Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Sabrerii argint, spadasinele bronz la Mondiale

Ziarul de Vrancea
11 aug 2013 590 vizualizări
Echipa masculină de sabie a Romaniei a obţinut medalia de argint la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, după ce a fost învinsă în finală de Rusia, scor 38-45.

Avand în componenţă, alături de medaliatul cu bronz la individual, Tiberiu Dolniceanu, pe Alin Badea, Ciprian Gălăţanu şi Iulian Teodosiu, echipa Romaniei s-a calificat în finală, după ce a învins cu acelaşi scor, 45-44, echipele Ungariei (în sferturi) şi Belarus (în semifinale). Echipa feminină de spadă (Ana Maria Branză, SimonaDeac, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia) s-a calificat în semifinale după ce a trecut în sferturi cu 36-32 de Coreea de Sud, dar a pierdut în penultimul act cu 33-44 în faţa Rusiei, dar şi-a adjudecat bronzul, după ce a învins în finala mică Franţa, scor 33-28.

Victorie doar de palmares

Naţionala de baschet masculin a Romaniei a învins reprezentativa Bulgariei, sambătă seara, în deplasare, cu scorul de 77-74 (44-24), în cea de-a treia partidă din grupa a preliminariilor Campionatului European din 2015. Pentru tricolori au marcat: Mandache 23 puncte, Silvăşan 21, Nicoară 10, ţibîrnă 8, Guţoaia 6, Kabengele 5, Căpuşan 4 Ultimul meci din grupă va avea loc, tot în deplasare, cu Islanda, la Reykjavik, în 16 august. Doar caştigătoarea grupei se va califica mai departe. Romania, care a pierdut partidele de pe teren propriu cu Bulgaria şi Islanda, are şanse minuscule de a realiza acest obiectiv.

Locul V pentru tinerele handbaliste

Naţionala de handbal feminin tineret a Romaniei s-a clasat pe locul cinci la Campionatul European din Danemarca, după ce a învins în ultima partidă a competiţiei, reprezentativa Olandei, cu scorul de 31-26. Rezultatele complete obţinute de tricolorele mici la CE din Danemarca sunt următoarele: 31-22 cu Portugalia, 31-22 cu Slovacia, 22-31 cu Norvegia, 27-20 cu Franţa, 24-28 cu Rusia, 30-24 cu Suedia şi 31-26 cu Olanda.

Unde eşti, Oltchimule ?

Vicecampioana la handbal feminin HCM Baia Mare a fost învinsă de campioana Austriei, Hypo Viena, scor 25-39 (13-24), în meciul de debut de la Turneul Memorial "Tomas Jakubco", din Slovacia. Marcatoarele echipei băimărene din partida de vineri seara au fost Marin 7 goluri, Tătar 4, Szucs 4, Paşca 3, Pîrvuţ 3, Bondar 1, Rudics 1, Nechita 1, Ghionea 1. HCM Baia Mare participă la turneul găzduit de campioana Slovaciei, Iuventa Michalovce, fără cinci jucătoare (Buceschi, Geiger, Puiu, Diniş-Vartic şi Tănăsie).

Mergea, în finală la San Marino

Tenismanul Adrian Ungur a ratat calificarea în semifinalele turneului challenger de la San Marino, dotat cu premii în valoare totală de 64.000 de euro, competiţie la care perechea Florin Mergea/Daniele Bracciali (Romania/Italia) a acces în finală. La simplu, Adrian Ungur, cap de serie numărul 2, a fost învins în sferturile de finală de germanul Jan-Lennard Struff, al cincilea favorit, scor 3-6, 1-6. La dublu, Mergea şi Bracciali (nr. 3), au trecut în semifinale de perechea australiană Paul Hanley/John Peers, principala favorită, scor 6-4, 6-4. În finală, Florin Mergea şi Daniele Bracciali au pierdut cu 2-6, 4-6 în faţa perechii favorite nr. 2, Nicholas Monroe/Simon Stadler (SUA/Germania).

Nu vor să fie tigri

Proprietarul grupării Hull City a decis să schimbe numele clubului de primă ligă engleză în "Hull Tigers", ceea ce a declaşat un val de proteste din partea suporterilor. "Numele Hull City nu mai este bun", a declarat Assem Allam, proprietarul britanic de origine egipteană al clubului. "Detest cuvantul City, pentru că te duce cu gandul la ceva comun. City este un nume deja asociat cu cluburile din Leicester, Bristol, Manchester şi cu alte echipe. Nu îmi place să fiu ca toată lumea. Vreau ca acest club să fie special. Este o chestiune de identitate şi City sună negativ", a adăugat el. Hull City, club fondat în 1904 în nord-estul Angliei, revine în acest sezon în primul eşalon din Anglia. Din 17 august, Hull City se va numi Hull Tigers. Suporterii şi-au arătat nemulţumirea faţă de această schimbare, pe reţelele de socializare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.