Sport

Daţi gol că-i jale!

Ziarul de Vrancea
26 aug 2013 720 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, Legia Varşovia - Steaua Bucureşti, manşa retur din play-off-ul Ligii Campionilor * meciul va fi transmis în direct de TVR 1, DigiSport 1 şi Dolce Sport 1

Steaua a realizat în meciul tur un rezultat de egalitate, pe teren propriu, cu formaţia poloneză, care nu-i dă prima şansă de calificare în grupele Ligii Campionilor. A fost un duş rece pentru Laurenţiu Reghecampf şi elevii săi, care se şi vedeau în marile confruntări cu Bayern, Barcelona, ori Manchester United. Un duş rece care a intensificat nivelul de pregătire a meciului retur ce se va disputa astăzi, pe stadionul "Wojska Polskiego ("Armata poloneză", în traducere). Ca dovadă, Reghecampf şi-a odihnit titularii la ultimul meci de campionat, cu riscul unei remize obţinute in extremis, datorită tanărului Lucian Filip. Însă şi antrenorul Jan Urban a procedat la fel şi a păţit şi mai rău, pierzand acasă în campionat cu Lechia Gdansk. Semn că nici Urban nu se poate lăuda cu prea multe rezerve de valoarea titularilor.
În ce măsură steliştii merită să se califice în grupe? Echipa bucureşteană, în caz de eşec, are un loc asigurat în grupele celeilalte competiţii, Liga Europa, unde punctele se obţin mai uşor şi poate că ar fi mai avantajos şi pentru coeficientul naţional ca Steaua să nu obţină calificarea. Însă în Ghencea se doreşte foarte mult calificarea, şi din motive de orgoliu, dar şi de ordin financiar. Banii din Liga Campionilor sunt mult mai numeroşi decat cei din Liga Europa, iar un meci pe Arena Naţională cu unul dintre granzii Europei înseamnă reţetă financiară asigurată. Apoi, după comportarea remarcabilă din sezonul trecut al Europa League, steliştii sunt în măsură să spere că vor face pasul cel mare şi să treacă, cu puţin noroc de faza grupelor, obiectiv faţă de care CFR Cluj a fost anul trecut foarte aproape!
Următoarea întrebare este mai importantă: poate Steaua să se califice în grupe după 1-1 acasă? Răspunsul este pozitiv. Steaua este o echipă care joacă mai bine în deplasare, a dovedit-o în multe randuri şi, la experienţa competiţională pe care a căpătat-o, nu poate fi intimidată de un public fierbinte şi ostil. Îngrijorătoare sunt, însă, cateva probleme din lotul lui Reghecampf. Pintilii este suspendat şi Bourceanu trebuie să facă pereche la închidere cu tanărul Filip, care, din fericire, a jucat excelent la Mediaş. De fapt acest Filip a fost titular şi în partida din primăvară cu Ajax şi s-a descurcat de minune. A doua problemă este Vlad Chiricheş, care a suferit o criză de lombosciatică şi nu a putut juca în meciul tur. Staff-ul medical al Stelei face eforturi ca fundaşul să fie apt de joc astăzi, înainte de a pleca la noua sa echipă, Tottenham Hotspur. În plus, se pare că André Vilas-Boas, managerul echipei londoneze cam strambă din nas la ideea folosirii lui "Chiri" în partida de la Varşovia, dar el a fost inclus în delegaţia oficială pentru meciul cu Legia. În fine, prestaţia portarului Tătăruşanu de la Mediaş, tocmai într-o perioadă în care părea a-şi fi caştigat încrederea în sine creează îngrijorare, mai ales că Ciprian nu are un înlocuitor pe măsură. 
În privinţa Legiei, formaţia poloneză are cateva atuuri în plus: rezultatul din tur, susţinerea publicului propriu (chiar dacă peluza "ultras" este închisă de UEFA!), palmaresul favorabil cu echipele romaneşti. Problema Legiei este de ordin psihic şi este explicată de Jan Urban: "De 17 ani o echipă din Polonia nu a mai avut o astfel de şansă, presiunea va fi foarte mare şi trebuie să facem faţă", spune tehnicianul Legiei.
În concluzie, un meci cu miză uriaşă, în care se poate întampla orice. În plus, Steaua trebuie neapărat să înscrie la Varşovia.

Formaţiile probabile
Legia: Kuciak - Rzezniczak, Jodlowiec, Suler, Wawrzyniak - Vrdoljak, Furman - Kucharczyk, Radovic, Kosecki - Saganowski. Antrenor: Jan Urban.
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Chiricheş, Szukala, Latovlevic - Filip, Bourceanu - Popa, Stanciu, Tănase - Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Arbitru: Pedro Proença (Portugalia)

Celelalte meciuri din play-off
Astăzi: Arsenal Londra - Fenerbahçe Istanbul (în tur, 4-0), Austria Viena - Dinamo Zagreb (2-0), FC Basel - Ludogoreţ Razgrad (4-2), PAOK Salonic - Schalke 04 (1-1).
Maine: Zenit St. Petersburg - Paços Ferreira (4-1), AC Milan - PSV Eindhoven, Celtic Glasgow - Şahtior Karaganda (0-2), NK Maribor - Viktoria Plzen (1-3), Real Sociedad - Olympique Lyon (2-0).









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.