Sport

PSG s-a trezit la timp

Ziarul de Vrancea
7 mar 2013 1035 vizualizări
nicio supriză în meciurile de miercuri, din Liga Campionilor

Aşa cum era de aşteptat, ziua de miercuri a Ligii Campionilor nu a adus nicio surpriză în privinţa calificării în sferturile de finală. Ajutate de victoriile din tur, obţinute în deplasare, Paris Saint German şi Juventus Torino nu au avut prea mari probleme. Ceva mai multe emoţii, totuşi, pentru PSG care caştigase cu 2-1 la Valencia. În partida retur, Jonas a deschis scorul pentru spanioli ('55), dar parizienii au egalat rapid prin uruguayanul Lavezzi ('66), PSG evoluand mai bine după deschiderea scorului, parcă trezită din letargie în urma unui şoc. A recunoscut-o şi tehnicianul PSG, italianul Carlo Ancelotti:  " După ce au deschis scorul, am fost un pic îngrijorat. Este normal, calificarea redevenea deschisă. Dar jucătorii au avut o bună reacţie. Golul a trezit un pic echipa noastră, care a jucat mai ofensiv. Deşi am controlat prima repriză, am evoluat prea aproape de poarta nostră, ceea ce le-a permis jucătorilor de la Valencia să ne preseze", a spus Ancelotti, care s-a referit şi la absenţa lui Zlatan Ibrahimovic, suspendat în urma eliminării din meciul tur: "Ibrahimovic este un jucător foarte important pentru noi, dar şi ceilaţi şi-au făcut bine treaba. Gameiro a intrat foarte bine, dar am preferat înainte să folosesc un mijlocaş precum Chantôme. Intrarea lui Gameiro a fost cheia golului egalizator".
La randul său, tehnicianul Valenciei, Ernesto Valverde, a susţinut că echipa a arătat obosită în final:  "A fost un meci strans. Obiectivul nostru era să înscriem primul gol pentru a reveni în cărţile calificării şi a-i face pe cei de la PSG să se clatine. La finalul meciului am fost obosiţi şi ne-a lipsit luciditatea. Dar sunt mulţumit de reacţia echipei. Defensiva noastră, într-o formulă puţin neobişnuită, a evoluat mai bine ca în tur şi a controlat contraatacurile adversarilor. După ce am marcat, PSG a reacţionat mai bine. Pană în repriza secundă ei nu au avut nicio ocazie. Am fost condiţionaţi de rezultatul din meciul tur", a afirmat Valverde.
Cat despre celălalt meci de miercuri, Juventus Torino - Celtic Glasgow, scorul de 3-0 realizat de torinezi în tur a blocat orice posibilitate de surpriză. Juventus a caştigat şi pe stadionul Delle Alpi cu 2-0, prin golurile marcate de Matri ('24) şi Quagliarella ('65).
Săptămana viitoare, vor avea loc ultimele partide din optimi: Schalke 04 - Galatasaray (în tur, 1-1) şi FC Barcelona - AC Milan (0-2) - marţi - respectiv, Bayern München - Arsenal (3-1) şi Malaga - Porto (0-1) - miercuri. Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală şi semifinale va avea loc la 15 martie, la Nyon


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.