Sport

Servind în ploaie

Ziarul de Vrancea
5 sep 2012 486 vizualizări
Turneul de tenis US Open a fost întarziat din cauza ploii * Viktoria Azarenka este prima semifinalistă

Puţin tenis s-a jucat în cea de-a ziua a noua a ultimului turneu de Grand Slam din 2012, US Open şi aceasta din cauza ploii, care a curs aproape necontenit pe terenurile de la Flushing Meadows. Mai pe şleau, doar două partide de simplu dintre cele şase programate, au ajuns la bun sfarşit:pe tabloul feminin, liderul mondial, Viktoria Azarenka a învins-o pe australianca Samantha Stosur, după o partidă decisă la tie-break (6-1, 4-6, 7-6), asigurandu-şi nu numai prezenţa în semifinale, dar şi păstrarea locului I în clasamentul WTA, indiferent de rezultatele ulterioare. Azarenka (23 de ani), încă mai visează la o victorie de Grand Slam deşi este lider mondial şi va juca în semifinală cu învingătoarea partidei dintre Maria Şarapova şi Marion Bartoli din Franţa. În aceeaşi zi, în optimi, au fost nevoie de şapte ore şi jumătate pentru a se stabili un învingător în partida dintre David Ferrer (favoritul nr. 4) şi francezul Richard Gasquet (13). După toate întreruperile cauzate de starea vremii, Ferrer s-a impus cu 7-5, 7-6, 6-4 şi a devenit al doilea spaniol din era Open care a bifat sferturile în toate turneele de Grand Slam.  Evident, după Rafael Nadal.
Situaţia pe tablourile de simplu ale US Open, înaintea zilei calendaristice de ieri, se prezintă astfel:
Feminin: se ştie doar o semifinalistă, Azarenka din Belarus, care o va întalni pe Şarapova sau Bartoli. Celelalte sferturi sunt Serena Williams - Anna Ivanovic şi Sara Errani - Roberta Vinci.
Masculin: turneul este rămas în urmă, cunoscandu-se prima parte a tabloului sferturilor: Roger Federer - Tomas Berdych şi Andy Murray - Marin Cilic. Pe partea cealaltă, se mai joacă optimi. Rămane de văzut cate s-au disputat în ziua a zecea, deja unele partide fiind întrerupte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.