Sport

MOZAIC SPORTIV: Andone a plecat de la CFR

Ziarul de Vrancea
24 oct 2012 625 vizualizări
Tehnicianul Ioan Andone şi-a încetat colaborarea cu gruparea CFR Cluj, în urma rezultatelor slabe înregistrate de formaţia ardeleană în primele 12 etape ale Ligii I

"Managementul Clubului CFR 1907 Cluj şi Dl. Ioan Andone au convenit să înceteze raporturile juridice în curs de derulare, începand cu data de 24 octombrie 2012. Suntem mandri de tot ce am realizat împreună, atat în primul «mandat» al lui Ando cat şi pe parcursul acestui an 2012: obţinerea celui de-al treilea titlu de campioană, cele cinci victorii din Liga Campionilor şi egalul eroic obţinut la Istanbul. Ando are şi va avea întodeauna un loc special în inimile suporterilor noştri iar relaţia de prietenie cu managementul şi acţionarii clubului va rămane veşnică", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial şi semnat de preşedintele Iuliu Mureşan. Ioan Andone, care a mai antrenat în Gruia în 2007/2008, a preluat conducerea tehnică a echipei CFR Cluj la 9 aprilie, înaintea etapei a XXVI-a a Ligii I, el înlocuindu-l pe portughezul Jorge Costa.

Se retrage Robben?

Mijlocaşul olandez al echipei Bayern München, Arjen Robben, a declarat că s-a gandit la retragere din cauza numeroaselor accidentări pe care le-a avut în carieră. "M-am gandit să agăţ ghetele în cui şi să-mi închei cariera de fotbalist", a spus Robben pentru postul de televiziune NOS. Internaţionalul olandez, accidentat de la sfarşitul lunii septembrie, nu ştie cand va reveni pe teren: "Nu cunosc data revenirii mele. Cred că va mai dura ceva pană voi fi refăcut complet". Tată jucătorului, Hans Robben, a respins imediat speculaţiile unei retrageri din activitate a fiului său: "Fiul meu va juca în curand pentru Bayern". În ultimii opt ani, Arjen Robben, în varstă de 28 de ani, a fost accidentat cel puţin o dată pe sezon. Olanda este adversara Romaniei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Robben nu a putut juca săptămana trecută în partida pe care olandezii au caştigat în faţa "tricolorilor", scor 4-1, pe Arena Naţională.

Ribéry s-a rupt

Mijlocaşul echipei Bayern München, Franck Ribéry, s-a accidentat la coapsa stangă în timpul meciului caştigat, marţi seară, în deplasare, scor 1-0, cu formaţia OSC Lille. "M-am accidentat uşor la coapsă şi am cerut schimbare, deoarece nu am vrut să risc ceva mai grav", a spus Ribéry. Internaţionalul fracez a fost înlocuit la pauză cu Shaqiri şi a urmărit a doua repriză a meciului cu Lille avand Bayern a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa franceză OSC Lille, într-un meci contand pentru etapa a III-a a grupei F a Ligii Campionilor.

Bolt vrea să se apuce de fotbal

Atletul jamaican Usain Bolt, dublu campion olimpic în probele de 100, 200 şi 4x100 metri, a declarat, ieri, că vrea să devină fotbalist după ce va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. "Îmi place să joc fotbal, am făcut-o în meciuri de caritate, şi după Jocurile Olimpice din 2016 vreau să-mi încerc şansa în acest sport", a declarat Bolt în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Rio de Janeiro. Usain Bolt, în varstă de 26 de ani, îşi va sărbători cea de-a 30-a aniversare în ultima zi de concurs de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Jamaicanul, suporter declarat al echipei de fotbal Manchester United, a jucat în cateva meciuri caritabile.

Amenzi împărţite frăţeşte

Cluburile FC Dinamo şi FC Rapid au primit o penalitate sportivă de 15.000 de lei fiecare din partea Comisiei de Disciplină a LPF, în urma incidentelor dintre suporteri la meciul direct, restanţă din etapa a IV-a a Ligii I. De asemenea, gruparea giuleşteană a mai primit o penalitate sportivă de 910 lei, după întalnirea cu FC Braşov, din etapa a XII-a a Ligii I.  Aceeaşi penalitate au primit cluburile Gloria Bistriţa, CFR Cluj, Universitatea Cluj şi Steaua Bucureşti. Mijlocaşul echipei Viitorul Constanţa, Nicolae Dică, eliminat în meciul cu CFR Cluj, a fost suspendat o etapă şi a primit o penalitate sportivă de 1.000 de lei.

Unde a ajuns Jorge Costa

Tehnicianul portughez Jorge Costa a fost numit, miercuri, în funcţia de antrenor principal al campioanei Ciprului, AE Limassol, după demiterea lui Pambos Christodoulou. Costa, în varstă de 41 de ani, a semnat un contract pe doi ani şi se va afla pe banca tehnică la meciul de astăzi, de pe teren  propriu, cu Fenerbahçe Istanbul, din etapa a III-a a grupelor Ligii Europa. Fost internaţional portughez, Jorge Costa a pregătit formaţia CFR Cluj în perioada mai 2011 - aprilie 2012, fiind înlocuit de Ioan Andone. Christodoulou, în varstă de 45 de ani, a fost demis, luni. El a caştigat titlul de campion al Ciprului în sezonul trecut cu AEL Limassol, la 44 de ani distanţă de la ultima performanţă a clubului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.