Sport

MOZAIC SPORTIV: Sorana continuă în China

Ziarul de Vrancea
20 sep 2012 576 vizualizări
Sorana Carstea a trecut şi de sferturile de finală în turneul de la Guanzhou (China), dispunand cu 6-4, 6-3 de jucătoarea franceză Alizé Cornet.

Ea o va întalni în semifinale pe britanica Laura Robson, care a învins-o cu 7-5, 5-7, 6-2 pe favorita nr. 7, Peng Shuai (China). În celelalte două sferturi s-au înregistrat rezultatele: Urszula Radwanska (Polonia) - Chanelle Scheepers (Africa de Sud) 6-1, 7-5; Hsieh Su Wei (Taiwan) - Mathilde Johansson (Franţa) 6-3, 6-0. La dublu, Monica Niculescu şi Jarmila Gajdosova (Australia) s-au calificat în semifinale, după ce au învins cu 6-1, 6-4 cuplul  Yan Zi / Zhang Ling (China / Hong Kong). La Seul, perechea Alexandra Cadanţu/Varvara Lepchenko (Romania/SUA), a fost eliminată în sferturi, scor 6-7, 3-6 de cuplul Natalie Grandin/Vladimira Uhlirova (Africa de Sud/Cehia), cap de serie nr. 3.


Mort la antrenament


Antrenorul de box Doru Iftime de la CSM Suceava, care o pregătea pe campioana naţională la tineret Lăcrămioara Perijoc, a murit în timpul unui antrenament cu copii, cel mai probabil în urma unui stop cardio-respirator. Iftime, în varstă de 52 de ani, a murit în timpul antrenamentului, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Daniel Martiniuc, afirmand că decesul a fost provocat, cel mai probabil, de efortul fizic şi de antecedentele cardiace pe care le avea bărbatul. Potrivit sursei citate, miercuri seară, a fost solicitat un echipaj de Ambulanţă la o sală de sport a CSM Suceava. Atat echipajul de pe ambulanţă cat şi cel de la SMURD au făcut, alternativ, manevre de resuscitare, timp de o oră, dar fără rezultat, a spus Martiniuc. Cadavrul bărbatului a fost transportat la morgă unde, joi seară, urmează să fie făcut examenul medico-legal pentru stabilirea cauzei morţii, a declarat şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală, medicul legist Lăcrămioara Bălan

Sougou a ajuns la spital

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, miercuri seară, că jucătorul senegalez Modou Sougou a fost transportat la spitalul de neurochirurgie din Braga, după ce a suferit o comoţie cerebrală la meciul cu Sporting, caştigat, cu scorul de 2-0, în prima etapă a grupei H a Ligii Campionilor. "Sougou este la neurochirurgice, la spitalul din Braga. A fost lovit la cap şi a făcut comoţie cerebrală şi a căzut inert, fără să se apere, să mai pună mana. S-a lovit şi la coaste, dar asta mai înainte", a declarat Mureşan la Dolce Sport.


Exhibiţii subacvatice


Multiplul campion mondial la skandenberg Ion Oncescu va încerca să doboare un record mondial, străbătand 33 de metri sub apă cu o halteră de 56 de kilograme, a anunţat sportivul, ieri, într-o conferinţă de presă. "Va fi o încercare de doborare a unui record. Voi parcurge 33 de metri sub apă cu o halteră de 56 de kilograme. Voi încerca să bat acest record în aproximativ trei minute, atat cat pot să-mi ţin respiraţia cand depun efort. Cea mai grea probă din cadrul evenimentului de duminică va fi însă traversarea bazinului cu un braţ şi două tumbe intercalate", a declarat Oncescu, care are în plan ca în luna februarie a anului viitor să străbată distanţa de 60 de metri pe sub gheaţă. În cadrul evenimentului care va avea loc, duminică, de la ora 12.00, la bazinul de polo de la Dinamo va fi organizat şi un concurs de skandenberg sub apă, la care vor participa 16 sportivi.


Superclasic cu autohtoni


Selecţionata Braziliei a învins, miercuri, la Goiania, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Argentinei, în primul meci al ediţiei din acest an a Superclasico de las Americas, Scorul a fost deschis de oaspeţi prin "Burrito" Martinez ('19), brazilienii egaland la două minute, prin Paulinho, dintr-o poziţie suspectă de ofsaid. În min. 90^3, Neimar a adus victoria Braziliei de la punctul cu var, după ce Damião a fost faultat în careu de fundaşul Desabato, care a atins balonul cu mana în aceeaşi fază. De remarcat faptul că antrenorii Mario Meneses, respectiv, Alejandro Sabella, au folosit doar jucători din campionatele autohtone. Meciul retur va avea loc în oraşul argentinian Resistencia, la 3 octombrie. Superclasico de las Americas 2012 se află la a doua ediţie. La această competiţie amicală, echipele sunt formate din jucători ce evoluează în campionatele interne ale celor două ţări.


Victorie în Luxemburg


Echipa naţională "under 19" a Romaniei a învins, miercuri seara, în deplasare, selecţionata similară a Luxemburgului cu scorul de 3-0 (2-0), într-o partidă amicală, informează site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal. Golurile reprezentativei Romaniei au fost marcate de Ţaru ('19), Voduţ ('43) şi Lemac ('71). Acesta a fost ultimul amical înaintea participării la miniturneul de calificare din Scoţia, programat în perioada 9-14 octombrie, acolo unde, în afară de echipa naţională a ţării gazdă, Romania U-19 va intalni selecţionatele Elveţiei şi Armeniei.  În acest tur de calificare sunt 12 grupe a cate patru echipe, toate miniturneele desfăşurandu-se în această toamnă. Se califică la turul de elită din primăvara anului viitor primele două clasate, plus cea mai bună echipă de pe locul trei, luandu-se în calcul doar punctele din jocurile cu primele două clasate din grupa respectivă.


Maywheater, bun de plată


Pugilistul Floyd Mayweather, care nu s-a prezentat pentru o depoziţie în cadrul procesului de calomnie intentat de Manny Pacquiao în 2011, a fost condamnat la plata a peste 100.000 de dolari. Judecătorul Larry Hicks a decis, miercuri, la Las Vegas, ca Mayweather să plătească 113.000 de dolari avocaţilor lui Pacquiao şi 774 de dolari constand în cheltuieli de judecată, deoarece "a decis intenţionat să nu meargă la tribunal pentru depoziţie". Americanul fusese chemat pentru a da o declaraţie sub jurămant în cadrul procedurii judiciare deschise în 2009 de Pacquiao, după ce Mayweather şi staful său au insinuat că filipinezul se dopează. Avocaţii lui Mayweather au explicat absenţa clientului lor prin faptul că acesta avea nevoie să se concentreze înaintea unui meci cu Victor Ortiz. Floyd Mayweather, în varstă de 35 de ani, a executat pană la 3 august o pedeapsă de peste două luni pentru violenţă conjugală. Potrivit Forbes, Mayweather a fost în 2011 cel mai bine plătit sportiv din lume, cu venituri de aproximativ 85 de milioane de dolari.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.