Sport

Tenisman de Top 10 la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
19 apr 2013 475 vizualizări
Janko Tipsarevic a primit şi a acceptat un wild-card din partea organizatorilor BRD Năstase Ţriac Trophy

Tenismenul sarb Janko Tipsarevic, locul 10 ATP, a acceptat invitaţia organizatorilor BRD Năstase Ţriac Trophy de a evolua în cadrul competiţiei ce va debuta astăzi, la Arenele BNR Bucureşti, urmand să fie jucătorul cel mai bine clasat care participă la ediţia din acest an. După ce a fost eliminat în primul tur al turenului de 1.000 de puncte de la Monte Carlo, Tipsarevic, 28 de ani, anunţase că doreşte să ia o pauză competiţională. însă el a primit un wild card pentru a evolua în Romania, pe care a hotărat să-l accepte. "Sunt pregătit şi am poftă să joc. După două zile de gandire, am decis să accept wild card-ul care mi-a fost oferit şi să joc la turneul ATP de la Bucureşti. Le mulţumesc mult organziatorilor, care mi-au acordat această încredere", a scris tenismanul sarb, fost numărul 8 mondial, pe pagina sa de Facebook. Tipsarevic s-a impus în acest an la turneul de la Chennai, el mai avand în palmares alte trei titluri caştigate, la Stuttgart (2012), Moscova şi Kuala Lumpur (ambele în 2011). Anterior, organizatorii au anunţat că vor mai oferi wild card-uri jucătorilor Adrian Ungur, Marius Copil şi fostului număr 7 mondial francezul Gael Monfils. Ultimii doi vor face echipă în turneul de dublu, unde de asemenea sunt acceptaţi direct pe tabloul principal. Alţi jucători importanţi din circuitul ATP care vor evolua la ediţia 2013 a turneului de tenis de la Bucureşti sunt francezul Gilles Simon (13 ATP triplu caştigător al competiţiei), italianul Andreas Seppi (18 ATP), rusul Mihail Iujnîi (27 ATP) şi germanul Florian Mayer (30 ATP).

Dimitrov l-a chinuit pe Nadal

Primul semifinalist al turneului Masters 1000 de la Monte Carlo, este francezul Jo-Wilfried Tsonga, care a reuşit să treacă, în trei seturi,  2-6, 6-3, 6-4, de elveţianul Stanislaw Wawrinka, cel care l-a eliminat pe Andy Murray. Revelaţia acestui turneu este un bulgar, Grigor Dimitrov, căruia mulţi specialişti îi prevăd un mare viitor. Cel care l-a eliminat pe Janko Tipsarevic, a fost primul la acest turneu ce i-a luat un set spaniolului Rafael Nadal. Scorul a fost 6-2, 2-6, 6-2 pentru "Rafa"  care este un specialist al turneului monegasc unde a obţinut nu mai puţin de opt victorii. Dimitrov a avut 30-0 la scorul de 4-3 pe serviciul lui Nadal, ratand o uriaşă victorie. În cele din urmă, experienţa spaniolului şi-a spus cuvantul, dar acest tenisman bulgar, care este şi ultimul logodnic al Mariei Şarapova, merită urmărit în continuare. Nadal va întampina rezistenţa puternicului Tsonga, în semifinale, în timp ce în cealaltă se vor întalni liderul mondial Novak Djokovic (Serbia) şi italianul Fabio Fognini, care a comis o nouă surpriză, eliminandu-l cu 7-6, 6-2 pe francezul Richard Gasquet. "Nole" i-a spus "halt" finlandezului Jarkko Nieminen, învins cu 4-6, 3-6.
La dublu, perechea Horia Tecău/Max Mirnîi (Romania/Belarus), cap de serie numărul 5, a fost eliminată, în sferturile de finală, scor 4-6, 2-6 de cuplul spaniol David Marrero şi Fernando Verdasco. În optimi, Marrero şi Verdasco îi întrecuseră pe conaţionalii lor Marcell Granollers şi Marc Lopez, locul 2 în ierarhia mondială.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.