Sport

Perez - inamicul public numărul 1

Ziarul de Vrancea
27 mai 2013 389 vizualizări
Pilotul mexican a intrat în dizgraţia colegilor din Formula 1pentru stilul agresiv pe care îl aplică în curse

Pilotul Kimi Rãikkönen (Lotus-Rénault) a comentat în stilul său caracteristic incidentul avut cu Sergio Perez (McLaren-Mercedes) la Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, finlandezul fiind de părere că o bătaie este mai folositoare decat o discuţie cu sportivul mexican, informează BBC. În turul 69 al cursei care a avut loc duminică, Perez a încercat să obţină poziţia a cincea deţinută de Rãikkönen şi a declanşat atacul, pe exterior, înaintea şicanei de pe circuitul stradal din Monte Carlo. Însă finlandezul a strans breşa prin care Perez încerca să depăşească şi cele două maşini au intrat în contact. Monoposturile au avut de suferit, Rãikkönen alegandu-se cu o pană la pneul stanga-spate, iar Perez cu aripa-faţă avariată. După o trecere pe la boxe, finlandezul a reuşit să prindă locul X şi să obţină un punct pentru Lotus, în timp ce Perez a fost nevoit să abandoneze cu patru tururi înainte de final. Mexicanul l-a considerat vinovat pe pilotul Lotus pentru incident: "Kimi nu mi-a lăsat loc. Am atins parapetul la intrarea în viraj pentru că nu am avut loc să trec. A fost o mare ruşine, într-adevăr. I-am depăşit pe Jenson Button  şi pe Fernando Alonso, şi Jenson m-a depăşit pe mine acolo. Trebuie să laşi ceva spaţiu".
Accidentul suferit l-a îndepărtat pe Rãikkönen, locul II în clasamentul general, de liderul Sebastian Vettel, care a terminat pe poziţia secundă la Monte Carlo. "Iceman" nu şi-a ascuns furia după Grand Prix-ul monegasc şi s-a enervat mai tare cand a auzit versiunea mexicanului. "M-a lovit din spate şi aste e tot. Dacă el crede că a fost vina mea că el a intrat prea tare în viraj înseamnă că nu are habar despre ce vorbeşte. Nu este pentru prima dată cand loveşte pe cineva în cursă. Pare că el se aşteaptă ca lumea să fie întotdeauna atentă la ce ar putea face el, apoi să se dea la o parte sau să meargă drept ca el să nu lovească pe nimeni cand intră prea rapid în viraj. A fost cu adevărat o zi dezamăgitoare. Din cauza unei manevre stupide a lui Sergio am pierdut multe puncte faţă de Sebastian în clasamentul piloţilor şi nu-mi permit să pierd teren în modul ăsta. Bine măcar că am luat un punct la final", a declarat Kimi Rãikkönen. Întrebat dacă piloţii ar trebui să discute cu Perez, Raikkonen a răspuns: "Nu ajută. Poate cineva ar trebui să-i tragă un pumn în faţă".
Un alt pretendent la titlul mondial, Fernando Alonso de la Ferrari, nu are nici el o impresie bună despre Perez. În turul 47, Alonso a fost obligat de comisarii cursei să cedeze locul VI lui Perez, considerandu-se că anterior spaniolul a tăiat şicana ca să-şi apere poziţia la un atac al mexicanului. "Nu vreau să dau atenţie la asta. Perez a fost norocos anul acesta la două sau trei incidente. În Bahrain, aproape că a intrat în contact cu Jenson, iar eu a trebuit să ies în decor ca să nu mă lovească. Aici, am tăiat şicana ca să evit din nou contactul cu el. Kimi nu a fost norocos, nu a putut să evite atingerea monoposturilor, dar la final Perez a abandonat. Doar echipa McLaren trebuie să fie fericită cu el, noi, ceilalţi, trebuie să ne facem treaba", a spus ironic pilotul Ferrari.
Marele Premiu al Principatului Monaco a fost caştigat de Nico Rosberg de la Mercedes, urmat de piloţii Red Bull, Sebastian Vettel şi Mark Webber. Vettel şi-a extins avansul în clasamentul piloţilor faţă de Rãikkönen şi Alonso, locul VII la Monte Carlo. Tripul campion mondial a acumulat 107 puncte, fiind urmat de Kimi Rãikkönen, cu 86 de puncte şi de Fernando Alonso, cu 78 de puncte. (MEDIAFAX)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.