Sport

MOZAIC SPORTIV: Mascota se cheamă Fuleco

Ziarul de Vrancea
26 nov 2012 816 vizualizări
Mascota Cupei Mondiale din 2014, un tatu în culorile Braziliei, a primit numele Fuleco, în urma unei campanii publice de votare, la care au participat milioane de brazilieni

"Campania publică de votare, ce a durat trei luni, susţinută de partenerul FIFA Coca-Cola, s-a bucurat de succes, brazilienii venind în forţă să voteze. Peste 48 la sută au votat pentru numele Fuleco, acesta devansand variantele Zuzeco (31 la sută) şi Amijubi (21 la sută)", notează sursa citată, adãugand cã "Fuleco" a primit peste 1,7 milioane de voturi. Numele Fuleco reprezintă o combinaţie a cuvintelor "futebol" (fotbal) şi "ecologia" (ecologie), dorindu-se, cu ocazia Cupei Mondiale, ca oamenii să fie încurajaţi să protejeze mediul înconjurător. Mascota turneului final al Cupei Mondiale din 2014 din Brazilia este "tatu-bola", un mamifer pe cale de dispariţie care atunci cand este ameninţat se închide ermetic şi seamănă cu o minge de fotbal.

Nominalizări pentru echipa anului

FIFA a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, lista de 15 mijlocaşi nominalizaţi pentru echipa mondială a anului, din aceasta făcand parte şase spanioli, doi englezi, doi germani, un belgian, un croat, un italian, un francez şi un ivorian. Cei 15 fotbalişti nominalizaţi sunt următorii: Xabi Alonso, Busquets, Fabregas, Gerrard, Hazard, Iniesta, Lampard, Modric, Özil, Pirlo, Ribéry, David Silva, Schweinsteiger, Yaya Touré, Xavi.  Jucătorii fac parte dintr-o listă de 55 de fotbalişti nominalizaţi pentru echipa anului FIFA FIFPro, a cărei formă finală va fi anunţată într-o conferinţă de presă la São Paulo, în 29 noiembrie. Pană acum, FIFA a mai anunţat cei cinci portari nominalizaţi: Buffon, Casillas, Cech, Hart şi Neuer, precum şi cei 20 de fundaşi: Jordi Alba, Bale, Chiellini, A.Cole, Dani Alves, David Luiz, Evra, R.Ferdinand, Hümmels, Ivanovic, Kompany, Lahm, Marcelo, Mascherano, Pepe, Piqué, Puyol, Ramos, Terry şi Thiago Silva. Premiile, printre care Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului, vor fi decernate în cadrul unei gale ce va avea loc la 7 ianuarie 2013, la Zürich.

Europene de kickbox la Bucureşti

Peste 550 de sportivi din 35 de ţări vor participa marţi dimineaţă la deschiderea oficială a Campionatelor Europene de kickbox dedicate seniorilor, care se vor desfăşura în perioada 27 noiembrie-1 decembrie, la Sala Polivalentă din Capitală. La evenimentul organizat de Federaţia Romană de Arte Marţiale de Contact (FRAMC) în parteneriat cu World Association of Kickboxing Organizations (WAKO) vor fi prezenţi preşedinţii a 35 de federaţii naţionale din Europa, dar şi conducătorul forului mondial, Ennio Falsoni, se arată într-un comunicat al organizatorilor. De-a lungul celor cinci zile de competiţie, sunt programate cinci probe, point fighting veterans, kick light, musical forms, point fighting si full contact, caştigătorii categoriilor de la ultimele două urmand să se califice la World Combat Games din 2013. Delegaţia Romaniei este formată din 30 de sportivi, din ea făcand parte şi Amansio Paraschiv, care este campionul european en-titre la categoria 67 kilograme în full contact.

Echipa lui Sava, argint în Rusia

Echipa rusă de rugby Enisei Krasnoiarsk, care este antrenată de romanul George Sava, a obţinut medalia de argint în campionatul Rusiei de rugby în 7, care s-a încheiat la sfarşitul săptămanii trecute, la Krimsk. În clasamentul general, Enisei a încheiat a doua, după VVA Podmoskovie Monino.  George Sava se pregăteşte acum cu elevii săi de plecarea în Dubai, la turneul internaţional din Emiratele Arabe Unite.  Enisei a obţinut şi medalia de aur, la rugby în 15.

Nu-l vor pe Guardiola

Preşedintele AC Milan, Silvio Berlusconi, a declarat, luni, că orice grupare ar fi încantată să obţină serviciile fostului tehnician al echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, însă a precizat că el are o relaţie foarte bună cu antrenorul Massimiliano Allegri şi va continua colaborarea cu acesta. "Guardiola a format echipa cu cel mai bun joc din ultimul timp. Cred că toţi l-ar vrea pe Guardiola, dar avem o relaţie foarte bună cu Allegri şi vom continua cu el. Cu Allegri m-am înţeles întotdeauna foarte bine în plan personal, au fost voci care au susţinut altceva, dar nu erau adevărate acele zvonuri. în istorie sunt trei echipe care au arătat cel mai bun joc: Ajax-ul lui Cruijff, AC Milan cu trioul olandez şi în ultimii ani FC Barcelona, cu jocul său entuziasmant. însă noi vom continua cu acest antrenor", a spus Berlusconi, conform presei italiene. Echipa AC Milan a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia Juventus Torino, într-un meci din etapa a XIV-a a campionatului italian. Echipa milaneză se află pe locul IX în Serie A, cu 18 puncte.

Percheziţie la vice

Poliţia federală (PF) a perchiziţionat, ieri, locuinţa vicepreşedintelui Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), Marco Polo Del Nero, şi a confiscat mai multe documente şi calculatoare ale conducătorului, a anunţat site-ul uol Esporte. Del Nero era aşteptat la deschiderea Soccerex, de la Rio de Janeiro, salonul mondial al fotbalului, dar nu s-a prezentat la eveniment. Numărul doi din CBF, care este şi preşedinte al Federaţiei Paulista de Fotbal, membru al Comitetului Executiv al FIFA, dar şi al Comitetului local de organizare a CM-2014, a fost nevoit să se ducă la sediul PF din Sao Paulo, unde a fost interogat, iar apoi eliberat. "Sunt foarte liniştit. Este ceva de ordin personal, care nu are legătură cu activitatea mea în fotbal. Poliţia a venit la mine, mi-a cerut documente, eu le-am oferit, am fost interogat circa 20 de minute. Sunt liniştit", a declarat Del Nero pentru uol Esporte.

Comentarii rasiste

Preşedintele executiv al clubului Norwich City, David McNally, a anunţat că va depune plangere la poliţie în legătură cu mai mute comentarii rasiste la adresa fotbalistului Sebastien Bassong, informează Daily Express. Potrivit sursei citate, Bassong ar fi fost ţinta unor comentarii rasiste pe Twitter. "Vom discuta cu poliţia în legătură cu comentariile rasiste făcute după meci. Nu este relevant ce echipă susţin cei care le-au făcut. Nu acceptăm rasismul din partea nimănui, astfel că vom face plangere la poliţie", a precizat McNally pe Twitter. Bassong a înscris golul egalizator pentru Norwich, în minutul 90 al meciului din deplasare cu Everton, scor 1-1, disputat sambătă, în campionatul Angliei. Pentru gazde a marcat Naismith, în minutul 12.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.