Sport

Ancuţa Bobocel nu are şanse la medalii, deşi aleargă din ce în ce mai bine

Ziarul de Vrancea
11 aug 2013 1156 vizualizări
Ancuţa Bobocel şi Bianca Răzor au avut comportări foarte bune în calificările probelor de la Campionatele Mondiale de atletism, în timp ce Nicoleta Grasu, a fost eliminată * Mo Farah s-a întors şi a caştigat titlul suprem de 10.000 m

Sambătă, a început pe stadionul "Lujniki" din Moscova, cea de-a 14-a ediţie a Campionatelor Mondiale de atletism. Delegaţia Romaniei a debutat în concurs cu veterana discobolă Nicoleta Grasu, aflată la a zecea participare la o competiţie supremă. Trimisă la competiţia supremă deşi nu a avut nicio aruncare peste 60 de metri în acest an, Nicoleta Grasu (42 de ani) a ratat calificarea în finală, cu o "performanţă" de 56,31 m, cu care a ocupat locul 12 în grupa sa. Calificările au venit de atlete mai tinere: Ancuţa Bobocel a obţinut accesul în finală la 3000 m obstacole, realizand într-o semifinală foarte puternică un record personal stagional de 9:35,78. Ancuţa a făcut o cursă tactică foarte bună, impunand un ritm alert pe primii 2.000 m, avand tot interesul ca tempoul să fie rapid, în vederea unei calificări contratimp. Pe ultima mie, semifondistele africane, cu rezultate personale impresionante, s-au desprins, prima trecand linia de sosire etiopianca Etenesh Diro (9:24,02), favorita Lidia Chepkurui - 9:24, 19 -  şi o altă etiopianca, Hiwot Ayalew - 9:24,49, abia după aceea venind randul europencelor, romanca obţinand locul VI şi - aşa cum şi-a propus - calificarea la contratimp. Finala probei de 3.000 m obstacole este programată maine, de la ora 20,15.
La 400 m, junioara Bianca Răzor (19 ani) a evoluat în seria a patra,  calificandu-se în semifinale, o performanţă excelentă pentru o debutantă, cu cel mai bun rezultat al carierei 51, 51 secunde. Aflată la ieşirea din ultima turnantă abia pe locul VII, Bianca Răzor a avut o linie dreaptă entuziasmantă, ocupand în cele din urmă, clar, locul IV, într-o serie în care contracandidatele sale aveau rezultate cu peste o secundă mai bune decat ea.
În prima zi a competiţiei mondiale, s-au decernat şi două titluri. La maraton feminin, kenyana Edna Kiplagat a reeditat titlul cucerit în urmă cu doi ani, la Daegu, depăşind-o pe ultimii doi kilometri pe ambiţioasa italiancă de 36 de ani, Valeria Straneo, care a condus aproape tot traseul. Kiplagat a terminat maratonul în 2h25:44, la 13 secunde de italiancă, medalia de bronz revenind japonezei Kayoko Fukushi. Etiopiencele foarte bine cotate, în frunte cu campioana olimpică Tiki Gelana care a abandonat, au dezamăgit complet. Britanicul de origine somaleză Mohamed Farah, care n-a mai alergat o cursă de 10.000 metri de la Jocurile Olimpice, a reuşit să caştige cea mai lungă alergare de pistă la Moscova, învingandu-l la sprintul final pe campionul mondial de la Daegu, Ibrahim Jeilan. Farah a fost cronometrat în 27:21,71, fiind urmat de Jeilan (27:22,73) şi kenyanul Paul Tanui. Primul set de medalii din ziua a doua a fost acordat în proba masculină de 20 km marş. Campionul este rusul de 20 de ani Aleksandr Ivanov şi a avut "avantajul" că principalii săi oponenţi, chinezul Wang Zhen şi Erik Barrondo (Guatemala) au fost descalificaţi în ultima parte a cursei. Un alt chinez, Chen Ding, a cucerit argintul, iar medalia de bronz a revenit spaniolului Miguel Angel Lopez. Tot ieri, în reuniunea de dimineaţă, Anca Heltne a aruncat greutatea doar la 17,76 m (mult sub posibilităţi) şi a ratat calificarea în finală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.