Sport

Dan Petrescu ţinteşte sus

Ziarul de Vrancea
14 aug 2012 481 vizualizări
Tehnicianul roman a părăsit Kuban Krasnodar pentru antrena o echipă de frunte, probabil, ŢSKA Moscova

Antrenorul Dan Petrescu a demisionat de la conducerea tehnică a echipei Kuban Krasnodar, urmand să dea curs unei oferte venite de la un alt club, informează site-ul oficial al grupării din prima ligă din Rusia. "Am nevoie de o schimbare, de o nouă provocare. Aşa că am cerut conducerii clubului să mă lase să plec şi le sunt recunoscător că m-au înţeles. Sunt convins că va fi o nouă provocare şi pentru echipă", a declarat Dan Petrescu într-o scrisoare deschisă adresată suporterilor şi publicată pe site-ul oficial al clubului Kuban. La 29 decembrie 2009, Dan Petrescu a semnat un contract pe cinci ani cu Kuban Krasnodar, care evolua atunci în liga a II-a. El a reuşit promovarea echipei după primul sezon, iar anul trecut a fost foarte aproape de a termina cu formaţia Kuban pe un loc care să-i asigure participarea în Liga Europa.
Principalul finanţator al grupării Kuban Krasnodar, Oleg Mkrtcian, a susţinut că Dan Petrescu este cel mai bun antrenor din istoria clubului. "Retrogradarea din prima ligă în 2008 şi declinul ce a urmat în 2009 ne-au lovit puternic pe toţi. Dar încrederea într-un viitor mai bun al clubului ne-a obligat să-l găsim şi să-l convingem să vină pe, probabil, cel mai bun antrenor din istoria clubului - Dan Petrescu. Munca lui nu poate fi exprimată în cuvinte. Imediat după victoria din derbiy Dan a venit cu o solicitare. Sincer, în acel moment era ultimul lucru la care mă aşteptam. Dar cand antrenorul cere să demisioneze în urma succesului, trebuie să înţelegem că decizia lui nu este luată pe baza unei emoţii de moment. Nu contează cat de rău ne pare, nu trebuie să-l condamnăm, trebuie să acceptăm dorinţa lui cu maximă înţelegere şi respect. Pentru că a făcut multe pentru noi, pentru tot ce înseamnă Kuban. Astfel că am decis să nu intervenim. Sincer, vreau să-i mulţumesc lui Dan Petrescu. El este intrat definitiv în istoria clubului, ca un mare om, un mare antrenor, o legendă", a declarat Oleg Mkrtcian, pentru site-ul oficial
În ultima etapă, Kuban a învins, vineri, pe teren propriu, pe FC Krasnodar, cu scorul de 2-1. În primele patru etape, echipa antrenată de Dan Petrescu a obţinut două victorii şi două înfrangeri. Cele mai multe zvonuri susţin că Dan Petrescu va prelua echipa moscovită ŢSKA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.