Sport

Maria Paraschiv, bronz la campionatele naţionale de judo

Dan Chiriac
7 oct 2012 1585 vizualizări
Fostul vicecampion naţional Alexandru Munteanu a ieşit din cursă, fiind învins de „romanii” din Moldova şi Rusia

Judo-ul focşănean a obţinut un nou succes important în competiţiile naţionale. Judoka Maria Paraschiv, de la CSM Focşani 2007- LPS Focşani, a obţinut bronzul la naţionalele desfăşurate la finalul săptămanii trecute la Cluj Napoca. Paraschiv a făcut un concurs foarte bun şi a fost la un pas de marea finală.

În cele din urmă, judoka pregătită de Stănică Grosu a urcat pe treapta a treia a podiumului şi a adus medalia de bronz la Focşani. Sportiva a concurat în cadrul categoriei 78 de kilograme. „Este un rezultat foarte bun şi ne bucurăm că am reuşit să obţinem o medalie la această competiţie foarte puternică, la care au luat parte cei mai buni judoka seniori din ţară. A fost un concurs extrem de greu”, ne-a spus antrenorul Stănică Grosu.

O evoluţie remarcabilă a avut şi Andreea Ştefănescu. Judoka de la CS Unirea Focşani a luptat pană în penultimul act al competiţiei, dar a pierdut în cele din urmă medalia de bronz. Ştefănescu, pregătită de Silviu Renţea şi Adrian Moldoveanu, s-a clasat pe locul cinci.


Învins de „romanii” de la Moscova şi Chişinău

Alexandru Munteanu, vicecampion naţional la ediţia precedentă, nu a mai avut şansă la această întrecere şi a picat testul dat în faţa unor romani importaţi. Clubul din Iaşi a legitimat în ultima perioadă mai mulţi judoka din Moldova şi Rusia, care au primit buletin de Romania şi astfel au putut evolua la naţionale.

Forţa sportivilor din spaţiu ex-sovietic a fost prea mare pentru Alexandru Moldoveanu, care a trebuit să se recunoască învins. „A fost de ajuns o greşeală şi totul s-a năruit. Sportivii din Rusia şi Moldova au fost foarte puternici, astfel încat Munteanu nu a mai repetat succesul de la ediţia precedentă”, ne-a mai spus Stănică Grosu.

Alexandru Munteanu, fostul primar al tinerilor din Focşani, a terminat concursul în primii 16. Rezultatele judo-ului din Focşani vin să se adauge celor 11 medalii obţinute în urmă cu cateva zile la campionatele naţionale de ne-waza care au avut loc la Bacău. Judoka au caştigat două medalii de aur, una de argint şi nouă de bronz.

Sportivii sunt pregătiţi la LPS CSM Focşani de Stănică Grosu, Marinel Palade, Dumitru Zisu şi Iulian Surlă. Cei doi campioni naţionali au Focşaniului la grupele mici de varstă au fost Alexandru Dănilă la ^42 kg - U 11 şi Tomescu Mircea - la 30 kilograme - U 13. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.