” între 6-17 octombrie la Indian Wells (California), fiind dotat cu premii în valoare de 8.761.725 de dolari.

Emma merge pe cont propriu

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, locul 22 WTA, nu se grăbește să-și angajeze alt antrenor după despărțirea de Andrew Richardson, produsă aproape imediat după ce sportiva de 18 ani a câștigat US Open, luna trecută. „Până la urmă, ești pe cont propriu și trebuie să fii propriul tău antrenor pe teren, așa că mă simt destul de confortabil”, a spus Emma, înainte de debutul său la BNP Paribas Open de la Indian Wells. În California, ea va colabora cu Jeremy Bates, antrenor în cadrul Federației Britanice de Tenis, și îl va avea ca sparring partner pe Raymond Sarmiento, un tensimen american de 29 de ani, clasat acum pe locul 456 ATP. „Jeremy se ocupă de tenisul feminin la LTA, așa că în timp ce este aici mă ajută. Voi aștepta și voi încerca să găsesc persoana potrivită. Nu o să mă grăbesc deloc. Caut doar lucruri generale la un antrenor, cineva cu care să te înțelegi bine și care te poate împinge înainte”, a precizat sportiva.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.