Sport

A fost şi este un derby

Ziarul de Vrancea
9 aug 2013 475 vizualizări
Dinamo - Steaua, maine de la ora 21:30, în etapa a IV-a a Ligii I de fotbal, meci transmis de DigiSport

"Eternul Derby", "Clasico de Rumania", "Derby de Romania" sunt metafore care zguduie urechile microbiştilor de cate ori se joacă un Dinamo - Steaua, însă toate aceste figuri de stil pălesc în faţa realităţii actuale. A transforma un derby de Bucureşti într-un derby naţional pare o impietate acum, cand au trecut şase ani pană cand o echipă de pe malurile Damboviţei să caştige un titlu. Fireşte că tradiţia, întemeiată odată cu dictatura comunistă şi cimentată cu frumoasele rezultate internaţionale obţinute de ambele părţi, girează atractivitatea unei asemenea confruntări de la an la an. Au fost momente de glorie ale dinamoviştilor în care Steaua, pornită cu şansa a doua, a caştigat, s-a întamplat şi invers, au fost de asemenea şi serii lungi de invincibilitate ale unei echipe sau a alteia. În acest moment, se întalneşte o echipă care a acumulat o importantă experienţă a meciurilor grele şi o alta care îşi caută o nouă identitate, cu banii lui Ionuţ Negoiţă şi experienţa de antrenor a lui Gigi Mulţescu, care poate contrabalansa succesul tanărului Reghecampf. Oboseala Stelei generată de programul încărcat nu are ce căuta ca argument. Suporterii le-ar ierta jucătorilor un eşec în Liga Campionilor, dar în niciun caz o înfrangere în faţa lui Dinamo. Dacă Steaua se arată net favorită în acest derby, o victorie a gazdelor dinamoviste n-ar însemna o supriză ieşită din comun.
În lipsa unui clasament care să însemne ceva, din binecunoscutele cauze, aprecierile privitoare la celelalte meciuri ale etapei a IV-a sunt aproximative. Totuşi, din motive extrafotbalistice, merită să fim cu ochii pe Cluj, unde se întamplă lucruri ciudate. Startul echipei conduse de Mircea Rednic în campionat este vecin cu catastrofa, iar atitudinea tranşantă a antrenorului numit de apropiaţi "Strambul" creează disensiuni. Meciul cu Viitorul Constanţa poate reprezenta un moment al relansării pentru echipa feroviară clujeană, iar victoria este o condiţie necesară, dar nu şi suficientă, din moment ce relaţiile dintre antrenor şi liderul năbădăios al vestiarului (Ricardo Cadú) sunt încă tensionate. Tot în această etapă consemnăm debutul în campionat al Concordiei Chiajna. Un debut sub bune auspicii, deoarece primul adversar se numeşte Corona Braşov, pană în prezent oaia neagră a Ligii I. După ce s-au calificat strălucit în play-off-ul Europa League, Pandurii şi Petrolul, au deplasări dificile, la Piatra Neamţ, respectiv, Galaţi. Săgeata Năvodari şi ACS Poli Timişoara, surprizele începutului de campionat se confruntă între ele, iar Gaz Metan şi FC Vaslui încheie etapa, cu un meci ce pare, la ora actuală, un fel de David vs.Goliat.

Program de week-end în Liga I
Ziua    Ora    Meci    Arbitru    TV
Sambătă    19:00    Concordia - Corona    DigiSport1
Sambătă    21:30    Săgeata - Timişoara    DigiSport1
Sambătă    21:30    CFR Cluj - Viitorul    DolceSport1
Duminică    17:00    Oţelul - Petrolul    DigiSport1
Duminică    19:00    Astra - "U" Cluj    DigiSport1
Duminică    19:00    Ceahlăul - Pandurii    DolceSport1
Duminică    21:30    Dinamo - Steaua    DigiSport1
Luni    20:30    Mediaş - Vaslui    DigiSport1
Partida FC Braşov - FC Botoşani s-a disputat aseară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.