Sport

Lucian Pătraşcu, locul trei la naţionale

Dan Chiriac
28 feb 2013 717 vizualizări
Acesta a urcat pe podium în clasamentul sportivilor cu coeficientul “ELO mai mic de 2000

Cătălin Pătraşcu îşi demonstrează valoarea şahistă şi a reuşit să urce pe podium în clasamentul campionatelor naţionale de la Olăneşti. Sportivul de 14 ani s-a clasat pe poziţia a treia în ierarhia participanţilor care au un coeficient ELO sub 2.000. Coeficientul ELO a fost inventat de profesorul american de fizica Arpad Elo şi arată valoarea sportivilor. Pană în prezent, cel mai mare coeficient ELO este deţinut de celebrul Gary Kasparov încă din anul 2000, cand ocupa prima pozitie cu 2.851 puncte. La finalul campionatului, în afara clasamentului general, a fost alcătuit şi un altul, în funcţie de coeficientul ELO cu care au intrat şahiştii în concurs. Lucian Pătraşcu s-a clasat al treilea, la sportivii cu ELO sub 2000, iar organizatorii i-au acordat diploma unuia dintre cei mai tineri participanţi. În acelaşi clasament, Cosmin Vasiliu se află pe poziţia a cincea. Campionatul Naţional Individual de seniori la şah a confirmat creşterea valorică accentuată a foarte tinerilor sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007. Într-o companie foarte puternică atât băieţii – Cătălin Lucian Pătraşcu şi Cosmin Vasiliu, cât şi fetele – Elena Adelaida Toma, Bianca Gabriela Banciu Banciu şi Andree Simona Toma au obţinut punctaje foarte bune. “Băieţii au reuşit chiar să urce în ierarhia şahiştilor din România cu câte aproape 30 de poziţii ca urmare a acumulării de puncte şi în ratingul naţional”, se arată într-un comunicat de presă al clubului CSM 2007.  (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 4074 zile, 4 ore, 21 minute, 54 secunde
Vulturenii sunt oameni inteligenti.CINSTE LOR!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.