Sport

MOZAIC SPORTIV Un nou început pentru tricolorii U17

Ziarul de Vrancea
27 sep 2012 684 vizualizări
Echipa naţională under-17 a Romaniei a plecat,ieri, în Macedonia, unde va participa la miniturneul de calificare la turul de elită al preliminariilor Campionatului European, ediţia 2012-2013

"Tricolorii", conduşi de antrenorul principal Nicolae Ungureanu şi antrenorul coordonator Ştefan Iovan fac parte din grupa a X-a, alături de reprezentativele Macedoniei, Irlandei şi Suediei. Tricolorii vor juca primul meci maine, contra Irlandei.  În acest tur de calificare sunt 13 grupe a cate patru echipe fiecare, toate miniturneele desfăşurandu-se în această toamnă. Se califică la turul de elită din primăvara anului viitor primele două clasate, plus cele mai bune două echipe de pe locul trei, luandu-se în calcul doar punctele din jocurile cu primele două clasate din grupa respectivă. În primăvara anului 2013, cele 28 de echipe calificate vor fi împărţite în şapte grupe a cate patru echipe fiecare, de unde se vor califica la turneul final al Campionatului European "Under 17", ediţia 2012-2013, primele clasate. Faza finală va avea loc între 5 şi 17 mai 2013, în Slovacia, echipa ţării gazdă fiind calificată automat.
A 41-a eliminare, 15 etape de suspendare
Fotbalistul columbian al echipei Santa Fé, Gerardo Bedoya, a primit, miercuri, o suspendare de 15 partide deoarece a lovit un adversar cu piciorul în cap, sambăta trecută, gest ce i-a atras a 41-a eliminare din carieră. Bedoya, în varstă de 36 de ani, l-a lovit iniţial cu cotul pe Jhonny Ramirez, la derbiul cu Millionarios. Cand adversarul său era la sol, Bedoya l-a lovit cu piciorul, rănindu-l la frunte. Columbianul a fost suspendat 15 meciuri, dar şi amendat cu 1.222.850 de pesos (aproximativ 530 de euro).
Totti, în topul golgeterilor all-time
Fotbalistul echipei AS Roma, Francesco Totti, a înscris, miercuri, al 216-lea său gol în Serie A, în meciul de pe teren propriu cu Sampdoria Genova, scor 1-1, şi a urcat pe locul trei în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria campionatului Italiei. Totti, care joacă de la începutul carierei la AS Roma şi împlineşte joi 36 de ani, a înscris în minutul 34 al partidei din etapa a V-a a campionatului italian. El se alătură pe locul trei al ierarhiei celor mai buni marcatori din istoria Serie A lui Jose Altafini (AC Milan, Napoli, Juventus) şi Giuseppe Meazza (Inter, AC Milan, Juventus). Prima poziţie a clasamentului este ocupată de Silvio Piola (Pro Vercelli, Lazio, Juventus, Novara - 290 de goluri), iar pe locul doi se află Gunnar Nordahl (AC Milan, AS Roma - 225 goluri).
Tecău şi Paes, în semifinale la Bangkok
Perechea Horia Tecău/Leander Paes (Romania/India), cap de serie numărul unu, s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Bangkok (Thailanda), dotat cu premii în valoare totală de 608.500 de dolari. Tecău şi Paes au învins, în sferturile de finală, cu scorul de 6-0, 3-6, 10-5, după o oră şi 13 minute, cuplul Janko Tipsarevic/Alexander Waske (Serbia/Germania). În semifinale Horia Tecău şi Leander Paes vor întalni cuplul Eric Butorac/Paul Hanley (SUA/Australia), cap de serie numărul 4, care a dispus cu 6-4, 6-2 de perechea Christopher Kas/Viktor Troicki (Germania/Serbia).

Santos a caştigat Supercupa Sud-americană
Echipa braziliană FC Santos a caştigat Supercupa Americii de Sud, după ce a învin pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia chiliană Univesidad de Chile, în manşa retur a finalei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Neymar '27 şi Bruno Rodrigo '60. În meciul tur, la Santiago, scorul a fost egal 0-0. Supercupa Americii de Sud se dispută anual între caştigătoarea Copei Libertadores (FC Santos în 2011) şi învingătoarea din Cupa sud-americană (Universidad de Chile în 2011).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.