Sport

Temători, dar încrezători

Ziarul de Vrancea
13 nov 2013 414 vizualizări
Grecii se păzesc să nu ia gol de la tricolori în meciul de pe teren propriu

Directorul tehnic al Federaţiei Elene de Fotbal, Takis Fyssas, a declarat că, deşi echipa Romaniei nu are în lot un Ibrahimovici sau Ribéry, nu înseamnă că nu este periculoasă, subliniind că jucătorii greci îşi vor demonstra în teren valoarea. "Avem experienţa barajelor, trebuie să fii concentrat total, pregătit în orice moment. Grecia n-a fost la multe turnee finale de Cupă Mondială şi de aceea jucătorii noştri vor da totul pentru a merge în Brazilia. Am văzut că oficialii romani, după tragerea la sorţi, au păstrat un ton normal, nu au exultat că vor juca împotriva noastră, plus de asta antrenorul Romaniei a spus că nu îşi dorea Grecia, ceea ce înseamnă că are respect pentru echipa noastră. Romania se bazează pe grup, nu are un Ibrahimovic sau Ribéry, dar asta nu înseamnă că nu e periculoasă, îşi doresc şi ei calificarea la fel de mult. Au talente în lot, dar şi vulnerabilităţi. Pe Karaiskakis vrem să dominăm jocul, să ne impunem şi să învingem fără să primim gol", a declarat Fyssas pentru publicaţia elenă Sport Day.
Oficialul a afirmat că naţionala Greciei joacă mai bine în deplasare. "Nu pot spune acum dacă un egal ar fi un rezultat pozitiv sau negativ, chiar dacă noi de obicei jucăm mai bine în deplasare. Oameni de fotbal din Romania s-au bucurat că Romania va întalni Grecia, cel mai bun exemplu fiind Iordănescu, care a spus că meciurile cu noi vor fi puţin mai grele decat ar fi cu Estonia. Sincer, mă bucură aceste declaraţii, pentru că de obicei se întorc împotriva lor. Jucătorii noştri au urechi de auzit, mandrie şi orgoliu. Vom vedea pe teren dacă noi suntem ca Estonia. Vom demonstra pe teren cum este naţionala Greciei", a spus Fyssas.
Încrezător în calificare este şi atacantul Fanis Gekas, care susţine că naţionala elenă nu trebuie să primească gol pe teren propriu:  ''Va fi un meci greu pentru ambele echipe. Lucrul bun e că avem experienţa unor astfel de confruntări şi cred că dacă suntem serioşi şi organizaţi vom obţine un rezultat bun vineri, pentru a căpăta şi mai multă încredere în perspectiva returului de la Bucureşti. Vrem să caştigăm la zero. În astfel de meciuri e important să fii concentrat de la început şi pană în minutul 90. Vom face tot ceea ce depinde de noi să fructificăm avantajul terenului propriu şi să caştigăm, nu are importanţă cine va înscrie, important e să ajungem în Brazilia. Trebuie să caştigăm fără să luăm gol acasă, e foarte important'', a spus Gekas, care joacă la Konyaspor, citat de Nova Sports. Mijlocaşul Kostas Fortounis (Kaiserslautern) a afirmat că obiectivul naţionalei Greciei în primul meci cu Romania este să învingă la zero. ''Cred că dacă vom prinde o zi bună vineri, marţea viitoare luptăm în Romania pentru calificare. Vom încerca din răsputeri să nu luăm gol pe teren propriu şi să înscriem de cate ori vom putea. Avem jucători foarte buni, suntem încrezători în forţele noastre. Despre adversar ne va spune antrenorul tot ce trebuie, dar dincolo de asta ne în primul rand concentrăm pe jocul nostru. Trebuie să caştigăm la zero'', a spus Fortounis. Partida Grecia - Romania contand pentru manşa tur a play-off-ului Cupei Mondiale se va disputa, vineri, de la ora 21.45, pe Stadionul "Giorgios Karaiskakis" din Pireu, returul fiind programat pe Arena Naţională la 19 noiembrie, începand cu ora 21.00.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.