Sport

A obosit Simona?

Ziarul de Vrancea
27 aug 2013 308 vizualizări
învingătoarea de la New Haven a avut mari emoţii în primul meci de la New Haven contra britanicei Heather Watson * adolescentele fac minuni pe hardul american: una dintre ele, Donna Vekic, va fi adversara Simonei Halep în turul II

Alexandra Dulgheru şi Simona Halep s-au calificat în turul II la US Open, în timp ce Adrian Ungur şi perechea romano-franceză Victor Hănescu / Kenny de Schepper au fost eliminaţi.Despre băieţi, nu e prea mult lucru de spus: Ungur, un alt talent irosit prematur, a fost învins în 67 de minute de francezul Gaël Monfils (39 ATP), singurul amănunt ce merită a fi consemnat este că setul al treilea s-a epuizat în 17 minute, iar perechea amintită a cedat cu 3-6, 6-7 cuplului germano-austriac Daniel Brands/Philipp Oswald. Alexandra Dulgheru a pornit cu o victorie tonică în faţa unei jucătoare incomode, americana Varvara Lepchenko (6-7, 6-2, 7-6)  şi pare a se fi înscris pe drumul reintrării în "high life". În turul secund, însă o aşteaptă un fost lider mondial, sarboaica Ana Ivanovic (17 WTA) şi va fi mult mai greu. Paradoxal, însă, după traseul glorios de la New Haven, Simona Halep s-a descurcat greu că britanica originară din Papua Noua Guinee, Heather Watson (76 WTA). Primul set a fost caştigat cu 6-4 de britanică, evident mai proaspătă, chinurile au continuat şi în setul secund pană la 4-4, dar a Simona a reuşit break-ul ravnit şi, după două mingi de set ratate, a caştigat-o pe a treia. În setul decisiv, cele două break-uri consecutive din start cu 6-2 au lămurit lucrurile, romanca impunandu-se cu 6-2. Următoarea adversară a Simonei este croata de 17 ani, Donna Vekic (65 WTA), care a dispus cu 7-6, 4-6, 6-2 de columbiana Mariana Duque (98). O jucătoare din noul val care nu trebuie subestimată. Au făcut-o la Birmingham Urszula Radwanska şi Sorana Cîrstea şi au păţit-o, Donna ajungand în finala pe care a pierdut-o în faţa Danielei Hantuchova (Slovacia).
N-au lipsit marile surprize nici în ziua a doua la US Open, dar niciuna nu se compară cu victoria americancei de origine haitiană Victoria Duval, de 17 ani. Clasată pe locul 296 în topul WTA ea a învins-o după trei seturi  (5-7, 6-4, 6-4)pe una dintre recentele caştigătoare ale turneului, Samantha Stosur (Australia, 11 WTA), care nu poate fi acuzată de desconsiderarea adversarei. Dar, în seara aceea, Vicky a fost de netrecut. O altă tanără speranţă, din Ucraina, Elina Svitolina (43) a dispus de slovaca Dominika Cibulkova cu 6-4, 6-3, iar Julia Glushko (Israel, 123 WTA) a eliminat una dintre cele mai experimentate jucătoare din Rusia, Nadia Petrova, scor 6-3, 6-4. Nu foarte mare surpriză este, însă, victoria taiwanezei Hsieh Su-Wei (6-3, 6-3) în faţa sportivei cehe Klara Zakopalova (6-3, 6-3).
Surprize au fost şi în turneul băieţilor: polonezul Jerzy Janowicz (nr. 14, semifinalist la Wimbledon) a fost învins de puţin cunoscutul Mario Gonzalez (Argentina, 30 de ani), scor 4-6, 4-6, 2-6, iar favoritul nr. 15, Nicolas Almagro (Spania) a fost nevoit să se încline în faţa uzbekului Denis Istomin (3-6, 1-6, 6-4, 3-6). Mult-lăudatul bulgar Grigor Dimitrov (nr. 25) se pare că nu se simte bine în absenţa prietenei sale, Maria Şarapova: a fost învins cu 6-3, 3-6, 4-6, 7-5, 2-6 de portughezul João Souza (95 WTA). Un alt cap de serie, Juan Monaco (Argentina, nr. 28) a abandonat la scorul de 4-6, 2-6, 0-3 în faţa germanului Florian Mayer.

CAS
Tecău joacă dublu mixt
Horia Tecău va face pereche cu jucătoarea indiană Sania Mirza în proba de dublu mixt de la US Open. Tecău şi Sania Mirza vor întalni, în runda inaugurală, cuplul Liezel Huber/Marcelo Melo (SUA/Brazilia), cap de serie numărul 8. Horia şi Sania au mai făcut pereche şi anul acesta la Wimbledon, unde s-au oprit în sferturile de finală. Horia Tecău a caştigat un titlu de Grand Slam la dublu mixt, în 2012, la Australian Open, alături de americanca Bethanie Sands.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.