Sport

Adios, los galacticos!

Ziarul de Vrancea
1 mai 2013 375 vizualizări
Real Madrid - Borussia Dortmund 2-0 (0-0), în manşa retur a semifinalelor Ligii Campionilor

Au marcat: Benzema ('82), Ramos ('89). Cu trei goluri de marcat, în urma acelui 1-4 de la Dortmund, Real a pornit returul ca o tornadă. Lucru de aşteptat, însă "specialul" de pe bancă nu prea le are cu gestionarea ofensivei, iar Cristiano Ronaldo nu se simte bine cu cuţitul la os. Rampele de lansare Özil şi Modric au funcţionat perfect, portarul german Weidenfeller a respins magistrat din piciorul lui Higuain, iar Borussia a rămas şi fără Götze, accidentat în minutul 14. Özil s-a înscris ultimul pe lista ratărilor, după care Borussia a început să echilibreze jocul, scăpand la pauză fără gol primit, iar spectatorii de pe stadionul "Santiago Bernabeu" aşteptau iureşul decisiv din startul reprizei a doua. Însă după pauză la carma jocului a trecut echipa lui Jürgen Klopp, care a pus presingul în funcţiune şi a atacat cu curaj poarta lui Diego Lopez. Portarul madrilen a fost magistral în min. 61 în faţa lui Gundogan (deschis de o pasă strălucită a lui Reus), după ce Lewandowski a trimis în bară, în minutul 51. Finalul a aparţinut, totuşi, Realului, care s-a aprins puternic la golul lui Benzema, iar cand Ramos a marcat al doilea gol, meciul a luat foc. Dar spaniolii ştiu şi ei că porcul nu se îngraşă în Ajun. Borussia Dortmund este prima echipă calificată în finala de pe Wembley a Ligii Campionilor. Au jucat echipele:
Real:  Diego Lopez - Essien, Varane, Ramos, Coentrão ('57 - Kaká) - Xabi Alonso ('67 - Khedira), Modric - Di Maria, Özil, Cr. Ronaldo - Higuain ('57 - Benzema). Antrenor: José Mourinho
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender ('90^1 - Santana), Gündogan - Blaszczykowski, Götze ('14 - Grosskreutz), Reus - Lewandowski ('87 - Kehl). Antrenor: Jürgen Klopp.
Arbitru: Howard Webb (Anglia)

Cu gura pe arbitri

Tehnicianul José Mourinho s-a declarat dezamăgit de eliminarea Realului, în semifinalele Ligii Campionilor, afirmand că jucătorii săi au evoluat foarte bine în returul semifinalei Ligii Campionilor cu Borussia Dortmund. "Este o dezamăgire în ceea ce priveşte primul meci. Acum am făcut o partidă bună. Am avut ocazii, suntem mai buni ca ei. Asta este viaţa, nu poţi caştiga de fiecare dată. Am caştigat de două ori Liga Campionilor, mi-ar fi plăcut să o caştig şi pe a treia. în ceea ce priveşte viitorul meu, nimic nu s-a decis", a declarat Mourinho.
Mourinho a mai precizat că încă nu s-a decis asupra viitorului său, precizand că nu este prea simpatizat în Spania: "Evident că îmi place să fiu acolo unde oamenii mă iubesc. în Anglia sunt iubit. În Spania este puţin diferit, pentru că anumite persoane - unele aflate în această sală - mă detestă. Dar e greu să iau o decizie, pentru că iubesc acest club. Vom vedea la finalul sezonului. Am un contract cu Real şi un contract nu se rupe decat dacă oamenii nu se mai înţeleg". În ceea ce priveşte meciul cu Borussia Dortmund, Mourinho a afirmat că a jucat contra unei echipe mai rapide şi care şi-a creat ocazii pe contraatac: ''Real a jucat cu o dorinţă extraordinară. Este păcat că nu am marcat mai devreme. Şi este păcat că Webb a încetat să fie arbitru la un moment şi a devenit om, atunci cand nu l-a eliminat pe Hummels pentru un henţ. Dar este adevărat că dacă am fi jucat la Dortmund ca în această seară, nu am fi avut nevoie de prea multe goluri".
La randul său, Jürgen Klopp, tehnicianul formaţiei germane, s-a declarat mandru de jucătorii săi:  "Este foarte adevărat că Real este un club mai mare şi o echipă mai bună. Dar acum am fost egali şi noi am ajuns în finală. A fost un meci nebun şi din primele minute jucătorii Realului au făcut multe lucruri pentru ca arbitrul să fluiere în favoarea lor. Ramos putea face ce vrea cu Lewandowski: merita cel puţin şapte cartonaşe galbene. şi m-am gandit aşa: dacă Lewandowski este capabil să rămană atat de calm, înseamnă că ne putem califica. Pot înţelege că Mourinho spune că Hummels merita eliminarea pentru un henţ pe care nu l-am văzut, dar trebuie să fim cinstiţi şi să spunem că şi noi am putea găsi faulturi imaginare, însă suntem finalişti şi merităm. Sunt atat de mandru de jucătorii mei. Fundaşii au fost impecabili. Mergem pe Wembley. Nu suntem favoriţi şi este perfect pentru noi", a declarat Klopp.









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.