Sport

Meciul ultimei şanse

Ziarul de Vrancea
21 oct 2013 449 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, Steaua - FC Basel în etapa a III-a din grupa E a Ligii Campionilor* meciul este transmis de trei posturi romaneşti de televiziune: TVR 1, DigiSport 1 şi DolceSport 1

După două înfrangeri la scor, cu cele mai tari echipe din grupă, Chelsea şi Schalke 04, Steaua a ajuns la faza de totul sau nimic. Pentru a prinde măcar locul III şi, deci, intrarea în faza eliminatorie a Ligii Europa, Steaua trebuie să caştige meciul de astăzi cu elveţienii de la FC Basel. Şi nu numai cel de astăzi, dar şi cel din Elveţia, pentru că formaţia antrenată de Murat Yakin are un imens avantaj: victoria uluitoare obţinută pe Stamford Bridge, în meciul cu Chelsea, ceea ce pentru Steaua pare utopic. Nu pentru că cine ştie cate clase ar fi între Basel şi echipa bucureşteană, ci, pur şi simplu, pentru că formaţia lui Mourinho nu poate da două asemenea rateuri într-o grupă.  "Pană acum, în cele două meciuri pe care le-am jucat, am primit foarte multe goluri, nu am reuşit să ne ridicăm la valoarea competiţiei, nu am reuşit să facem jocuri aşa cum ne-am fi dorit. Înainte de competiţie am spus că ne dorim să ajungem în primăvara europeană. Au trecut două etape, mai avem şanse. Dacă nu vom caştiga, am avea şi mai puţine şanse de a ne califica mai departe", a spus antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, care recunoaşte că favorita acestei duble este FC Basel.
Atat Steaua, cat şi FC Basel defilează în campionatele naţionale. Steaua a învins în ultimul meci cu 4-0 pe Viitorul Constanţa, partidă în care a revenit după o lungă absenţă Chipciu, iar Basel a dispus cu 3-0 de FC St. Gallen. Ambele echipe au acumulat cate 25 de puncte, cu deosebirea că Steaua le-a făcut în nouă meciuri, iar elveţienii în 12. În trecut, Steaua s-a descurcat bine cu echipele elveţiene, eliminand pe Young Boys Berna, Servette Geneva şi Grasshoppers Zürich, excepţia fiind anul 2001, cand steliştii au fost scoşi din Cupa UEFA de FC St. Gallen. FC Basel a întalnit în două randuri în Liga Campionilor  pe CFR Cluj (2-1, 0-1 în 2010, în grupă; 1-2, 0-1 în 2012 play-off), dar şi pe Oţelul Galaţi, în 2011 (2-1, 3-2 în grupă).
Formaţiile probabile
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Stanciu, Tănase - Piovaccari.
Basel: Sommer - Voser, Schär, Ivanov, Ajeti - F.Frei, Delgado - Xhaka, Serey, Stocker - Streller.
Arbitru: Matej Jug (Slovenia).

Astăzi, în Liga Campionilor
În grupa E, de la aceeaşi oră, mai este programată partida Schalke 04 - Chelsea. Iată şi programul celorlalte partide de astăzi:
Grupa F: Arsenal - Borussia Dortmund (DigiSport3), Olympique Marseille - SSC Napoli. Clasament: 1. Arsenal - 6 p; 2. Dortmund - 3 p; 3. Napoli - 3 p; 4. Marseille - 0 p.
Grupa G: Austria Viena - Atletico Madrid, FC Porto - Zenit St. Petersburg. Clasament: 1. Atletico - 6 p; 2. Porto - 3 p; 3. Austria - 1 p; 4. Zenit - 1 p.
Grupa H: AC Milan - FC Barcelona (DigiSport2, DolceSport 2), Celtic Glasgow - Ajax Amsterdam. Clasament: 1. Barcelona - 6 p; 2. AC Milan - 4 p; 3. Ajax - 1 p; 4. Celtic - 0 p.
Clasamentul grupei E
1.Schalke    2    2    0    0     4:0    6
2.Chelsea    2    1    0    1     5:2    3
3. Basel    2    1    0    1     2:2    3
4. Steaua    2    0    0    2     0:7    0



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.