Sport

Geaba Messi, geaba Xavi

Ziarul de Vrancea
27 feb 2013 581 vizualizări
Cu înlocuitorul înlocuitorului lui Guardiola, Barcelona a primit o nouă lovitură: 1-3 cu Real Madrid pe "Nou Camp" şi eliminarea din Cupa Spaniei *conducătorii grupării catalane au plecat de urgenţă la New York să-l aducă pe Tito Vilanova acasă

Serialul "El Clasico" a continuat în fotbalul spaniol cu un nou episod, manşa retur a semifinalelor din "Copa del Rey", Barcelona - Real, pe "Nou Camp". În tur, la Madrid 1-1, în retur s-a înregistrat o surpriză doar pentru cei necunoscători, Real a caştigat cu 3-1 şi s-a calificat în semifinale, accentuand criza Barcelonei apărută după problemele pe care le-a avut antrenorul Tita Vilanova. S-a dovedit, la Barcelona, că o echipă mare trebuie să aibă un om de clasă şi pe banca tehnică, indiferent cate staruri ai în teren. Şi dacă Barça a mers în toamnă, după plecarea lui Guardiola, în virtutea inerţiei, pe clasa unor Messi, Xavi, Iniesta, atunci cand a lipsit şi Vilanova, au apărut şi problemele. O echipă de talia Barcelonei se poate descurca fără antrenor, sau cu "terţul" Jordi Roura pe banca tehnică, atunci cand se bate cu Deportivo La Coruña sau Santander, cand în faţă vine AC Milan sau Real apar problemele, care s-au văzut şi în faţa Sevillei. Totuşi, în faţa lui Mourinho, Barça a început curajos, în primele trei minute Iniesta şi Messi irosnind mari ocazii. Catalanii au făcut presing avansat, dar apărarea realistă, în special Varane (introdus de Mourinho ca ultim apărător), s-a descurcat. Şi din senin a apărut penaltiul pentru Real în min. 13, cand Piqué l-a faultat în careu pe Cristiano Ronaldo. Tot portughezul a transformat lovitura, transformand şi cursul jocului. Cum era de aşteptat, Barça a intensificat "tiki-taka" arhicunoscută de toată lumea, însă atunci cand mingea s-a nimerit la madrileni în tribunele stadionului domnea jalea. Ronaldo a trimis două torpile periculoase, iar Higuain a preferat să tragă singur, deşi CR7 era în poziţie ideală. Pană la pauză, doar Messi l-a mai deranjat pe portarul Realului, Diego Lopez, cu un şut în bară.
Atacurile barcelonezilor din startul reprizei secunde se lovesc de barajul apărării madrilene, cu un Varane imperial, iar în min. 57, Di Maria l-a umilit pe bătranul Puyol, a trimis o torpilă spre poarta lui Pinto, portarul a respins cu piciorul, iar Ronaldo a fost pe-aproape, împingand balonul în poartă. Imediat, Jordi Roura a luat singura măsură necesară, introducerea lui David Villa, dar prim-tenorul serii a rămas Cristiano Ronaldo. Iar în min. 68, Varane a înscris cu capul din corner aducand tabela la un neverosimil 0-3. Barcelona şi-a salvat onoarea prin golul marcat în min. 89 de Jordi Alba, pe fondul unei posesii sterile. 
"Cred că am pierdut meciul din această seară la anumite situaţii punctuale, în care Realul a fost foarte puternică. Ştiam calităţile Realului la contraatacuri şi am greşit prin lipsă de concentare tocmai la acest gen de situaţii. Astfel de confruntări se joacă la detalii. În tur, noi am fost superiori, dar în această seară ei au fost mai eficienţi decat noi. Înfrangerea aceasta şi cea cu Milan ne arată că nu prea suntem în formă, dar nu cred că putem vorbi de o criză. Nu ar trebui să dramatizăm, trebuie să ne concentrăm pe viitor, mai ales la meciul din Liga Campionilor cu Milan, atat de important pentru noi. Iar în campionat trebuie să ne păstrăm ritmul", a spus Jordi Roura, dar preşedintele Sandro Rosell are altă părere: "Cel mai important este Tito"!. Astfel, împreună cu aghiotantul său, Josep Maria Bartolomeu, Rosell s-a deplasat la New York pentru a se interesa de starea de sănătate a antrenorului Tito Vilanova, care se tratează de cancer la un spital american. Presa spaniolă sugerează că boşii catalani caută cu febrilitate un antrenor pentru sezonul viitor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.