Sport

Vrăjitorii balonului au tremurat

Ziarul de Vrancea
27 iun 2013 474 vizualizări
Brazilia - Uruguay 2-1 (1-0) în prima semifinală a Cupei Confederaţiilor la fotbal

Brazilia este, după cum toată lumea se aştepta, prima finalistă a Cupei Confederaţiilor, dar întotdeauna, meciurile naţionalei "auriverde" cu Uruguay au fost pline de dramatism, sindrom care se trage de la halucinanta închidere a Cupei Mondiale din 1950, cand, pe Maracana, "Los Celestes" au caştigat cu 2-1. Nici în 2013, la Belo Horizonte, nu a fost o promenadă braziliană, uruguayenii ştiind foarte bine să fragmenteze construcţia gazdelor. De fapt, elevii lui Oscar Tabarez au avut prima şansă de gol în min. 14, cand, la o fază fixă, fundaşul brazilian David Luiz l-a faultat clar în careu pe Lugano, iar arbitrul chilian Enrique Osses a dictat penalty. Forlan a tras slab şi portarul Julio Cesar a respins. Acest moment a dinamizat selecţionata brazliană care a dominat pană la pauză şi a înscris în min. 41: Neymar a fost lansat de Paulinho, portarul Muslera a respins, dar Fred a fost pe fază şi a marcat. Imediat după pauză, starul uruguayan Edinson Cavani a reuşit egalarea ('48), sancţionand cateva erori ale defensivei braziliene. Apoi, ocaziile de poartă s-au succedat la ambele porţi, culminand cu balba colectivă a lui Luiz Gustavo şi Julio Cesar, la şutul lui Neymar din min. 79. Totuşi, golul victoriei brazilienii a venit în min. 86, la un corner executat tot de Neymar, cand Paulinho s-a desprins de langă Caceres şi a introdus balonul cu capul în poartă, la colţul scurt. Au jucat echipele:
Brazilia: Julio Cesar - Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho, L. Gustavo - Hulk ('64 - Bernard), Oscar ('73 - Hernanes), Neymar ('90^1 - Dante) - Fred.
Uruguay: Muslera - M. Pereira, Lugano, Godin, Caceres - A. Gonzalez ('83 - Gargano), Arevalo, Cr. Rodriguez - Cavani, Forlan, Suarez.
Brazilia va întalni, duminică seara, în finală, învingătoarea celeilalte semifinale, Spania - Italia.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.