Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Campioni europeni la minfotbal

Ziarul de Vrancea
14 oct 2013 371 vizualizări
Romania a cucerit al patrulea său titlu continental la minifotbal în tot atatea ediţii, duminică, după ce a învins Croaţia cu scorul de 2-0 în finala Campionatului European din Grecia.

Echipa antrenată de Tiberiu Lajos şi-a luat astfel revanşa după ce pierduse în grupe în faţa Croaţiei, cu 0-1. La MiniEURO 2013, Romania a învins Slovenia cu 1-0, Polonia cu 1-0, în grupă, în optimi a dispus cu 1-0 de Slovacia, în sferturi a întrecut Anglia cu 2-0, iar în semifinale a caştigat la loviturile de departajare cu 2-1 (0-0 la finalul timpului regulamentar).
În finala mică, Germania a dispus cu 3-2 de Rusia.

Adversari ruşi pentru CSM Digi

Campioana Romaniei la polo, CSM Digi Oradea, va întalni formaţia rusă Sintez Kazan, într-o dublă manşă eliminatorie contand pentru turul trei al Ligii Campionilor. În celelalte trei meciuri eliminatorii se vor întalni Szolnok (Ungaria)-Primorje Rijeka (Croaţia), Radnicki Kragujevac (Serbia)-Vouliagmeni NC (Grecia) şi Pro Recco (Italia)-Steaua Roşie Belgrad (Serbia).  Manşa tur va va avea loc în 26 octombrie, CSM urmand a juca pe teren propriu, iar cea retur în 9 noiembrie.Tot ieri a avut loc şi tragerea la sorţi a grupelor din turul doi al Eurocup, în care este angrenată şi echipa Steaua Bucureşti.  Steliştii au fost repartizaţi în grupa B, cu Spartak Volgograd (Rusia), Montpellier Waterpolo (Franţa) şi Posillipo Napoli (Italia).  Meciurile vor avea loc între 25 şi 27 octombrie.

Campionii de la tenis de masă

Germanul Dimitrij Ovciarov şi suedeza Li Fen au caştigat medaliile de aur la Campionatele Europene de tenis de masă de la Schwechat (Austria). Ovciarov l-a învins, în finală, cu scorul de 4-0 (11-4, 11-7, 12-10, 11-8), pe belarusul Vladimir Samsonov. Medaliile de bronz au fost cucerite de germanul Bastian Steger şi grecul Panagiotis Gionis. La feminin, Li Fen a trecut, în ultimul act al competiţiei, cu scorul de 4-2 (9-11, 11-4, 11-5, 10-12, 11-9, 11-6), de Shan Xiaona (Germania). Medaliile de bronz au fost caştigate de Han Ying (Germania) şi Fu Yu (Portugalia). Proba de dublu masculin a fost caştigată de perechea Tan Ruiwi/Wang Zeng Yi (Croaţia/Polonia), care a învins, în finală, cu scorul de 4-1 (11-6, 13-11, 8-11, 11-8, 11-8), cuplul austriac Robert Gardos/Daniel Habesohn. În proba de dublu feminin s-a impus perechea germană Petrissa Solja/Sabine Winter, care a trecut, în ultimul act al competiţiei, cu scorul de 4-2 (10-12, 9-11, 11-4, 12-10, 11-9, 11-6), de un alt cuplu german, Zhanqi Barthel/Xiaona Shan.

Juventus ţine de Pogba

Gruparea Chelsea Londra a oferit 30 de milioane de euro pentru fotbalistul francez al echipei Juventus Torino, Paul Pogba, în varstă de 20 de ani, însă torinezii au refuzat. Juventus a mai primit oferte pentru Pogba şi de la Real Madrid şi Arsenal, însă le-a refuzat, jucătorul fiind cotat la circa 45 de milioane de euro. Paul Pogba este campion mondial under-20 cu naţionala Franţei. El a semnat în august 2012 un contract pe patru sezoane cu Juventus.

Judoka belgiană depistată pozitiv

Judoka belgiană Charline Van Snick, medaliată cu bronz la JO de la Londra, a fost depistată pozitiv cu cocaină la Campionatele Mondiale de la Rio de Janeiro, din august, unde a caştigat, de asemenea, bronzul. "Am primit un e-mail prin care eram informată că o substanţă interzisă a fost detectată în eşantioanele de urină, este vorba de urme de cocaină. Eu sunt foarte atentă, am un stil de viaţă ireproşabil şi nu am luat niciodată vreo substanţă care să mă ajute la îmbunătăţirea performanţelor. Nici într-un caz de bunăvoie", a declarat Charline Van Snick la postul RTBF. Sportiva belgiană, care riscă o suspendare de doi ani şi pierderea medaliei de la Rio, aşteaptă rezultatul analizei eşantionului B.  "Fac un dosar cu avocatul meu pentru a-mi demonstra nevinovăţia. Mereu m-am străduit să fiu cat mai profesionistă şi să respect toate obligaţiile în materie de dopaj, aşa că nu înţeleg cum s-a putut întampla aşa ceva", a adăugat Charline Van Snick.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.