Sport

N-au faţă de Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
10 feb 2013 411 vizualizări
Hanbdbaliştii constănţeni au fost învinşi fără drept de apel în Ungaria, de către Veszprem

Campioana la handbal masculin HCM Constanţa a fost învinsă, sambătă, în deplasare, de formaţia ungară MKB Veszprem, scor 21-31 (11-14), în cea de-a opta partidă din grupa B a Ligii Campionilor. Meci emoţionant la Veszprem prin prisma faptului că întalnirea dintre cele două campioane a reprezentat şi un omagiu al fostului pivot al echipei maghiare şi al naţionalei Romaniei, Marian Cozma.  Gazdele, din postura de lider al grupei şi calificate în optimi, nu au arătat însă milă pe teren, chiar dacă HCM a jucat mai bine în primele minute. Meciul a debutat greu la capitolul goluri, primul fiind marcat abia în minutul 5, de Dragicevic, iar Humet a înscris şi el la atacul următor. HCM a reuşit să se menţină în avantaj şi după 10 minute, 3-4, dar ungurii au revenit rapid, 5-4 (min. 12), pentru prima dată la conducere în meci. Veszprem s-a dus la trei goluri, 7-4 (min. 15), iar din acel moment nu a mai cedat supremaţia pe tabelă, în pofida jocului curajos al adversarilor: 11-5 (min. 20), 22-12 (min. 39), 29-18 (min. 51). Interul Alexandru Şimicu a părăsit terenul în minutul 46, cu cartonaş roşu, pentru trei eliminări a cate două minute. Pentru HCM au marcat Cutura 4 goluri, Humet 3, Val 3, Toma 2, Şimicu 2, Sadoveac 2, Dragicevic 1, Criciotoiu 1, Angelovski 1, Csepreghi 1, Buricea 1. După opt etape, HCM Constanţa ocupă în continuare ultimul loc din grupa B, al şaselea, cu patru puncte. HCM Constanţa mai are de jucat un meci în deplasare cu echipa slovenă Celje, pe 16 februarie, şi unul acasă cu puternica formaţie germană THW Kiel, în 20 februarie. Primele patru clasate din fiecare dintre cele patru grupe se vor califica în faza optimilor
Calificare uşoară pentru sălăjence
Echipa de handbal feminin HC Zalău s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei EHF. Jucand ambele partide pe teren propriu cu formaţia lusitană Juve Lis, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici nu a întampinat vreo problemă în a se impune la scor cu 25-14 (15-6), respectiv, 29-8 (14-5) şi va juca în sferturile de finală, urmand a-şi afla adversarul marţi.  În sezonul trecut, HC Zalău a jucat finala competiţiei. Celelalte echipe calificate în sferturi sunt Astrahanocika, Kuban Krasnodar (Rusia), Itxako Navarra (Spania), Tertnes Bergen (Norvegia), Tvis Holstebro, Midtjylland  (Danemarca) şi Metz Handball (Franţa).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.