Sport

MOZAIC SPORTIV Boală pe Zlatan

Ziarul de Vrancea
21 sep 2012 579 vizualizări
Fotbalistul echipei Ajaccio, Adrian Mutu, a declarat pentru cotidianul L'Equipe că va încerca să îl ajungă din urmă pe jucătorul formaţiei PSG, Zlatan Ibrahimovic, în clasamentul celor mai buni marcatori din Ligue 1, deşi va fi dificil, suedezul avand deja cinci goluri la activ.

"Va fi greu să îl ajung din urmă în clasamentul marcatorilor, dar voi încerca. încă nu l-am sunat pe Zlatan de cand sunt în Franţa, dar o voi face", a spus Mutu, conform le10sport.com. Adrian Mutu a precizat că este foarte mulţumit de faptul că a acceptat un contract la Ajaccio şi că aşteaptă momentul cand va fi titularizat. "Sunt foarte mulţumit că sunt aici. Oamenii sunt sociabili, este important pentru mine şi familia mea. Este un club mic foarte ambiţios şi are un preşedinte foarte bun. Cred că Ajaccio va fi ultimul meu club", a menţionat fotbalistul.  Întrebat la ce echipă şi-ar fi dorit să ajungă să joace, Mutu a răspuns: "Mi-ar fi plăcut să joc la Barcelona, deoarece sunt curios în privinţa manierei de joc a acestei echipe. Deci opţiunea mea ar fi fost Barcelona, nu Paris, deşi aceasta din urmă este o echipă foarte puternică".
Suedezi înjunghiaţi la Napoli
Trei suporteri suedezi au fost răniţi la Napoli, joi seară, după meciul caştigat de SSC Napoli în faţa echipei AIK Solna, scor 4-0, în grupa F a Ligii Europa. Cei trei fani se aflau într-o pizzerie, în momentul în care au fost atacaţi de cateva persoane cu feţele acoperite. Două persoane au fost înjunghiate în zona feselor şi în picioare, iar cea de-a treia a fost internată pentru investigaţii. Un incident similar a avut loc şi miercuri seară, la Napoli. Atunci au fost rănite trei persoane, între care şi doi suporteri suedezi. Un grup de 13 fani din Suedia, însă susţinători ai echipei Napoli, a fost atacat de mai mulţi suporteri italieni, în timp ce se afla într-o pizzerie. Cele trei persoane rănite, proprietarul pizzeriei şi doi suporteri suedezi, au primit lovituri de cuţit în fese şi în picioare, starea lor nefiind gravă.
Chinezoaicele sfidează boicotul
Sportiva chineză Na Li, locul 8 mondial, va participa săptămana viitoare la turneul WTA de la Tokyo, în ciuda tensiunilor teritoriale dintre Japonia şi China, au anunţat organizatorii. Alături de Na Li, la competiţie vor participa şi compatrioatele sale Zheng Jie şi Peng Shuai. "Ele vor veni, nu ni s-a comunicat că nu vor participa", au asigurat organizatorii turneului. În ultima perioadă, mai mulţi sportivi din cele două ţări s-au retras de la diverse competiţii organizate de China, în cazul japonezilor, respectiv de Japonia, în cazul chinezilor.Echipele japoneze de rugby, ciclism şi tenis de masă au decis să nu participe la concursuri în China, de teamă că ar putea fi în pericol acolo. De asemenea, jucători chinezi de badminton au decis să lipsească de la Open-ul de la Tokyo.

Heskey, cu picioarele în sus
Fostul internaţional englez Emile Heskey, liber de contract după expirarea înţelegerii cu Aston Villa, în acest an, s-a alăturat echipei Newcastle Jets, a anunţat, vineri, clubul din Australia. Fotbalistul în varstă de 34 de ani a semnat vineri contractul cu gruparea australiană. Heskey a jucat pentru naţionala Angliei în 62 de meciuri şi a disputat 516 partide în Premier League, înscriind 110 goluri în 17 ani de carieră la Liverpool, Aston Villa, Birmingham, Wigan şi Leicester. De asemenea, a participat la două ediţii ale Cupei Mondiale. Sezonul 2012/2013 al campionatului Australiei va începe la 6 octombrie.

Ligamente plutitoare
Mijlocaşul echipei Fulham, Mahamadou Diarra, ar putea absenta timp de cinci luni de pe gazon după ce a suferit o accidentare la genunchi, pe cand se afla la reprezentativa statului Mali, informează The Telegraph, a declarat managerul londonezilor, Martin Jol. Jucătorul în varstă de 31 de ani nu a evoluat pentru ţara sa mai mult de un an, iar accidentarea l-a făcut să absenteze de la meciul cu West Bromwich Albion, scor 2-0. Jol a confirmat, joi după amiază, că Diarra va trebui supus unei intervenţii chirurgicale şi va absenta cel puţin trei săptămani, însă dacă ligamentele încrucişate sunt afectate, ar putea absenta de pe teren pană la cinci luni. "E o mică bucată din cartilaj care îi «pluteşte» în genunchi, aşa că trebuie operat, iar în acest caz ar absenta trei sau patru săptămani, dar dacă ligamentul este afectat, atunci va lipsi cel puţin patru sau cinci luni", a spus Martin Jol. Absenţa lui Diarra ar reprezenta o lovitură importantă pentru Fulham în linia mediană, care a fost nevoită să-l achiziţioneze, după ce perioada de transferări s-a terminat, pe veteranul grec Giorgos Karagounis.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.