Sport

Și-a revenit Irina?

Ziarul de Vrancea
18 sep 2018 490 vizualizări

Begu a învins-o pe germana Mona Barthel la Seul și va juca în turul II cu cunoscuta Agnieszka Radwanska * Ana Bogdan a abandonat la Guangzhou

Irina Begu s-a calificat, în turul al doilea al turneului  Korea Open de la Seul, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Irina, favorită numărul 7, a învins-o pe germana Mona Barthel (93 WTA), scor 7-5, 6-4, după o oră și 42 de minute de joc. În primul set, Irina a servit pentru set, dar adversara sa a reușit să facă rebreak. Irina a făcut break din nou, a dus scorul la 6-5 și a închis setul cu propriul serviciu.  Begu a început cu un break setul secund, însă a pierdut următoarele patru game-uri. Irina a revenit de la 1-4, a câștigat toate game-urile și s-a impus cu 6-4. În optimi, Irina Begu o va întâlni pe Agnieszka Radwanska (60 WTA), care a trecut în primul tur de Bethanie Mattek-Sands, scor 6-4, 7-4.  Cele două s-au mai întâlnit de două ori, poloneza câștigând de fiecare dată: 6-3, 6-3 la Australian Open, în 2013, și 6-2, 4-6, 6-2 la Miami, în 2015.  Korea Open face parte din categoria "International". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $250.000. Ultima câștigătoare este Jelena Ostapenko, iar în 2015 competiția i-a revenit Irinei Begu. Jucătoarea noastra s-a impus și la dublu, în 2014, alături de Lara Arruabarrena. La Seul, a abandonat jucătoarea slovacă Magdalena Rybarikova, la scorul de 3-6, 2-3 în fața lui Mandy Minella (Luxemburg). Alte rezultate : Margarita Gasparian (Rusia) – Varvara Flink (Rusia) 7-5, 6-4; Evghenia Rodina (Rusia) – Dejana Radanovic (Serbia) 6-1, 6-1; Ajla Tomljanovic (Australia) – Alison van Uytvank (Belgia) 6-3, 5-7, 7-5; Hsieh Su Wei (Taiwan) – Jill Teichmann (Elveția) 2-6, 6-1, 7-6; Ekaterina Aleksandrova (Rusia) – Johanna Larsson (Suedia) 6-1, 6-2.

* Ana Bogdan (80 WTA) s-a retras în turul Ial turneului de la Guangzhou (China), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Ea a abandonat în setul decisiv al partidei cu Christina McHale (SUA; 114 WTA), la scorul de 6-4; 3-6; 1-3.  Ana Bogdan a ajuns la a doua înfrângere consecutivă în circuitul feminin. După înfrângerea din primul tur de la US Open, în fața Karolinei Pliskova (Cehia; 8WTA), sportiva născută în Sinaia s-a retras din prima rundă a turneului de pe continetul asiactic, deși pornea meciul ca favorită. Statutul s-a confirmat în primul set, pe care românca l-a câștigat de o manieră clară. A reușit break-ul în primul game al meciului, nu a avut probleme pe propriul serviciu, iar, după 45 de minute, a încheiat prima manșă cu 6-4, după ce la 4-2 ploaia a decis întreruperea jocului și amânarea cu o zi. Sportiva din SUA a început mult mai bine setul secund. A fost mai agresivă, a început să pună probleme pe serviciul româncei și în finalul setului a bifat două break-uri. Bogdan a reușit și ea un break, dar insuficient pentru a duce manșa a doua în prelungiri. McHale și-a adjudecat jocul cu 6-3. Impulsul moral i-a dat și mai multă încredere sportivei americane. A începtul puternic setul decisiv, iar break-ul a fost reușit în debut, când s-a detașat la 3-1. Acesta a fost momentul în care Ana Bogdan a renuțat să mai lupte și și-a anunțat retragerea din meci.

Principala favorită a turneului, franțuzioaica Alizé Cornet a fost eliminată în primul tur cu scorul de 0-6, 3-6 de către americanca Jennifer Brady. Alte rezultate de la Guangzhou: Aleksandra Krunic (Serbia) – Viktorija Golubic (Elveția) 6-4, 6-3; Andrea Petkovic (Germania) – Lisette Cabrera (Australia) 1-6, 6-3, 6-3; Svetlana Kuznețova (Rusia) –Karman Thandi (India) 3-6, 6-3, 6-2; Wang Qiang (China) – Nicole Gibbs (SUA) 6-1, 6-2; Katerîna Kozlova (Ucraina) -  Lu Jiajing (China) 6-0, 7-6; Viktoria Kuzmova (Slovacia) - Ivana Jorovic (Serbia) 6-2, 6-3; Zheng Saisai (China) – Gu Hanyu (China) 6-4, 6-2; Deniz Hazaniuk (Israel) – Wang Xinyu (China) 6-4, 4-6, 6-3.

* Sloane Stephens, numărul 9 mondial, a fost învinsă de croata Donna Vekic (45 WTA), cu 4-6, 4-6, în primul tur al turneului WTA de la Tokyo, dotat cu premii totale de 799.000 de dolari. Vekic are acum 2-1 în meciurile cu Stephens, finalistă anul acesta la Roland Garros, după ce anul trecut a câștigat titlul la US Open. Croata o mai învinsese chiar anul acesta, la Wimbledon, cu 6-1, 6-3, în primul tur. Îîn optimi, Vekic o va înfrunta pe britanica Johanna Konta, care a trecut lejer de Gabriela Dabrowski (Canada), cu 6-2, 6-0. În turul secund a ajuns și Viktoria Azarenka, după 6-4, 7-5 cu japoneza Kurumi Nara. În optimi, Azarenka o va întâlni pe australianca Ashleigh Barty, cap de serie numărul șapte, victorioasă în fața americancei CoCo Vandeweghe, cu 4-6, 6-3, 7-5. Alte rezultate: Alison Riske (SUA) – Eugénie Bouchard (Canada) 6-4, 6-4; Barbora Strycova (Cehia) – Zarina Dias (Kazahstan) 6-4, 6-4; Johanna Konta (Marea Britanie) – Gabriela Dabrowski (Canada) 6-2, 6-0.

 

 

CAS

Ostapenko și “On Court Coaching”

Prezentă la turneul de la Seul, Jelena Ostapenko a vorbit despre „On Court Coaching”, procedeu despre care crede că ar trebui să fie peste tot (inclusiv turneele Grand Slam) sau să fie interzis la orice fel de competiție: "Nu știu cât este de folositor „On Court Coaching”, mai ales pentru că nu poți să îi auzi pe antenori. Cred că este nevoie să fie peste tot la fel, adică ori să fie permis și la Grand Slam, ori să fie interzis peste tot. Practic, atunci când este momentul important pentru tine nu poți să primești sfaturi.  Sunt însă meciuri la care nu am nevoie de ajutor, depinde de situație. Sunt momente când ies singură din încurcături chiar dacă am pierdut primul set, dar și zile în care am nevoie să aud o altă părere în afară de a mea", a declarat jucătoarea letonă, care crede că vina este împărțită în conflictul dintre Serena Williams și arbitrul Carlos Ramos, la finala US Open. "Cred că amândoi au greșit câte puțin. Dacă ar fi câștigat, Serena ar fi făcut istorie (n.r. ar fi egalat-o pe Margaret Court - 24 de titluri de Grand Slam). A fost un moment greu pentru Serena, se vedea cât de mult își dorește să cucerească trofeul. Poate că arbitrul de scaun nu ar fi trebuit să îi ia acel game, era totuși o finală atât de importantă, nu un turneu micuț. Am urmărit finala. Mi-a părut puțin rău pentru ea, mai ales că nu a putut să joace cel mai bun tenis de care e capabilă. Au fost multe emoții din partea ei", a concluzionat Jelena.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.