Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Romanii merg la FOTE

Ziarul de Vrancea
9 iul 2013 670 vizualizări
Echipa Romaniei care va participa la cea de-a XII-a ediţie de vară a Festivalului Olimpic a Tineretului European (FOTE), găzduită de oraşul Utrecht în perioada 14-19 iulie, va avea în componenţă 46 de sportivi (21 de fete şi 25 de băieţi), se arată într-un comunicat al COSR.

Obiectivul delegaţiei Romaniei este de a reveni în ţară cu nouă, zece medalii, sportivii romani participand la şase din cele nouă sporturi aflate în competiţie la FOTE Utrecht. Sportivii romani vor participa în concursurile de atletism, gimnastică, înot, judo şi tenis.

Două transferuri, două milioane

Fostul impresar Ioan Becali a declarat, ieri, la Aeroportul Henri Coandă, că Dinamo va încasa 2,1 milioane de euro în urma transferului lui Contantin Nica la Atalanta şi a împrumutului lui Marius Alexe la Sassuolo."Nica va fi transferat definitiv, pe 1,6 milioane. Are un salariu mediu de 180-200.000 de euro pe an Marius Alexe a fost împrumutat pepe 500.000 mii de euro.. Alte oferte n-au existat", a declarat Ioan Becali. Fostul impresar a precizat că Dinamo va fi mai slabă în urma acestor plecări şi că se va "bălăci" pe un loc la mijlocul clasamentului Ligii I: "Bineînţeles că Dinamo va fi mai slabă după plecarea lor, dar scopul lui Dinamo nu era să caştige campionatul. Se vor bălăci ei acolo pe 6, 7, 8, 9, dar măcar să încropească o echipă, iar în următorul an să aibă pretenţii europene. Au un antrenor bun, un dinamovist adevărat. Sper că se termină odată cu trialurile astea, să-şi facă un lot de 22-23 de jucători".Cei doi jucători dinamovişti, însoţiţi de Ioan Becali, au plecat ieri în Italia, unde urmează să se perfecteze transferurile.

Arbitre romane la Euro

Arbitrele Cristina Dorcioman şi Teodora Albon vor oficia la meciuri de la Campionatul European de fotbal feminin care debutează miercuri în Suedia. Cele două arbitre, alături de asistenta Petruţa Iugulescu se află deja în Suedia. Albon şi Iugulescu vor oficia, astăzi, la Halmstad, la meciul de deschidere, Italia - Finlanda.  "Este pentru prima dată în istoria UEFA, cand, la un turneu final, masculin sau feminin, o ţară are doi arbitri de centru. Pentru Romania este un lucru foarte bun, pentru că demonstrează că avem arbitraj apreciat la nivel internaţional", a declarat Cornel Sorescu, membru în Comisia Centrală de Arbitri.  El a vorbit şi despre o altă premieră la nivel internaţional în materie de arbitraj: "Am fost singura ţară din lume care a avut trei arbitre de centru în Elite Class, grupa de varf a arbitrajului feminin. Primele două au fost Dorcioman şi Albon, iar Cristina Babadag a fost acum retrogradată, deoarece a întrerupt activitatea pentru a naşte al doilea copil". Campionatul European de fotbal feminin se desfăşoară în perioada 10-28 iulie.

Sergiu Suciu, dat cu împrumut

Mijlocaşul echipei FC Torino, Sergiu Suciu, a fost împrumutat pentru un sezon la formaţia Juve Stabia, din liga a doua italiană, a anunţat,ieri site-ul oficial al grupării din Serie A. Sergiu Suciu, în varstă de 23 de ani, a evoluat sub formă de împrumut la Juve Stabia şi în returul sezonului trecut, reuşind să marcheze un gol în 11 meciuri.

Bayern la putere

Patru componenţi ai formaţiei Bayern München, deţinătoarea Ligii Campionilor, se află pe lista celor zece nominalizaţi pentru titlul de cel mai bun jucător al sezonului, trofeu ce va fi acordat de UEFA la 29 august, la Monte Carlo.  Cei patru jucători de la campioana Europei la nivel de cluburi sunt Thomas Müller, Franck Ribéry, Arjen Robben şi Bastian Schweinsteiger. Ceilalţi nominalizaţi sunt Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovici (Paris Saint-Germain), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Lionel Messi (FC Barcelona) şi Robin van Persie (Manchester United). Pe 6 august, UEFA va anunţa cei trei finalişti rămaşi în cursă. Aceştia vor fi aleşi de jurnalişti din 53 de ţări membre ale UEFA. Trofeul pentru cel mai bun jucător al sezonului este acordat de UEFA pentru al treia oară, premiul fiind înfiinţat la iniţiativa preşedintelui forului european, Michel Platini. Primii doi caştigători au fost Lionel Messi (2011) şi Andrés Iniesta (2012).

Forfait pentru Moscova

Atletul australian Mitchell Watt, vicecampion olimpic în proba de săritura în lungime, a anunţat, ieri, că va absenta de la Campionatele Mondiale de la Moscova, care vor avea loc în perioada 10-18 august, deoarece nu este pus la punct cu pregătirea după o accidentare. "De la începutul anului am avut dureri la gleznă şi la tendonul lui Ahile şi nu m-am putut pregăti la parametrii normali. Nu sunt un sportiv care vrea doar să participe la un concurs, îmi doresc mult mai mult. De aceea am decis să nu revin în competiţii pană nu sunt refăcut complet", a declarat Watt, în varstă de 25 de ani. El a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra cu o săritură de 8,16 metri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.