Sport

Şahiştii s-au întrecut la Cupa 1 Iunie

Dan Chiriac
2 iun 2013 1078 vizualizări
Intrecerile s-au desfăşurat în Grădina Publică

Sâmbătă 1 iunie 2013, în Grădina Publică din Focşani, printre foarte multe activităţi destinate copiilor de ziua lor, în spaţiul special amenajat şahiştilor, s-a desfăşurat şi un concurs de şah pentru prichindeii de la Grădiniţa Nr. 23 Focşani. Acesta a constituit Turneul D, în cadrul unei mai ample competiţii, Cupa „1 IUNIE”, desfăşurată pe parcursul mai multor zile la Grădiniţa Nr. 23 Focşani (Turneul C), Şcoala „Nicolae Iorga“ Focşani (Turneul B, cu cei mai mulţi participanţi) şi Sala Polivalentă (Turneul A, cel mai puternic), competiţie organizată în parteneriat de C.S.M. Focşani 2007, Primăria Focşani, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Judeţului Vrancea, Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea, Şcoala „Nicolae Iorga“ Focşani, Şcoala „Alexandru Vlahuţă“ Focşani şi Grădiniţa Nr. 23 Focşani. La Turneul D au participat cu tot entuziasmul specific vârstei 12 posibil viitori şahişti. Pe primele locuri s-au clasat în ordine: Savu Denis, Manole Mateo, Lupu Alexe şi Iorga Maria (mezina turneului care a împlinit de curând cinci ani). Au mai partipat Bratosin Andrei, Cotârlan Andrei, Dudu Iarina-Laura, EnacheTania, Gheorghiţă-Seserman Darius, Mihălceanu Raluca, Nichiţelea Cătălin şi Petrilă Andra-Nicoleta. Pentru cei mai mulţi, Turneele C şi D au însemnat a 3-a sau a 4-a participare la un concurs. Pentru Mihălceanu Raluca, Petrilă Andra şi Enache Tania au constituit a 2-a participare iar Cotârlan Andrei, Gheorghiţă-Seserman Darius şi Ciobotaru George au fost debutanţi. Copiii au fost însoţi şi susţinuţi de cadrele didactice Adrieana Soare, Gina Ciobotaru, Rica Rebega, Maricica Gheorghiţă şi educatoarele Cristina Dragoş, Zonica Său şi Cristina Nanu. Sâmbătă s-au mai aflat alături de copii Aurelian Grigore (director pentru toate turneele din cadrul Cupei 1 Iunie), Dan-Mihai Cazaciuc, Marian Mihu, Răzvan Necula, alţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, Petrică Butuc, profesorul Sandu Gurguiatu şi Anton Soare. Un moment plin de culoare şi savurat din plin de copii a fost o vizită intempestivă dar binevenită a trei membre a unei formaţii de teatru echipate în costumaţia specifică ce urmau să prezite o piesă pentru copii.
La festivitatea de premiere, Aurelian Grigore a spus printre altele: „Cea mai grea misiune este cea de copil. Voi aţi îndeplinit această misiune! Felicitări!“ Directoarea grădiniţei, Adrieana Soare, i-a felicitat pe copii şi le-a mulţumit pentru eforturile, dăruirea şi responsabilitatea de care au dat dovadă, sărbătorindu-şi ziua şi prin muncă, iar părinţilor le-a mulţumit pentru sprijinul acordat. Toţi copiii participanţi la concursul de şah din parc, dar şi cei participanţi la Turneul C desfăşurat anterior în grădiniţă, au primit din partea Primăriei Focşani pachete cu dulciuri iar din partea Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului Vrancea diplome. Următorul şi ultimul concurs din acest an preşcolar la Grădiniţa Nr. 23 Focşani va fi „La revedere Grădiniţă!”, ediţia a II-a. Reamintim că la ediţia inaugurală de anul trecut cîştigător şi şef de promoţie a fost Baciu Minea Iustin. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.