Sport

MOZAIC SPORTIV: Copil şi Hall, aproape de tabloul principal

Ziarul de Vrancea
24 aug 2012 665 vizualizări
Doi jucători romani sunt foarte aproape de a se califica pe tabloul principal al US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Marius Copil l-a învins în turul doi de calificări pe belgianul Ruben Bemelmans, al 13-lea favorit în calificări, scor 6-4, 6-4 şi îl va întalni în partida decisivă pe taiwanezul Jimmy Wang.

În turneul feminin, Edina Hall a trecut cu 2-6, 7-5, 6-1 de japoneza Yurika Sema (182). Următoarea adversară a Edinei va fi adolescenta de 16 ani, Donna Vekic (Croaţia, 204 WTA). O altă jucătoare romană, Cristina Mitu (209) a pierdut în turul II, cu 3-6, 6-3, 1-6 în faţa americancei Maria Sanchez (214).


Barcelona a caştigat primul "clasico" al sezonului


Formaţia FC Barcelona a învins, joi seară, pe Camp Nou, cu scorul de 3-2 (0-0), echipa Real Madrid, într-un meci contand pentru prima manşă a Supercupei Spaniei. Real a deschis scorul în min. 55, prin Cristiano Ronaldo, la un corner, dar două minute mai tarziu, Pedro, lansat de Mascherano. În min. 70, Iniesta a obţinut un penalty şi Messi a transformat, iar peste opt minute, Xavi a lămurit meciul, în urma unui slalom al lui Iniesta prin apărarea Realului. Scorul final a fost stabilit de Di Maria, pe o gafă a portarului catalan, Victor Valdez.  Partida retur va avea loc miercuri, la Madrid

Isăilă, antrenor la Targu Mureş


Fostul antrenor al echipei Sportul Studenţesc Daniel Isăilă a semnat ieri un contract pe un an cu FCM Targu Mureş şi are drept obiectiv promovarea în Liga I. "M-am înţeles cu FCM Tîrgu Mureş, pentru un contract pe un an, apoi vom vedea ce va fi. După plecarea mea de la Sportul aceasta este o nouă provocare şi sper să îi fac faţă. Obiectivul clar al echipei este promovarea în prima ligă. Am încredere că dacă vom munci aşa cum trebuie, acest lucru va fi posibil", a spus Daniel Isăilă. El şi-a reziliat, miercuri, contractul cu Sportul Studenţesc. Înainte de a ajunge la un acord cu FCM Targu Mureş, Daniel Isăilă a mai avut alte două oferte de la grupări din Liga I.


Ianusevici revine la matcă


Fostul internaţional Petre Ianusevici (62 de ani) spune că a avut opţiunea de a rămane în Federaţia Germană de Rugy pe o perioadă nedeterminată, dar a ales să se întoarcă în Romania ca antrenor federal. Fostul internaţional revine în rugbyul romanesc dupa 20 de ani petrecuţi în slujba Federaţiei Germane de Rugby, semnand cu forul similar roman un angajament valabil pană la 31 decembrie 2015.  "Mi-a plăcut entuziasmul celor din FRR şi mi-am dorit să fac parte din această echipă. M-am documentat serios despre tot ceea ce se întamplă în Romania şi cred că impreună cu cei de la FRR putem ridica nivelul rugbyului din Romania. Vreau să ne concentrăm pe cateva proiecte care să fie şi performante. Mă interesează eficienţa în tot ceea ce fac", a declarat Petre Ianusevici pentru frr.ro. Petre Ianusevici a jucat pe postul de aripă la Sibiu, Cluj, Agronomia, Sportul Stundeţesc, Farul Constanţa. Are 15 prezenţe în echipa naţională şi 3 titluri de campion naţional al Romaniei. Din august 1992 a activat în cadrul Federaţiei Germane de Rugby.


Scandal cu gaze la Salonic


Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru a pune capăt incidentelor între suporterii formaţiilor PAOK Salonic şi Rapid Viena, înainte de meciul tur din play-off-ul Ligii Europa, de joi seară, de la Salonic. Debutul meciului a fost întarziat cinci minute pentru a permite disiparea fumului. Circa 800 de fani austrieci s-au deplasat în Grecia, iar langă stadion suporterii echipei PAOK au aruncat în direcţia lor cu pietre, sticle şi fumigene. Suporterii au continuat incidentele şi în stadion, fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine.  PAOK a caştigat meciul cu scorul de 2 -1.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.