Sport

Echipa de fotbal a trecut in custodia Primariei

Cristi Irimia
21 iul 2006 1605 vizualizări
Oficialii formatiei CSM Focsani au fost ieri cu actele la notariat . Din Consiliul de Administratie fac parte si patru consilieri . Marti, 25 iulie, aflam ordinea adversarilor din campionat . Primarul Decebal Bacinschi: "Cred ca am facut un mare pas pentru sustinerea sportului-rege in Vrancea!"

Demersurile pentru infiintarea Clubului Sportiv Municipal Focsani au intrat pe linie dreapta. Ieri, oficialitatile locale si reprezentantii clubului s-au intilnit si au finalizat structura Consiliului de Administratie, apoi au mers la notar pentru autentificarea actelor. Membrii fondatori ai CSM Focsani sint organisme locale si FC Energia Vulturu, iar din structura CA fac parte patru consilieri locali (Corneanu, Racosanu, Atomei si Gadjinschi) si Dan Dumitru, ca presedinte.

Toate actele prelucrate ieri vor fi duse astazi la Judecatoria Focsani, pentru ca noul club sa obtina o hotarire judecatoreasca prin care sa i se recunoasa personalitatea juridica. Reprezentantii clubului vor lua o dovada de la Judecatorie, pe care o vor prezenta luni la Federatia Romana de Fotbal, astfel incit la tragerea la sorti a programului Ligii a III-a Vrancea sa aiba in urne o echipa cu denumirea CSM Focsani. Incepind de luni, putere de decizie la echipa nou formata vor avea cei cinci membri ai Consiliului de Administratie, care vor decide pe cine numesc antrenor (daca e cazul), ce jucatori transfera, ce cheltuieli propun spre efectuare, etc.

Primarul Decebal Bacinschi a apreciat recent ca in aceste zile se face un pas mare pentru sustinerea sportului-rege din judetul Vrancea. Edilul-sef a initiat alaturi de consilierii locali si de Dan Dumitru acest proiect prin care se urmareste readucerea fotbalului vrincean in esalonul secund al Romaniei.

In aceste zile, echipa ar putea avea un nou antrenor secund, alaturi de Petrica Ioan. Este vorba despre Marian Brutaru, cerut la club de catre "principalul" Pastia.

Ovidiu Rusu, seful arbitrilor vrinceni, a acceptat o functie de conducere in cadrul clubului, urmind sa fie numit director sportiv sau presedinte executiv.

Toata suflarea fotbalistica vrinceana asteapta acum tragerea la sorti de marti, 25 iulie, ora 13.00, cind vom afla cu cine vom juca in prima etapa (vineri, 11 august), dar si restul partidelor din editia 2006 - 2007. Liga a III-a va fi alcatuita din sase serii a cite 18 echipe fiecare, CSM Focsani urmind a face parte din prima serie.


Ce spuneau consilierii in urma cu o luna


La banchetul de dupa terminarea sezonului precedent, mai multi consilieri locali au vorbit despre fotbalul local, spunind ca ar trebui sustinut in sezonul 2006 - 2007. Astfel, consilierul Gabriel Corneanu a precizat ca este de dorit ca fotbalul sa fie sprijinit in continuare, mai ales ca "raminerea in C anul trecut a fost o performanta in conditiile in care in iarna echipa era ca si desfiintata. Abia acum se vede cit de important a fost sprijinul pe care l-am dat echipei in primavara acestui an".

Alt consilier local, Mirela Bizna, si-a exprimat punctul de vedere referitor la echipa-fanion: "Jucatorii au muncit mult in campionatul trecut si ii felicitam pentru locul 5 ocupat. Trebuie sa sustinem in continuare sportul, pentru a avea echipe puternice in oras". Fotbalul este vazut si ca o oaza de liniste de catre consilierul Gheorghe Iorga: "In plus, s-a vazut ca nu am gresit atunci la acea sedinta de CL, cind am sustinut ca mai intii trebuie sa oferim, dupa care sa cerem rezultate", a precizat Iorga. Si consilierul Gabriel Negoita a fost tot pentru sustinerea fotbalului: "Sint de acord sa sustinem echipa-fanion in continuare. De fapt, avem obligatia sa o sprijinim. In primavara le-am dat, practic, un cec in alb. Ei trebuie sa confirme acum. Fotbalul este un fenomen care nu trebuie neglijat".


Organigrama noului club CSM Focsani:

u Membri fondatori: Primaria Municipiului Focsani, Consiliul Local Focsani, Asociatia pentru Parteneriat Focsani si FC Energia Vulturu

u Consiliul de Administratie: Dan Dumitru (presedinte), Gabriel Corneanu (vicepresedinte), Victor Racosanu (secretar), Constantin Atomei si Gheorghe Gadjinschi (membri)

u Presedinte executiv (sau director sportiv): Ovidiu Rusu

u Antrenori: Aurel Pastia, Petrica Ioan, Marian Brutaru (posibil)

u Lot de jucatori: Manuel Ivanciu, Cristinel Ionel, Iulian Popoiu - portari, Ionut Nistor, Stefan Dinu, Liviu Nichifor, Cristinel Gurguiatu, Viorel Craciun, Emilian Chivu, Cristi Ciribasa, Robert Radu, Florin Stanciu, Sorinel Popa, Paul Alexandrescu, Marian Ungureanu, Petrica Ioan, Octavian Bucataru, Florin Sararu, Vali Toader, Daniel Vezeteu, Emil Burcacel, Madalin Predoiu, Ionut Popa - jucatori de cimp.

u Posibile veniri: George Cirjan, Razvan Dutu, Ionut Botezatu. A plecat: Ionut Andrei

u Magazioner: Titi Rusu

u Maseur: Dan Datcu


Reclama pe stadionul "Milcovul"


Primaria Municipiului Focsani a anuntat ieri ca pune la dispozitia agentilor economici, mai multe spatii publicitare, in incinta stadionului "Milcovul" din Sud, conform unei proceduri stabilite prin Hotarirea Consiliului Local Nr. 159 din 30 mai 2006. Stadionul va fi utilizat, in special, pentru meciurile echipei fanion de fotbal CSM Focpani, din cadrul Ligii a III-a, care va incepe la data de 11 august 2006. Totodata, pe stadionul din Sud vor mai fi organizate si alte meciuri de fotbal, intre echipe din Liga I, in cadrul fazei nationale a Cupei Romaniei. Si Asociatia Judeteana de Fotbal ar putea organiza o serie de meciuri pe terenul din Sud, in fazele superioare ale competitiilor sale. Primaria anunta ca agentii economici interesati pot obtine informatii suplimentare si depune solicitarile la Centrul de Comunicare al Primariei Municipiului Focsani (Serviciul Autorizare Agenti Economici si Libera Initiativa), pina la data de 1 august 2006. Primaria a inceput deja montarea unor panouri publicitare la stadion, actiunea fiind in desfasurare, in continuare.


Sistemul competitional din 2006 - 2007

(pentru esaloanele III si II)

LIGA A III-A: 6 serii a cite 18 echipe

u promoveaza in LIGA A II-a:

a) echipele clasate pe primul loc in fiecare din cele 6 serii ale Ligii a III-a;

b) alte doua echipe, clasate pe locul doi in serii, care au cistigat turneele de baraj. Acestea se organizeaza pe teren neutru, dupa sistemul 1 - 3, 3 - 2 si 1 - 2, respectiv 4 - 6, 6 - 5, 4 - 5 (cifrele corespund fiecarei serii geografice a esalonului trei).

u retrogradeaza in Liga a IV-a un numar de 21 de echipe, astfel:

a) echipele clasate pe locurile 18, 17 si 16 in fiecare serie

b) alte trei echipe, cel mai slab clasate, de pe locul 15. Pentru determinarea acestora se alcatuiesc clasamente separate numai pe baza rezultatelor obtinute de echipele de pe locul 15 cu cele de pe locurile 1 - 14.

u promoveaza in LIGA a III-a un numar de 21 de echipe clasate pe primul loc in campionatele divizionare ale Ligii a IV-a, care au cistigat jocurile de baraj interjudetene.

u echipele din primele trei ligi care retrogradeaza sint obligate sa realizeze baremul de 25 de puncte

u echipele retrogradate in categoria inferioara, care nu realizeaza baremul, vor fi penalizate in campionatul categoriei inferioare cu diferenta dintre punctele realizate si cele stabilite prin barem.


LIGA A II-A: 2 serii a cite 18 echipe

u promoveaza in Liga I, primele doua clasate din cele doua serii ale Ligii a II-a

u ramin in Liga a II-a echipele clasate pe locurile 3 - 14, in fiecare din cele doua serii

u retrogradeaza in Liga a III-a echipele clasate pe locurile 18, 17, 16 si 15, in fiecare dintre cele doua serii ale Ligii a II-a


Liga a III-a (seria 1) - (componenta actuala)*

1. CSM Focsani (Vrancea)

2. FCM Bacau II (Bacau)

3. Aerostar Bacau (Bacau)

4. Pambac Bacau (Bacau)

5. Petrolul Moinesti (Bacau)

6. Gloria Zemes (Bacau)

7. CFR Pascani (Iasi)

8. NGM Leonard Pascani (Iasi)

9. Viitorul Liteni (Suceava)

10. Foresta Falticeni (Suceava)

11. Unirea Maracineni (Buzau)

12. Olimpia Rm. Sarat (Buzau)

13. Junkers Galati (Galati)

14. Politehnica Galati (Galati)

15. Petrolul Braila (Braila)

16. Viitorul Insuratei (Braila)

17. Laminorul Roman (Neamt)

18. Foresta Zorleni (Vaslui)

u * - sint posibile mici modificari


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.