Sport

Dinamo - Rapid, pe 22 octombrie

Ziarul de Vrancea
3 sep 2012 627 vizualizări
Meciul Dinamo - Rapid, contand pentru etapa a IV-a a Ligii I, a fost reprogramat la data de 22 octombrie, de la ora 21.30, anunţă site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Partida va fi transmisă de postul Digisport. Iniţial, meciul ar fi trebuit să aibă loc în weekend-ul 10-13 august, dar la 11 august, Dinamo a întalnit FC Barcelona, într-o partidă amicală.


CFR urcă în clasamentul IFFHS


Echipa Steaua Bucureşti a urcat 21 de locuri şi se află pe poziţia 66, cu 142,5 puncte, în clasamentul pe luna august al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind formaţia romană cel mai bine clasată în această ierarhie Următoarea echipă din clasament este Rapid, care ocupă locul 67, în cădere de pe 56, cu 141 puncte. Echipa FC Vaslui a coborat patru locuri şi se află pe poziţia 71, cu 135,5 puncte. CFR Cluj a înregistrat o urcare spectaculoasă, de pe 293 pe 74, cu 132,5 puncte. Echipa Dinamo Bucureşti a căzut de pe locul 105, pe 163, cu 98 puncte. Şi Gaz Metan Mediaş a coborat de pe locul 230 pe 363, cu 67 de puncte. Ultima echipă din Romania în acest clasament, Pandurii Targu Jiu, a urcat de pe 416 pe 381, cu 64,5 puncte.

"U" Cluj rămane acasă


Preşedintele Universităţii Cluj, Ana Maria Prodan, a declarat, ieri, că echipa va rămane la Cluj şi că s-a folosit de anunţul că o mută la Buzău pentru a-i scoate pe suporteri în stradă şi a convinge astfel autorităţile locale să sprijine formaţia pe care o conduce. "S-a făcut un mare pas de către autorităţile din Cluj. Venind din Bucureşti, era foarte greu să mă accepte fanii. N-am făcut decat să mă explic şi mi-am atras şi mai rău ura lor. Asta a fost singura mea varaiantă de a-i scoate în stradă, pentru că ei niciodată nu ar fi luptat alături de mine, chiar dacă luptam pentru aceeaşi echipă. A meritat fiecare înjurătură pe care am primit-o, dar era singura modalitate de a-i scoate în stradă.", a spus Prodan la Gsp TV. Fanii echipei Universitatea nu au fost de acord cu mutarea echipei la Buzău şi au protestat în Cluj-Napoca împotriva acestei decizii.


A picat transferul lui Teixeira


Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, ieri, că transferul mijlocaşului portughez Filipe Teixeira de la Rapid a căzut din cauza pretenţiilor financiare exagerate ale jucătorului. "I-am făcut o ofertă cu 40.000 mai mare decat avea la Rapid. Cu Rapidul ne înţelesesem. Am zis că dacă îi dau 40.000 în plus şi dacă îi fac contract pe doi ani unui jucător de 32 de ani e normal să accepte. îi mai dădeam şi nişte bani la semnătură. La tot ce am spus noi, impresarul a mai adăugat 250.000 în plus. Adică 80.000 pe două sezoane plus 250.000, deci vreo 330.000 în plus faţă de cat are la Rapid. Şi 70.000 comision pentru impresari. Păi tu negociezi cu mine, ca să-ţi dau eu comision. Comision îţi dă ăla care te-a angajat. A înnebunit lumea", a spus Becali, la GspTV. Născut la 2 octombrie 1980, mijlocaşul portughez Filipe Teixeira a fost transferat de Rapid la 17 iunie 2011 de la clubul ucrainean Metalurg Doneţk. El a semnat atunci un contract valabil două sezoane cu opţiune de prelungire pe încă două cu gruparea giuleşteană.

Şoc la Real: pleacă Ronaldo?


Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, s-a întalnit, sambătă, cu preşedintele madrilenilor Florentino Perez, căruia i-ar fi spus că vrea să plece, susţine cotidianul AS. Potrivit sursei citate, Ronaldo este supărat pe unii dintre coechipierii săi, în special pe Marcelo, care a afirmat public că portarul Iker Casillas ar merita să caştige Balonul de Aur. "Jucătorul i-a povestit problemele lui lui Florentino. Contractul lui se încheie în 2015. Caştigă zece milioane de euro net pe sezon. Problema nu este economică. Cristiano simte că nu este sprijinit, deşi are o relaţie bună cu Iker Casillas. În orice caz, jucătorul a spus în repetate randuri că vrea să se retragă de la Real. Mulţi coechipieri şi-au prelungit contracteleiar el nu a primit nicio ofertă", scrie As. Duminică seară, după meciul cu Granada, Cristiano Ronaldo, a declarat că este "trist din motive profesionale", explicand astfel faptul că nu a sărbătorit reuşitele, el fiind autorul unei duble.


Nadal mai stă două luni


Spaniolul Rafael Nadal, care a evoluat ultima oară la 28 iunie, va mai lipsi din circuitul de tenis încă două luni, din cauza unei accidentări la un genunchi, a anunţat, luni, într-un comunicat, numărul 3 mondial. "Am încă mulţi ani în faţa mea şi am nevoie de odihnă", a declarat Nadal, care astfel nu va participa la semifinala Cupei Davis cu SUA, prevăzută în perioada 14-16 septembrie, la Gijon. El a precizat că evoluţia accidentării sale a fost "pozitivă în ultimele săptămani, ceea ce a permis evitarea unei intervenţii chirurgicale".  În comunicat se arată că sportivul suferă de o "ruptură parţială a tendonului rotulian şi de o inflamare a ţesutului gras interrotulian la genunchiul stang (sindromul Hoffa)".
"Voi reveni cand nu îmi va mai fi rău şi cand voi putea juca la capacitate completă. Sunt liniştit. După ce am discutat cu medicii, m-am bucurat să aflu că evoluţia accidentării a fost pozitivă şi că nu va avea loc o intervenţie chirurgicală", a afirmat Nadal. Spaniolul nu a mai jucat de cand a fost eliminat în turul doi la Wimbledon de cehul Lukas Rosol.

Poate ca ambasador se descurcă


Argentinianul Diego Maradona a fost numit ambasador sportiv onorific pentru Dubai, la mai puţin de două luni după ce a fost demis de la Al-Wasl, din cauza rezultatelor slabe. În timpul unei conferinţe de presă duminică seară, Consiliul Sportiv din Dubai a precizat că Maradona a fost ales pentru a "promova evenimentele sportive".  Maradona a subliniat că va lua "o pauză de cel puţin un an", precizand că nu a abandonat cariera de antrenor.  "Am acceptat oferta din Dubai deoarece este un oraş frumos pe care îl iubesc cu adevărat", a declarat Maradona, care a mărturisit că a refuzat alte oferte de a antrene pentru a se putea odihni.  Valoarea acestui contract nu a fost dezvăluită, dar presa a anunţat că ar fi vorba de cinci milioane de dolari pe an, ceea ce echivalează cu banii pe care i-ar fi primit dacă rămanea la Al-Wasl.


A murit în timpul maratonului


Un concurent la maratonul de la Ciudad de Mexico, Juan Pablo de la Mora, în varstă de 33 de ani, a murit, după ce s-a simţit rău la mijlocul cursei şi a leşinat, au anunţat organizatorii. De la Mora a parcurs jumătate din distanţa cursei de 42 km şi 195 metri, însă apoi a leşinat şi a murit în timp ce primea îngrijiri de la paramedici. Cursa a fost caştigată de kenyanul Peter Nkaya, în 2h15.53, record al cursei, în timp ce la feminin s-a impus etiopianca Alene Amare (2h38.50). Circa 9.000 de persoane au participat la acest maraton.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.