Sport

Primul candidat la preşedinţia FRF

Ziarul de Vrancea
4 iul 2013 417 vizualizări
Gică Popescu şi-a anunţat în mod oficial candidatura pentru postul care va fi lăsat vacant de Mircea Sandu * din staff-ul său vor face parte Hagi, Stelea, Ilie Dumitrescu şi, în viitor, Chivu

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va candida la alegerile următoare pentru postul de preşedinte al Federaţiei Romane de Fotbal (FRF). "M-am hotărat, voi candida pentru alegerile viitoare ale FRF. Am venit cu o parte din echipa care mă va însoţi. Alături de noi ar fi trebuit să fie şi Cristi Chivu. El ni se va alătura după ce îşi va încheia cariera. Gică Hagi şi Bogdan Stelea se vor ocupa de departamentul tehnic al FRF, însă nu vor avea prerogative legate de echipa naţională, pentru a nu exista confuzii. Ilie Dumitrescu va fi alături de mine pe partea administrativă. Departamentul de care se vor ocupa Gică şi Bogdan se va ocupa de organizarea unor centre regionale. Dacă nu vom reuşi să facem performanţă vom ridica mana şi vom pleca acasă", a spus Popescu.
Fostul internaţional a explicat că, în cazul în care va fi ales, nu va da afară de la federaţie oamenii competenţi, ci le va propune acestora să îşi schimbe modul de acţiune. "Acelaşi lucru îl vom cere şi celor care vor lucra alături de noi atunci cand vom veni. Nu voi dori să intru în Federaţie cu buldozerul în toţi cei care lucrează în momentul de faţă în FRF. Sunt convins că în structurile federale sunt oameni competenţi, care au experienţă şi oameni care, dacă vor dori să facă performanţă şi să muncească alături de noi, sunt bineveniţi", a adăugat Popescu, care a mai precizat că  fundaşul Cristian Chivu va ocupa un post în departamentul internaţional deoarece este mult mai bine văzut în străinătate decat în Romania. Popescu a menţionat că va vizita mai multe federaţii străine de fotbal pentru a vedea modul în care acestea sunt organizate. El este de părere că fotbalul romanesc duce lipsă de credibilitate şi a menţionat că va munci pentru a atrage sponsori la federaţie. "Cu părere de rău, în momentul de faţă, echipa naţională a Romaniei nu mai este brandul care atrăgea spectatori, parteneri, aşa cum o făcea înainte ca un magnet. Acest lucru trebuie reclădit, pentru că sunt de părere că avem potenţial pentru a reface acest lucru. Nu pot să aduc sponsori dacă fotbalul nu recapată credibilitate. Am pierdut mulţi sponsori din cauza rezultatelor. Ne dorim să muncim foarte mult, să ne propunem să facem performanţă, iar partenerii comerciali vor veni alături de noi", consideră Popescu, care doreşte să-i propună lui Mircea Sandu funcţia de preşedinte de onoare. Fostul internaţional nu este de acord cu reducerea numărului de echipe decat la Liga I, nu şi la diviziile inferioare, pentru că de acolo se pot alege cei mai buni jucători. În ceea ce priveşte postul de selecţioner, Gheorghe Popescu a declarat că acesta este ocupat de Victor Piţurcă şi îi doreşte acestuia să califice echipa naţională la Cupa Mondială din 2014.  Gheorghe Popescu, în varstă de 45 de ani, a mai candidat la preşedinţia FRF în 2005.

Şi Prunea vrea să candideze

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a anunţat ieri că intenţionează să candideze la preşedinţia FRF! “De mai mult timp mă tentează ideea de a încerca să devin preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal. Cred că la anul îmi voi depune candidatura pentru această funcţie. Ştiu că şi Gică Popescu şi-a anunţat candidatura, însă eu cred că pot face mai mult. Să nu uităm că Romania a pierdut un loc în Comisia de Disciplină a UEFA din cauza lui Gică. În plus, îmi doresc ca preşedintele Federaţiei să fie independent din toate punctele de vedere şi să nu aibă legături cu grupuri de interese. Nu în ultimul rand, e nevoie de oameni cu experienţă la UEFA. Sunt bucuros că sunt felicitat de preşedintele UEFA cand e ziua mea de naştere” a spus Prunea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.