Sport

MOZAIC SPORTIV: Hănescu vrea să revină în prima sută

Ziarul de Vrancea
7 sep 2012 529 vizualizări
Tenismanul Victor Hănescu a declarat, ieri, că îşi doreşte ca pană la sfarşitul anului să ajungă între primii 80 de jucători ai lumii, el ocupand în acest moment locul 102 ATP.

"M-au bucurat mult rezultatele din ultima vreme şi ascensiunea mea pană pe locul 102. îmi doresc foarte mult să revin printre cei mai buni jucători din lume şi vreau să profit de acest moment al carierei mele. Pană la sfarşitul anului aş vrea să ajung undeva în jurul locului 80 în clasamentul ATP, pentru a putea începe anul 2013 cu turnee mari", a spus Hănescu. Referitor la absenţa sa din echipa de Cupa Davis a Romaniei, Hănescu a precizat că aceasta este cauzată de suprafaţa de joc. "Momentan, turneele pe care le joc eu se desfăşoară pe zgură, iar Federaţia a decis ca meciul să se joace în sală, pe o suprafaţă rapidă, ceea ce nu are legătură cu planurile mele de acum. Sunt convins ca în lipsa mea tinerii colegi vor caştiga meciul Romania-Finlanda. îmi doresc să revin la echipă în forma maximă posibilă, iar din luna octombrie voi aborda şi turnee din seria ATP 250", a adăugat Hănescu.


Mutu nu-l provoacă pe Ibrahimovic


Atacantul Adrian Mutu a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Corse-Matin, că suedezul Zlatan Ibrahimovic este prietenul lui şi că nu l-ar deranja dacă acesta ar înscrie mai multe goluri ca el în campionatul Franţei. În momentul în care a semnat cu AC Ajaccio, Mutu ar fi spus, conform presei franceze, că vrea să înscrie mai multe goluri decat atacantul suedez de la Paris Saint-Germain. "Este o declaraţie deformată de presă. Zlatan este prietenul meu. Am spus totul ca pe o glumă. Vorbesc deseori la telefon cu Ibra şi abia aştept să-l revăd. Restul este între noi. Am mult respect pentru el şi dacă înscrie mai multe goluri ca mine este cu atat mai bine", a declarat Mutu în interviul din Corse-Matin. De asemenea, el a afirmat că s-a creat şi o confuzie în privinţa declaraţiei conform căreia a venit să joace în Corsica, nu în Franţa: "Şi asta a fost amplificată în sensul rău. Era un scherzo (glumă) sau cum se zice aici? Bine, una macagna (farsă în corsicană)! Voiam doar să fac referire la starea de spirit şi nu voiam să ofensez pe cineva...ce interes aş avea??". Întrebat cine este cel mai bun fotbalist din prezent, Mutu a răspuns fără ezitare: "Messi". Apoi, cand reporterul l-a întrebat "Nu, Mutu?", el a început să radă: "Sunt în partea a doua a carierei mele. Nu cred că pot ajunge la nivelul celor mai buni jucători actuali. Dar voi face totul la Ajaccio să mă apropii de ei".


Fetele se descurcă, băieţii mai puţin


Naţionala de volei feminin a Romaniei a învins, joi, pe teren propriu, reprezentantiva similară a Portugaliei, scor 3-0 (17, 18, 11), în grupa D a preliminariilor CE din 2013.  Tricolorele s-au impus cu 25-17, 25-18, 25-11, după 78 minute de joc.  În primul meci al zilei, Croaţia a învins Marea Britanie, cu 3-0.  În grupa D preliminară, la volei masculin, a cărui turneu are loc în Grecia, tricoloriii au fost învinşi de Grecia cu 2-3 (-14, -18, 21, 21, -12). În primul meci al zilei, Finlanda a dispus în aceeaşi grupă de Muntenegru, cu 3-0. În cea de-a doua zi, romanii au fost învinşi cu 0-3 (-15,-14, -17) de Finlanda. Următorul turneu al grupei D va fi găzduit de Finlanda.


Abidal revine în decembrie


Fundaşul francez al FC Barcelona, Eric Abidal, ar putea reveni pe teren în luna decembrie, conform medicului Juan Carlos Garcia-Valdecasas. Abidal face exerciţii de pregătire individuale în fiecare zi, el reuşind să se îngraşe deja şase kilograme. Eric Abidal, care a fost supus unui transplant de ficat în aprilie, a fost inclus pe lista A a celor 25 de jucători pe care FC Barcelona îi va folosi în Liga Campionilor. Abidal anunţase la 24 august pe contul său de Facebook că a reluat "şedinţele de antrenament în sală". "Nu există niciun motiv ca el să nu joace. Important este că trăieşte şi are o calitate a vieţii excelentă", a afirmat medicul Juan Carlos García-Valdecasas, şeful serviciului de chirurgie de la spitalul clinic din Barcelona, unde a fost operat Abidal. Francezul în varstă de 32 de ani a făcut în ultima perioadă progrese mari în ceea ce priveşte recuperarea, după transplantul din aprilie. Abidal, care a fost externat în luna mai, a jucat ultima dată la 29 februarie, la un meci al naţionalei Franţei cu Germania.

Maradona, good boy!


Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat într-un interviu pe cotidianul Marca de joi că argentinianul Diego Maradona este un "băiat bun", în ciuda atacurilor repetate la adresa forului fotbalistic internaţional. "Maradona critică FIFA dar cand vine la sediul nostru, ne strange în braţe şi îmi spune: «foarte bine, preşedinte, vreau să lucrez pentru FIFA». Este un băiat bun", a declarat oficialul elveţian pentru cotidianul madrilen. Maradona a criticat public FIFA în repetate randuri, însă Blatter spune că are relaţii cordiale cu fostul jucător de la Napoli şi FC Barcelona. Blatter crede că Alfredo Di Stefano este cel mai bun jucător din toate timpurile, însă în ceea ce priveşte prezentul nu a dorit să-i departajeze pe argentinianul Lionel Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo. "Unul, Cristiano, vrea să fie un general în teren, să comande, să-şi facă simţită prezenţa. Celălalt, Messi, este ca un magician. Ei sunt legende vii ale fotbalului", a declarat Blatter, în varstă de 76 de ani, în funcţie din 1998.


Boxer dopat cu testosteron


Pugilistul german de origine kazahă, Konstantin Airich, a fost depistat pozitiv cu testosteron, după înfrangerea în meciul de la categoria grea în faţa cubanezului Odlañier Solis, la 19 mai, în Texas, a anunţat promotorul Ahmed Öner. Anunţat de Comisia de Box din Texas, promotorul a indicat că a anulat programul pugilistului său, care avea programată o luptă în Germania, la 14 septembrie. "Pană la finalul anului vom face o solicitare de clemenţă pentru ca el să poată urca în ring anul viitor", a declarat Oner, subliniind că pugilistul său trebuie să-şi "hrănească familia". Airich, în varstă de 33 de ani, a pierdut la puncte titlul IBF intercontinental la categoria grea în faţa lui Solis, campion olimpic în 2004, la Atena. Aceasta era a şasea înfrangere a carierei sale, care mai cuprinde 23 de victorii şi o remiză.

Depresia, bat-o vina!


Mijlocaşul formaţiei Queens Park Rangers, Samba Diakité, a revenit în Franţa deoarece suferă de depresie şi a primit acceptul clubului să urmeze un tratament, anunţă presa engleză. Titular la primele două meciuri ale QPR în Premier League, în acest sezon, Samba Diakité a dispărut fără nicio explicaţie din lotul pentru meciul cu Manchester City (1-3). Potrivit informaţiilor din Daily Mail, confirmate de Sky Sports, mijlocaşul s-a dus de urgenţă în Franţa, el suferind de depresie. Conducerea clubului i-a acordat zece zile de pauză, însă jucătorul nu a revenit încă în Anglia, deşi au trecut 13 zile, şi nu se ştie dacă va evolua la meciul cu Chelsea. Diakité, în varstă de 23 de ani, a fost achiziţionat de QPR în această vară pentru 4,4 milioane, după ce jucase din ianuarie la formaţia engleză sub formă de împrumut. Sky Sports notează că depresia a devenit o problemă majoră în fotbal, numeroşi jucători şi antrenori confruntandu-se cu această problemă în ultimul timp.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.