Sport

Ghinioane cu vizele

Ziarul de Vrancea
3 iul 2013 545 vizualizări
Astăzi, prima echipă romanească începe balul în Cupele Europene: NK Domzale - Astra Giurgiu, de la ora 21:45, transmisă pe DolceSport 1 * echipa din Giurgiu are probleme cu vizele stranierilor, golgeterul Fatai neputand face deplasarea

Marţi seara s-a dat startul partidelor din cadrul noii ediţii 2013/2014 a celor două Cupe Europene de fotbal. S-au jucat cele două partide tur din primul tur preliminar al Ligii Campionilor şi cateva manşe prime din Liga Europa. Grosul partidelor din manşa I a turului preliminar al Ligii Europa are loc astăzi, printre acestea numărandu-se şi jocul pe care Astra Giurgiu îl va susţine în Slovenia, în faţa echipei NK Domzale. Din păcate, debutul echipelor romaneşti în această ediţie şi, în acelaşi timp, debutul Astrei în Europa este punctat de o gafă de proporţii: atacantul nigerian al Astrei, Kehinde Fatai, nu a făcut deplasarea alături de restul lotului în Slovenia, deoarece nu a primit viza pentru această ţară.  "Rămane să vedem. Am ştiut treaba asta, pentru că în general e o situaţie specială cu nigerienii. Dacă totuşi va primi viza în cursul zilei de astăzi, va veni diseară cu o cursă de linie", a declarat finanţatorul grupării giurgiuvene, Ioan Niculae. Kehinde Fatai a făcut deplasarea alături de lotul giurgiuvenilor pană la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", însă a rămas în ţară. Situaţia a fost similară şi cu alţi jucători străini din lotul Astrei, Yahaya şi Bukari, însă problema lor s-a rezolvat.  Pe de altă parte, Ioan Niculae a afirmat că Astra porneşte cu prima şansă în meciurile cu NK Domzale. "Astra are 50,1 la sută şanse, nu 51, pentru că eu cred că suntem o echipă cu mai multă experienţă. Eu sper să nu ne facem de ras", a completat Niculae. Antrenorul Daniel Isăilă, care a urmărit pe Domzale într-un meci de verificare, consideră că formaţia slovenă este una care se bazează pe forţă. "Au încercat să ne surprindă, au jucat cu echipa a doua, cu vreo trei-patru numere de 2 de 5 şi aşa mai departe. Are mai puţină importanţă acest aspect. Important e că îi cunoaştem foarte bine, este o echipă bună, un adversar incomod, de forţă, de viteză", a adăugat Isăilă, care ar putea folosi în meciul de la Domzale, următorul 11 de start: Lung - Măţel, Găman, Ben Youssef, Morais - Mureşan, Seto - Enache, Budescu, William - Ivanovski. Partida NK Domzale - Astra Giurgiu se va disputa, astăzi, de la ora 21:45 şi va putea fi urmărită în direct pe DolceSport1.

Pandurii, încă în stand-by

Dintre jocurile susţinute marţi, mai interesant pentru noi a fost unul din ultima competiţie, între formaţia galeză de amatori Bala Town şi echipa estonă Levadia Tallinn, acest meci urmand a stabili adversara formaţiei Pandurii Targu Jiu în turul II preliminar. Deşi formaţia baltică era favorită, meciul disputat la Rhyl s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0, printr-un gol rapid marcat de Ian Sheridan în min. 4. Returul de la Tallinn va fi, însă, foarte greu pentru britanici. Totuşi, calificarea se joacă. În primul tur preliminar al Ligii Europa s-au mai înregistrat rezultatele: Sliema Wanderers (Malta) - Hazan Lenkaran (Azerbaidjan) 1-1 (romanul Adrian Scarlatache a fost căpitanul echipei oaspete şi a jucat tot meciul, în timp ce mijlocaşul Adrian Piţ a intrat pe teren în min. 59, în timp ce brazilianul Bonfim, care a jucat la Steaua, a fost rezervă în echipa pregătită de celebrul galez John Toshack); Trans Narva (Estonia) - IK Gefle (Suedia) 0-3; Metalurg Skopje (FRI Macedonia) - Garabagh Agdam (Azerbaidjan) 0-1.În cele două partide din Liga Campionilor, scorurile au fost: Şirak Ghiumri (Armenia) - Tre Penne (San Marino) 3-0; Lusitans (Andorra) - Streymour (Feroe) 2-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.