Sport

VIDEO !!! Săptămana altfel, în paşi “FPI”

Aurelian Ivan
4 apr 2013 784 vizualizări
Proiectul „Parteneriate active şcoală-întreprindere pentru îmbunătăţirea formării profesionale iniţiale- Paşi în FPI”, care se derulează la cele două colegii tehnice focşănene, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” şi Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, se încheie.

Prezentarea avantajelor acestui proiect pentru elevii de la grupa de profesională a Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” a fost făcută în sala mare a şcolii, unde au fost invitaţi oficiali din învăţămantul vrancean, dar şi reprezentantul şcolii din Bacău, judeţ pilot în acest proiect la nivel naţional. Prezentarea a cuprins datele tehnice despre proiect, dar şi o activitate demonstrativă de mecanotronică care a starnit curiozitate. Elevii invitaţi au putut vedea ce pot face softurile informatice cand se unesc cu componentele mecanice şi electronice, transformate în roboţi. A avut loc şi un concurs interactiv de educaţie antreprenorială. Cel mai important aspect al acestui proiect este legătura practică între şcoală şi piaţa muncii. “Forţa de muncă calificată o producem noi în şcoală. În acest sens, proiectul are ca scop principal realizarea unei legături între şcoală şi agentul economic”, ne-a spus Mihail Fîsan, coordonator de proiecte şi programe educative la “Edmond Nicolau”. Proiectul strategic „Parteneriate active şcoală-întreprindere pentru îmbunătăţirea formării profesionale iniţiale-Paşi în FPI” este finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul POS DRU Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. (A. IVAN)

Pe platforma webtv a ZdV puteţi vedea mai multe imagini de proiect


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.