Sport

STEAUA, PETROLUL, PANDURII şi ASTRA, calificare pe linie în play-off-ul Ligii Campionilor şi Europa League

Ziarul de Vrancea
9 aug 2013 995 vizualizări
STEAUA, PETROLUL, PANDURII şi ASTRA, cele patru echipe româneşti angrenate în cupele europene, au reuşit calificări pe linie în play-off-ul Ligii Campionilor şi al Europa League.

 

STEAUA a trecut de Dinamo Tbilisi, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, după 2-0 în capitala Georgiei şi 1-1 pe Arena Naţională. În turul precedent, STEAUA eliminase pe Vardar Skopje, după 3-0 la Bucureşti şi 2-1 în Macedonia.

PETROLUL a câştigat dramatic, cu gol în ultima secundă, la Arnhem cu Vitesse (2-1), după ce în tur, la Ploieşti, scorul fusese 1-1. Astfel, câştigătoarea Cupei României şi-a asigurat prezenţa în play-off-ul Europa League. În turul precedent, PETROLUL trecuse de feroezii de la Vikingur cu 3-0 şi 4-0.

PANDURII s-au calificat şi ei, după 2-1 la Tel Aviv cu Hapoel. În tur, scorul fusese 1-1. Vicecampionii au reuşit să revină de la 0-1 în Israel şi au ajuns în play-off-ul Europa League. Înainte de Hapoel Tel Aviv, PANDURII învinseseră pe Levadia Tallinn, 4-0 la Târgu Jiu după 0-0 în Estonia.

ASTRA a ajuns şi ea pe tabloul principal din Europa League, după ce a trecut cu 3-1 şi 2-2 de AS Trencin din Slovacia. În tururile precedente, giurgiuvenii eliminaseră pe Domzale (1-0 şi 2-1) şi pe Omonia Nicosia (1-1 şi 2-1).

18 meciuri: 12 victorii şi 6 egaluri. Vineri este tragerea la sorţi pentru play-off

În total, cele patru echipe româneşti din cupele europene au jucat 18 meciuri în tururile preliminare, din care au câştigat 12 şi au încheiat şase la egalitate. Astfel, STEAUA, PETROLUL, PANDURII şi ASTRA nu au pierdut niciun meci în preliminarii.

Vineri, cele patru echipe româneşti îşi află adversarele din play-off. STEAUA, cap de serie în play-off-ul Ligii Campionilor, ultimul înainte de grupe şi de milioanele de euro, poate întâlni pe: Austria Viena, Legia Varşovia (Polonia), Maribor (Slovenia), Ludogoreţ (Bulgaria) sau Şahtior Karagandy (Kazahstan). Tragerea la sorţi pentru play-off-ul Ligii Campionilor 2013-2014 va începe la ora 12.45.

Tot vineri, cu începere de la ora 14.00, îşi vor afla adversarele din play-off-ul Europa League cele trei echipe româneşti angrenate în această competiţie: PETROLUL, PANDURII şi ASTRA. În Liga Europa, cele 62 de echipe vor fi împărţite în cinci urne de câte zece şi o grupă de 12. Echipele din aceeaşi ţară nu pot fi trase una împotriva celeilalte. Aici puteţi consulta lista posibililor adversari.

A fost seara românilor în Europa League: Nicoliţă şi Rusescu au marcat

Mijlocaşul Bănel Nicoliţă, a înscris, joi, un gol pentru AS Saint-Etienne în partida câştigată, în deplasare, scor 3-0, împotriva grupării Milsami Orhei din Republica Moldova, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa.

Atacantul Raul Rusescu a marcat două goluri în partida pe care echipa sa, FC Sevilla, a câştigat-o, joi, în deplasare, cu scorul de 6-1 (5-0), în faţa formaţiei muntenegrene Mladost Podgorica, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Ambele echipe s-au calificat în play-off-ul Europa League.

De asemenea, echipa antrenată de Dorinel Munteanu, Kuban Krasnodar, s-a calificat în play-off-ul Europa League, după 2-0 şi 1-0 cu scoţienii de la Motherwell. Totodată, echipa lui Alexandru Maxim, Stuttgart, a ajuns şi ea în play-off, după 1-1 în deplasare şi 0-0 acasă cu bulgarii de la Botev Plovdiv.

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dan Trofin, acum 3913 zile, 12 ore, 44 minute, 20 secunde
Breaking News: o veste buna pentru dinamo si rapid ~ incapabile de a se califica vreodata in ChampionsLeague‬ din 1990. ‪UEFA‬ ar putea lua in discutie ca ele sa joace in cele 15 minute de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.