Sport

Puştii criminali au fost arestaţi

Ziarul de Vrancea
7 dec 2012 734 vizualizări
Un arbitru olandez a fost bătut de nişte aurolaci sub ochii fiului său

Un al patrulea adolescent a fost reţinut în cadrul anchetei privind decesul unui arbitru asistent duminică, la finalul unui meci de amatori din Almere (Olanda). Adolescentul de 16 ani a fost reţinut, joi seară, la Amsterdam, a precizat poliţia, care a subliniat că au fost audiaţi "zeci" de martori, nefiind excluse şi alte reţineri.  Tot joi, detenţia provizorie a celor trei fotbalişti adolescenţi acuzaţi a fost prelungită cu două săptămani. "Doi adolescenţi de 15 ani şi unul de 16 ani, suspectaţi că au fost implicaţi în moartea unui arbitru asistent în varstă de 41 de ani, vor rămane încă două săptămani în detenţie provizorie", a anunţat tribunalul din Lelystad. La finalul celor două săptămani, Parchetul i-ar putea cere unui judecător prelungirea perioadei de detenţie provizorie a celor trei adolescenţi, în aşteptarea judecării lor pentru omucidere şi violenţe într-un loc public. Pedeapsa maximă ce ar putea fi decisă în cazul fotbaliştilor în varstă de 15 ani ar fi un an de detenţie într-un centru pentru minori. În ceea ce îl priveşte pe adolescentul de 16 ani, pedeapsa ar fi de doi ani de detenţie într-un centru pentru minori, însă magistraţii ar putea decide ca el să fie judecat ca adult, situaţie în care pedeapsa ar fi mult mai mare. Cei trei adolescenţi au fost arestaţi, luni dimineaţă, la Amsterdam.

Duminică, după fluierul final al unui meci disputat pe terenul echipei SC Buitenboys B3 din Almere unul dintre arbitrii asistenţi, Richard Nieuwenhuizen, a fost bătut de jucători ai formaţiei oaspete, Nieuw Sloten B1 (Amsterdam). Mai mulţi adolescenţi l-au lovit pe arbitru în special în figură, atunci cand bărbatul era căzut la pămant. La cateva ore după ce a fost bătut, arbitrul s-a simţit rău şi a fost dus la spital, unde a decedat luni. În Olanda, arbitrii meciurilor de fotbal amator sunt în general găsiţi de echipa gazdă şi nu de puţine ori părinţii arbitrează meciurile copiilor lor.

Fiul lui Nieuwenhuizen a jucat în meciul de duminică pentru SC Buitenboys şi a văzut cum a fost bătut tatăl său, conform presei olandeze. Jurnalele mai notează că sora portarului echipei CS Buitenboys a făcut fotografii în momentul agresiunii. Toate cele 33.000 de meciuri de fotbal amator ce urmau să aibă loc în week-end în Olanda au fost anulate de federaţie şi la începutul meciurilor de profesionişti se va ţine un minute de reculegere. De asemenea, fotbaliştii vor purta banderole negre în semn de doliu. Duminică după-amiază, la Almere va avea loc un marş al tăcerii, la care vor participa componenţi ai cluburilor de fotbal din oraş.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.