Sport

Mozaic stiri sportive: Am scăpat de Sneijder

Ziarul de Vrancea
24 mar 2013 566 vizualizări
Fotbalistul olandez Wesley Sneijder a anunţat că s-a accidentat la zona inghinală şi nu va putea evolua în meciul de marţi cu Romania, contand pentru grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. "Mi s-a făcut un RMN.

Nu este nimic grav, dar meciul de marţi este prea curand pentru mine", a explicat Sneijder. Wesley Sneijder s-a accidentat, vineri, în prima repriză a meciului cu Estonia, scor 3-0, el fiind înlocuit în minutul 36 cu Rafael van der Vaart. Selecţionerul naţionalei Olandei, Louis van Gaal, l-a chemat la lot, în locul lui Sneijder, pe mijlocaşul echipei AZ'67 Alkmaar, Adam Maher. În varstă de 19 ani, Maher a fost adus de la formaţia de tineret a Olandei, alături de care a caştigat, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1, meciul amical cu Israel.  Partida Olanda - Romania, din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, se va disputa marţi, de la ora 21.30, pe Amsterdam ArenA.

Amical insolit

Echipa naţională a Romaniei va disputa un meci amical cu reprezentativa statului Trinidad Tobago, în data de 4 iunie, la Bucureşti sau la Ploieşti, informează site-ul oficial al FRF. "Au fost semnate actele care parafează disputarea unui nou meci amical al echipei noastre naţionale. Acesta va avea loc împotriva reprezentativei similare a statului Trinidad Tobago, în ziua de 4 iunie, ora şi locul de disputare (Arena Naţională din Bucureşti sau stadionul «Ilie Oană» din Ploieşti) urmand să fie stabilite şi anunţate ulterior", se arată pe site-ul FRF.

Centura de diamant

Pugilistul roman Lucian Bute şi canadianul Jean Pascal vor boxa, în data de 25 mai, la Montreal, pentru centura WBC Diamond, onoare rezervată confruntărilor de prestigiu. Centura, care are culoarea verde şi valorează cel puţin 50.000 de dolari, este ornată cu aur de 18 carate, 598 de diamante şi 196 de smaralde şi rubine. Pană în prezent, centura WBC Diamond a fost caştigată de Manny Pacquiao, Floyd Mayweather, Sergio Martinez, Nonito Donaire şi Bernard Hopkins. Acesta din urmă a obţinut-o chiar după o confruntare cu Jean Pascal, la 21 mai 2011. Partida dintre pugilistul Lucian Bute şi canadianul de origine haitiană, Jean Pascal, programată la 25 mai, se va disputa în sala Centre Bell din Montreal.

Sucevenii, în semifinalele Cupei Challenge

Echipa de handbal masculin CSU Suceava s-a calificat sambătă, pe teren propriu, în semifinalele Challenge Cup, după ce a învins formaţia turcă BB Ankara Spor şi în manşa retur a sferturilor competiţiei.  CSU Suceava s-a impus cu scorul de 30-27, după ce în tur, în deplasare, caştigase, cu 36-33. Cu scorul general de 66-60 a obţinut calificarea în penultimul act al Challenge Cup.  CSU Suceava va întalni în semifinale echipa Handball Esch (Luxemburg) care a învins cu 28-26 şi 28-27 formaţia belgiană Initia Hasselt. În cealaltă semifinală se vor întalni SKA Minsk şi IL Runar (Norvegia).

Ungurii s-au bătut ca chiorii

Mai multe persoane au fost arestate, vineri seară, la Budapesta, după meciul Ungaria - Romania, scor 2-2, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, în urma incidentelor în care au fost implicaţi aproximativ 50 de fani unguri. La finalul partidei disputate fără spectatori, aproximativ 50 de suporteri au aruncat cu sticle către forţele de ordine, care au reacţionat folosind gaze lacrimogene. Mai multe persoane au fost arestate şi un fan care a suferit răni minore a fost dus la spital. Cu ocazia meciului dintre Ungaria şi Romania, la Budapesta au manifestat cateva mii de persoane au manifestat la Budapesta, la apelul partidului de extremă dreapta Jobbik. Manifestaţia a fost organizată pentru a protesta faţă de faptul că meciul s-a disputat fără spectatori, ca urmare a incidentelor rasiste şi antisemite de la meciul cu Israel, din 2012. În timpul manifestaţiei, participanţii au scandat slogane naţionaliste şi şi-au subliniat solidaritatea faţă de minoritatea maghiară din Romania. La începutul meciului, manifestanţii s-au transformat în spectatori, datorită proiectării meciului pe un ecran gigant.

Ratare în masă

Toţi cei patru gimnaşti romani prezenţi la Turneul Maeştrilor de la Cottbus au ratat calificarea în finalele pe aparate, care s-au desfăşurat în ultimele zile. Romania a avut patru sportivi la turneul din Germania, care reprezintă şi prima etapă din FIG Challenge Cup, adică pe Vlad Cotuna, Cristian Băţagă, Ovidiu Buidoşo şi Andrei Ursache.  Niciunul dintre ei nu a reuşit însă o clasare pe unul din primele opt locuri după concursurile de calificare de joi şi vineri, astfel că au ratat finalele programate sambătă şi duminică.  Rezultatele obţinute de gimnaştii tricolori în calificări sunt următoarele: bară - Vlad Cotuna (locul 12), paralele - Vlad Cotuna (14), Cristian Băţagă (16), sărituri - Cristian Băţagă (19), inele - Cristian Băţagă (12), sol - Cristian Băţagă (18), Vlad Cotuna (41), cal cu manere - Andrei Ursache (10) şi Ovidiu Budioşo (32).Turnel Maeştrilor de la Cottbus a fost primul concurs internaţional de anvergură al sezonului şi are loc cu mai puţin de o lună pană la începerea Campionatelor Europene individuale de la Moscova (17-21 aprilie).

Ultimele chinuri pentru poloişti

Naţionala de polo a Romaniei s-a reunit la Oradea, pentru ultimele două partide din cadrul grupei C a Ligii Mondiale, ambele pe teren propriu, cu Rusia şi Italia.  Tricolorii vor juca la Oradea, cu Rusia, în 27 martie şi cu Italia, în 30 martie, dar indiferent de rezultat nu mai au şanse să se califice mai departe. În primele patru meciuri disputate în preliminariile Ligii Mondiale, Romania a fost învinsă de Ungaria (scor 9-12 şi 8-9) şi de Italia (5-11), reuşind o singură victorie, cu Rusia (14-13).  În clasamentul grupei C, Ungaria este lider, cu 12 puncte, urmată de Italia (7), Rusia (3) şi Romania (2)

Ultimele eşecuri, la lupte

Sportivii Virgil Munteanu şi Alin Alexuc-Ciurariu au ratat, sambătă, finalele categoriilor 60, respectiv 96 de kilograme din cadrul competiţiei de lupte greco-romane, la Campionatele Europene de la Tbilisi.  La 60 de kilograme, Virgil Munteanu l-a învins în optimi pe danezul Tobias Fonnesbek, dar în sferturi a cedat în faţa lui Maksim Kazkarski (Belarus), eliminat şi el apoi de finalistul categoriei, bulgarul SerafimAnghelov. Munteanu nu a mai intrat astfel în recalificări.  Alin Alexuc-Ciurariu a avut un parcurs similar la 96 de kilograme. îÎ optimi a trecut de polonezul Marcin Olejniczak, dar în faza următoare a fost învins de azerul Salva Gadabadze, eliminat şi el apoi în semifinale, de Artus Aleksanian (Armenia). Sportivul roman a ratat astfel recalificările şi o eventuală luptă pentru medalia de bronz.

Fuentes, în război cu Real Madrid

Clubul Real Madrid a anunţat că va depune plangere împotriva doctorului Eufemiano Fuentes, principalul acuzat din procesul privind scandalul de dopaj Puerto, ce se desfăşoară la MadridEufemiano Fuentes a creat confuzie, vineri, la finalul audierii în procesul Puerto, afirmand că Real Madrid are o datorie faţă de el, fără să precizeze dacă datoria are legătură cu unele servicii medicale. Real Madrid a recunoscut existenţa unei datorii faţă de medic, dar a precizat că nu are legătură cu vreun serviciu medical, ci este legată de sumele reclamate de Fuentes de la club pentru mărturia sa în procesul pentru calomnie intentat cotidianului Le Monde în 2006. "În procesul clubului Real Madrid împotriva jurnalului Le Monde, clubul l-a propus pe Fuentes ca martor, deoarece în informaţia falsă publicată de cotidian se preciza că exista un contract al lui Fuentes cu clubul, pentru tratarea jucătorilor. Acesta a negat atunci că ar avea vreo relaţie cu clubul", se menţionează în comunicatul grupării madrilene. Cotidianul Le Monde a fost condamnat la plata unor daune de 300.000 de euro către Real Madrid, tribunalul considerand că jurnalul s-a bazat pe o singură sursă, "cu credibilitate îndoielnică".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.