Sport

Pacientul bulgar

Ziarul de Vrancea
8 mai 2013 430 vizualizări
Chinuit de crampe musculare, Grigor Dimitrov a detonat marea bombă a turneului de tenis de la Madrid: eliminarea liderului mondial Novak Djokovic

Marile turnee de tenis care se desfăşoară în aceste zile la Madrid au prilejuit ieri două uriaşe surprize. Mai întai, în turneul masculin Masters 1000, liderul mondial Novak Djokovic a fost învins din turul II, de către bulgarul Grigor Dimitrov (28 ATP, 22 de ani), un tenisman în mare ascensiune şi, în acelaşi timp, logodnicul celebrei rusoaice Maria Şarapova (locul II mondial). Bulgarul a jucat excelent în primul set, a salvat patru mingi de break ale sarbului şi, apoi, trei mingi de set, iar în tie-break, a dat lovitura exact în final şi a caştigat cu 8-6 (7-6 scorul setului). Partida a căpătat un punct de atracţie în plus, întrucat Dimitrov nu a pierdut niciuna din ultimele sale 14 partide în care a caştigat setul I. Meciul a fost întrerupt în setul secund, după ce sarbul a acuzat o uşoară entorsă la călcai şi apoi din cauza crampelor musculare ale lui Grigor. Serviciile l-au ajutat mult pe "Nole" în acest set, care s-a dus spre tie-break, în care Djokovic a scăpat de o minge de set a bulgarului, însă a caştigat tie-break-ul cu 10-8. În setul al treilea, Djokovic a arătat mai proaspăt şi mai fortificat moral. Însă Grigor, chinuit de dureri la gleznă, a avut publicul madrilen de partea lui ("Nu înţeleg de ce publicul m-a fluierat tot timpul. Nu văd ce am făcut să merit acest tratament", a spus "Nole" după meci). Grigor a caştigat în finală cu 7-6, 6-7, 6-3 după trei ore şi cinci minute şi i-a încurcat planurile de rodaj ale lui Djokovic pentru Ronald Garros.

Viktoria cea nervoasă

A doua mare surpriză de la Madrid s-a produs pe tabloul fetelor, unde a abundat de rezultate neaşteptate. Practic, dintre favoritele turneului, numai primele două, Serena Williams şi Maria Şarapova, au rămas pe baricade. Ieri a fost eliminată şi a treia jucătoare a lumii, Viktoria Azarenka (Belarus), de către rusoaica Ekaterina Makarova (24 WTA). "Vika" are o scuză, ea a fost accidentată la un picior şi nu a mai jucat de la Indian Wells, renunţand la turneul de la Miami. Acest lucru s-a simţit în jocul ei, care a avut dificultăţi şi în întalnirea precedentă cu Anastasia Pavliucenkova. Totuşi, în faţa Katiei, Azarenka părea să-şi fi revenit după ce a caştigat primul set cu 6-1. În setul II, Makarova s-a impus cu 6-2, iar în decisiv, Azarenka a realizat un break pentru 3-1, dar l-a pierdut în jocul următor, ceea ce a dezechilibrat-o psihic. La o eroare copilărească, Azarenka s-a enervat şi a rupt racheta în două, ceea ce i-a atras un punct de penalizare. Jucătoarea din Belarus şi-a pierdut cumpătul, a insultat-o pe arbitra Mariana Alves, iar jocul său pană la final a fost o succesiune de erori neforţate, pierzand cu 3-6.
În turneul de dublu, perechea Horia Tecău/Max Mirnîi (Romania/Belarus), cap de serie numărul 5, s-a calificat în sferturi, după ce a dispus cu 3-6, 6-4, 11-9 cuplul Julian Knowle/Filip Polasek (Austria/Cehia). Ei îşi vor afla adversarul astăzi, după confruntarea dintre două cupluri spaniole: Marcell Granollers / Marc Lopez (nr. 2) şi Fernando Verdasco / David Marrero.  Iată şi alte rezultate din turneele de simplu:
Masculin: Fernando Verdasco (Spania) - Milos Raonic (Canada) 6-4, 2-6, 7-6; Pablo Andujar (Spania) - John Isner (SUA) 6-4, 6-4; Tomas Berdych (Cehia) - Jerzy Janowicz (Polonia) 6-7, 6-3, 6-2; Kei Nishikori (Japonia) - Viktor Troicki (Serbia) 7-5, 6-2;
Feminin: Svetlana Kuzneţova (Rusia) - Nadia Petrova (Rusia) 7-6, 4-6, 6-4; Ana Ivanovic (Serbia) - Chanelle Scheepers (Africa de Sud) 6-2, 6-2; Maria Şarapova (Rusia) - Christina McHale (SUA) 6-1, 6-2; Kaia Kanepi (Estonia) - Carla Suarez (Spania) 6-3, 6-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.