Sport

Echipa de futsal s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Romaniei

Dan Chiriac
26 feb 2013 560 vizualizări
Dunărea Călăraşi - Progresul Focşani 1-2 (1-0), într-o partidă din cadrul optimilor de finală ale Cupei Romaniei de futsal u focşănenii au întors rezultatul în două minute

Echipa de futsal Progresul Focşani s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Romaniei. Marţi după-amiază, în cadrul optimilor de finală, focşănenii au jucat la Călăraşi, cu echipa locală, care activează în liga a doua. Meciul a deschis un cuplaj fotbalistic, care a cuprins şi partida echipei naţionale a Romaniei cu reprezentativa Belgiei. Jucătorii naţionalei au urmărit din tribune partida din cupă, în care oaspeţii au arătat că sunt echipa superioară. Chivu putea deschide scorul în minutul 10 dar, dar contrar cursului jocului, primii care au marcat au fost jucătorii din Călăraşi. Tudor a punctat în minutul 13. Portarul focşănenilor a avut cateva intervenţii reuşite şi a fost cel mai aproape de egalare, în prima repriză, după un şut din poartă în poartă. Gazdele au încheiat primul act în avantaj, dar superioritatea focşănenilor a fost evidentă în startul reprizei a doua. Nesincronizările în faţa porţii adverse au amanat egalarea. Soarta partidei a fost decisă în doar două minute. Două combinaţii perfecte au întors rezultatul. Mai întai, în minutul 27, Progresul a egalat după ce Chivu a finalizat pasa lui Sorin Popa. După două minute, Ilaş a centrat perfect în faţa porţii, iar Stanciu a marcat pentru 2-1. Gazdele au încercat egalarea pe final şi au înlocuit portarul cu un jucător de camp.

În sferturile de finală ale Cupei Romaniei.

Focşănenii s-au apărat bine, au avut ocazii de a puncta în poarta rămasă goală, dar au avut şi noroc, în ultima secundă, cand Popescu a trimis în braţele lui Bogdan Sava de la doar doi metri. Focşănenii au sărbătorit calificarea alături de fanii veniţi la Călăraşi. Progresul a jucat cu B. Sava, Borş, Sergiu Sava, Ungureanu, Chivu, Dumitriu, Ilaş, Alecsandrescu, Stanciu, S. Popa. Este de remarcat revenirea ultimului, care a jucat după o lungă perioadă în care a acuzat o accidentare. Gazdele i-au avut pe teren pe: Cinaru, Şerban, Popescu, Matei, Tarţa, Tudor, Prandu, Condei, Nicodim, Manea şi Mîndruţescu. Focşănenii ajung pentru a patra oară în ultimii cinci ani în sferturile de finală ale Cupei Romaniei. Echipa a jucat o finală în 2010, o semifinală în 2011 şi un sfert în 2012. Progresul Focşani poate întalni în faza următoare echipele City’us 2 Tg. Mureş, Ceahlăul Piatra Neamţ, Clujana Cluj sau învingătoarele partidelor United Galaţi – ACS Odorheiul Secuiesc, CSMS Iaşi – KTE Tg. Secuiesc, Inter Gheorghieni – Spicom Sf. Gheorghe şi Infopres Od. Secuiesc – City’us Tg. Mureş. Cel mai probabil, focşănenii vor evolua tot în deplasare, singurele adversare care ar putea veni la Focşani fiind Spicom Sf. Gheorghe sau City’us Tg. Mureş. Partidele se joacă pe terenul echipei mai slab clasate, iar focşănenii ocupă în prezent poziţia a patra în liga întai.  (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.