Sport

Ca-n mlaştinile Neajlovului

Ziarul de Vrancea
24 oct 2012 506 vizualizări
Galatasaray Istanbul - CFR Cluj 1-1 (0-1) în grupa H a Ligii Campionilor. Echipa clujeană a deschis scorul printr-un autogol, a rămas în inferioritate numerică din minutul 28, dar a reuşit să reziste pană la final

Galatasaray: Muslera - Eboué ('68 -Sabri), Nounkeu, Semih, Riera - Hamit Altîntop ('40 - Yilmaz), Inan, Melo, Amrabat - Bülüt, Elmander ('43 - Çolak). Antrenor: Fatih Terim.
CFR: Felgueiras - Pinto, Cadú, Piccolo, Sepsi ('52 -Rada) - L.Alberto, Godemeche  - Aguirregaray, Bastos ('71 - Nicoară), Camora - Kapetanos ('78 - Mureşan). Antrenor: Ioan Andone.
Arbitru: Paolo Tagliavento (Italia).
Cartonaşe galbene: Bülüt, Amrabat, Melo, Sabri  / Aguirregaray 2, Bastos.
Cartonaşe roşii: Aguirregaray ('28)
0-1, min. 19: centrare perfectă a lui Camora pentru Kapetanos, care încearcă să reia din întoarcere, balonul se loveşte de Nonkeu şi intră în plasă.
1-1, min. 77:  Amrabat centrează de pe partea stangă, Felgueiras iese greşit şi Yilmaz împinge cu capul mingea în poartă.


În confruntarea de pe "Türk Telekom" (noul "Ali Sami Yen"), Galatasaray a avut un aliat de nădejde în incandescenta asistentă. Dar şi CFR Cluj a avut un aliat, ploaia torenţială care a pus în pericol la un moment dat desfăşurarea confruntării. Şi cum terenul nu este dintre cele mai bune, iar acoperiş nu există, jocul a fost solicitant la maximum, cu multe erori involuntare, dar şi cu accese de nervozitate, dovadă rubrica de cartonaşe din caseta tehnică. Chiar dacă primele incursiuni ofensive au aparţinut clujenilor, cu Camora la centrare şi Bastos la finalizare, turcii au pornit asaltul spre poarta lui Felgueiras, care s-a remarcat de la început la şutul lui Altîntop. În ciuda posesiei clare a gazdelor, cei care au deschis scorul a fost CFR, chiar dacă golul aparţine unui fundaş de la Galata. Se părea că Andone are toate atuurile în mană: o vreme numai bună de păstrat rezultatul şi infernală pentru echipa la construcţie, fluierele spectatorilor care începeau să se facă auzite din tribune, nervozitatea din teren. Însă pentru clujeni, calvarul de-abia începuse. În trei minute, uruguayanul Mattias Aguirregaray a primit două cartonaşe galbene (unul, frăţeşte, cu Amrabat, la o micuţă chelfăneală între cei doi, al doilea, la un fault de joc) şi CFR a trecut în inferioritate. Al doilea moment de groază s-a petrecut în min. 35, la un corner, cand mingea l-a atins în mană pe Sepsi şi arbitrul italian a dictat penalty. Din fericire pentru clujeni, Felipe Melo a tras slab şi Felgueiras a reuşit să respingă. Finalul reprizei a fost o năvală turcească la poarta clujenilor, dar apărarea clujeană, bine susţinută de Godemeche, a reuşit să rezolve toate acţiunile, iar Felgueiras a mai respins o "torpilă" a lui Altîntop.
Cu doi oameni proaspeţi în atac, introduşi în finalul primei reprize, Galata a reluat atacurile după pauză. Cu mingi înălţate spre careu, unica soluţie în condiţiile vitrege de pe teren, dar tocmai din cauza glodului şi a băltoacelor, nici contraatacurile clujenilor nu aveau şanse de reuşită. Astfel încat în primul sfert de oră, presiunea turcilor în careul lui Felgueiras devenind năucitoare. Dar dacă nici varful Ümüt Bülüt cel temut n-a reuşit să înscrie cu poarta goală în faţă, ce pretenţie să mai aibă turcii la situaţii mai complexe? Totuşi, apărarea clujeană a cedat în min. 78 la centrarea lui Amrabat soldată cu golul marcat de Yilmaz. Stadionul a luat foc, Galata a reluat asaltul iar CFR a renunţat complet la puţinele veleităţi ofensive. Însă nici echipa gazdă nu a mai găsit resursele necesare pentru a schimba soarta meciului. CFR Cluj a obţinut un rezultat de egalitate, deşi nu a contat în ofensivă, dar avand în vedere condiţiile de desfăşurare a meciului, remiza obţinută poate fi considerată o performanţă.

Braga a încins "Old Trafford".

Manchester U - Braga 3-2. Hernandez ('25,  '75), Evans ('62)  / Alan ('2, '20). Situaţia grupei se putea complica îngrozitor fiindcă Sporting Braga a avut un start fulminant pe "Old Trafford", conducand cu 2-0 în min. 20. United, însă, a avut forţa să revine şi să întoarcă soarta meciului, mexicanul Chicharrito Hernandez fiind omul meciului. Iată şi celelalte rezultate înregistrate în celelalte grupe:
Grupa E: FC Nordsjælland -Juventus 1-1.Beckmann ('50) / Vucinic ('81);
Şahtar Doneţk - Chelsea 2-1. Teixeira ('3), Fernandinho ('52) / Oscar ('88)
Clasament: 1. Şahtar - 7 p; 2. Chelsea - 4 p; 3. Juventus - 3 p; 4. Nordsjælland - 1 p.
Grupa F: BATE Borîsau - Valencia 0-3. Soldado ('45 - penalty, '55, '69)
Lille -  Bayern München 0-1. Müller ('20 - penalty). Clasament: 1. Valencia - 6 p; 2. BATE - 6 p; 3. Bayern - 6 p; 4. Lille - 0 p.
Grupa G: Spartak Moscova - Benfica 2-1. Carioca ('3), Jardel ('43 - autogol) / Lima ('33); Barcelona - Celtic Glasgow 2-1. Iniesta ('45), Alba ('90) / Samaras ('18) Clasament: 1. Barcelona - 9 p; 2. Celtic - 4 p; 3. Spartak - 3 p; 4. Benfica - 1 p.
Clasamentul grupei H
1. Manchester    3    3    0    0     6-3    9
2. CFR        3    1    1    1     4-3    4
3. Braga        3    1    0    2     4-5    3
4. Galatasaray    3    0    1    2     1-4    1

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.