Sport

Programul constănţenilor în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
10 sep 2012 444 vizualizări
Echipa de handbal masculin HCM Constanţa va debuta în deplasare, cu suedezii de la IK Savehöf, în 27 septembrie, în grupa B a Ligii Campionilor, în care s-a calificat duminică seară.

Campioana Romaniei s-a calificat pentru a şaptea oară şi a patra oară consecutiv în faza grupelor Ligii Campionilor, după ce a caştigat finala turneului preliminar de pe teren propriu, scor 26-21, cu Tatran Preşov. HCM va evolua în grupa B, cu echipele IK Savehöf (Suedia), THW Kiel (Germania, caştigătoarea din 2012), Atletico Madrid (Spania, finalista din 2012), MKB Veszprem (Ungaria) şi Celje Pivovarna Lasko (Slovenia). Campioana Romaniei va disputa meciurile de pe teren propriu la Buzău.
Locul 47, la Paralimpiadă
Romania a ocupat locul 47 în clasamentul final pe medalii la Jocurile Paralimpice 2012 de la Londra, cu o medalie de aur şi una de argint, ambele caştigate de ciclistul Eduard Novak. După desfăşurarea celor 503 probe, pe primul loc al ierarhiei s-a situat China, cu 95 de medalii de aur, 71 de argint şi 65 de bronz, urmată de Rusia, 36-38-28, Marea Britanie, 34-43-43, etc.
Clasamentul final pe medalii (aur-argint-bronz-total)

Accidentări în lotul olandez


Portarul Tim Krul şi mijlocaşul Leroy Fer nu vor putea evolua în partida pe care echipa naţională a Olandei o va disputa, ieri, la Budapesta, împotriva reprezentativei Ungariei, în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, din care face parte şi selecţionata Romaniei. Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, i-a înlocuit pe cei doi jucători accidentaţi cu Jeroen Zet (RKC Waalwijk) şi Adam Maher (AZ'67 Alkmaar). Portarul Tim Krul a fost titular în partida de vineri în care Olanda s-a impus, pe teren propriu, cu scoruld e 2-0, în faţa formaţiei Turciei, în timp ce Leroy Fer a fost introdus pe teren în minutul 55.


Ogăraru, în teste la Seattle


Fostul fotbalist al echipelor Steaua şi Ajax Amsterdam, George Ogăraru, se află de sambătă în probe la formaţia din campionatul nord-american (MLS) Sounders FC, informează cotidianul The Seattle Times. Potrivit sursei citate, Ogăraru a jucat, duminică, într-un meci din campionatul american pentru echipele secunde ale cluburilor din MLS, cu Chivas USA, scor 4-2. Romanul l-a regăsit Sounders FC pe fostul său coleg de la Ajax Amsterdam, argentinianul Mauro Rosales, căpitanul formaţiei americane. "El mi-a spus că este un club fantastic şi avea dreptate", a declarat Ogăraru, precizand că i-ar plăcea să rămană la Sounders cat mai mult posibil. La echipa din Seattle a fost testat şi islandezul Eidur Gudjohnsen, care de asemenea a jucat duminică, înscriind şi un gol. Gudjohnsen a încheiat perioada de probă şi pleacă astăzi în Islanda, însă conducerea clubului a declarat că discuţiile cu reprezentanţii fotbalistului continuă.


Băcilă revine pe teren


Mijlocaşul echipei Pandurii Targu Jiu, Cosmin Băcilă, care la 18 septembrie 2011 a suferit o accidentare gravă la partida cu Steaua, va reveni într-un meci oficial, el urmand să evolueze pentru formaţia secundă în meciul din Cupa Romaniei cu CS Mioveni, informează site-ul oficial al gorjenilor. Cosmin Băcilă a suferit o accidentare gravă, la 18 septembrie 2011, la meciul cu Steaua, scor 2-1, din etapa a VII-a a Ligii I, după ce a fost faultat dur de Florin Gardoş, în minutul 87. El a fost scos de pe teren cu ambulanţa, jocul fiind întrerupt aproximativ şapte minute. Gardoş a fost eliminat după faultul comis asupra lui Băcilă, iar Comisia de Disciplină a LPF l-a suspendat zece etape. Apoi Comisia de Recurs al LPF a redus de la zece la opt etape suspendarea fotbalistului stelist. Băcilă a fost operat, la 20 septembrie 2011, pentru fractura transversală de la oasele gambei stangi, iar în luna februarie şi-a început recuperarea.


Şi-a demis fratele


Patronul echipei AC Cesena, Igor Campedelli, şi-a demis, luni, fratele, Nicola, din funcţia de antrenor principal, după trei înfrangeri în tot atatea partide disputate în Serie B. Nicola Campedelli, în varstă de 33 de ani, fusese numit în această vară în funcţia de tehnician al fostei formaţii a lui Adrian Mutu. Interimatul va fi asigurat de antrenorul echipei Primavera, Fernando Argila, iar pe lista Cesenei se află tehnicienii Cristiano Bergodi, care a lucrat şi în Romania, Giuseppe Iachini, Alberto Cavasin şi Gianluca Atzori. După trei etape disputate în liga a doua italiană, Cesena ocupă penultimul loc, fără niciun punct. Pe ultima poziţie se află formaţia Grosseto, cu -4 puncte, care a început sezonul cu o penalizare de şase puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.